[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez érdekes nem??

• Tetszik
Reactions: Catles
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez érdekes nem??
csak miért ebben a topikban?

A 6x6-os és 8x8-as Pandurban kb. semmi nem közös nevén kívül: tök más a gyártója is.
Annó a csehek megvették az eredetileg 6x6-os Pandur know-howját, technológiáját és átdolgozták 8x8-ra. A nevet megtartották, de amúgy tök más járgány. A 6x6-ost máig gyártó GDELS kínálatában nincs is ez a 8x8 - semmi közül hozzá.

Azt hittem ez valami konkrét nekünk szóló, de rájöttem ez osztrák! Sorry
Az osztrákok is vettek Skyrangert a 6x6-osukra - elég komolyan kellett farigcsálni a tornyot, hogy elbírja ez az apró alváz. Pl. csak két Mistral rakétát tud csak hordozni, meg minimál páncél van rajta (level 1 vagy 2 ha jól emlékszem).

• Tetszik
Reactions: endre and Venom85
Esetleg valami hat- vagy nyolckerekű? Most már az is Leonardo lett.

Iveco-DV-contract-Freccia-MLU_01-800x534.jpg

Ennyiért kell a fasznak ebből vesz az ember 3 török 8x8-ast lassan...

Sztem Piranha vagy AMV is kijön ebből vagy 1,5-2 darab, Panduból talán több is.

Török is jöhet felőlem, ha lehet SAFEelni...

Ha van harmadáron alig gyengébb, akkor minek a SAFE??? :oops:

Venni kell harmadáron 2-t, és megvan a dupla-mennyiség!

A Töröknél ráadásul van is esélyünk! ...jaaa: NEM.

Meg lett a Felelős --Szíjj "Minden(hadi-ipari)t-is elqúrok" László--jól büntizve, ezért tavaly csak 30 milliárd HUF-fal gazdagodott! :mad::mad::mad:

.

• Tetszik
Reactions: Catles
Hát állítólag a törökök nagyon bergátak ránk amiért ennyit szarakodtunk meg a SAFE-be nem igazán lehet behozni szóval pénz se nagyon lesz rá szánva
én úgy hallottam hogy csak a helyi gyártásnak kapáltak, de amikor épp ránk vágnák az ajtót a törökök, akkor valami patikamérlegen mérhető mennyiséget berendelünk.
Aztán lehet, hogy "én sem nyertem hangszórót"... :rolleyes:

• Tetszik
Reactions: endre and Tumpek
Minden prezentációban feltűnik 8 éve lassan. Mondjuk én örülnék a legjobban ha végre manifesztálódna is.
Van értelme egyantalan a gidran mellett ami alapbol kis szamban rendszeresített egy feltételezhetően ennél is kisebb számba rendszeresített kis tesó?

• Tetszik
Reactions: endre
nem inkább az NMS-ből kellett volna több mint a batár nagy Gidránból amibe mérete ellenére senki nem fér be hátra normálisan?
Sztem univerzális 4x4-nek túl nagy, APC-nek kicsi...
Némá.....Mikor is irtam elösször azt a Gidránrol,hogy ide kicsi-oda nagy felesleges marhaság?
Azthiszem a megrendelése pillanatában.......

Én leakelt infó alapján mondtam , omtas rakéta
Ha nem engedik be a törököket a SAFE-be akkor aligha veszünk tőlük ATGM-et szerintem...talán a Gidrán projekt még pár tucatjával rendelgetve eldöcög...
"Leakelt infókkal" meg az a baj, hogy még ha helyes is éppen, nagyon gyorsan változik a helyzet és a politika többször keresztülhúzza a szakmailag támogatott projekteket.
A PULS ennek a tipikus esete...

• Tetszik
Reactions: Tumpek
Gulyás Gergely arról beszél, hogy a magyar miniszterelnök november 7-én Trump vendége lesz a Fehér Házban. Hosszú ideje tartanak az egyeztetések, az a cél, hogy energetikai, hadiipari, gazdasági és pénzügyi együttmáködésről szóló megállapodások szülessenek

Sztem tippre egy maxi csomag lesz.
Ebből a 4-ből 3.

Rakéták
F-35
AH-1Z Viper
HIMARS
Lenne nagy sírás ha kiderülne hogy használt és új Stryker-ek beszerzéséről is szó lenne...