Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

BN3JeJfE8MrHjo22xjH6GOja28d_K42R3RQyZOcrxnw_T5aWEvcxxono6KJnL8eMZcHElMVeSrQsOVopCb7CyuNp.jpg

"...Visually, the R-77M differs from the R-77 in having conventional cropped cruciform tailfins, instead of the original ‘potato-masher’ lattice-type control surfaces..."

"...Visually, the R-77M differs from the R-77 in having conventional cropped cruciform tailfins, instead of the original ‘potato-masher’ lattice-type control surfaces..."
De a szárnyai ott vannak attól, higy a vezersík változott.

A krumpli reszelőt azt amúgy miért is nem lehet előre felé behajtani?
Úgy emlékszem az ugyan ilyet használó ballisztikus rakétáknál szállítási pozícióban behajtható volt.
Ezen képen pl. simán be vannak hajtva:
iu

• Tetszik
Reactions: endre
De még egy kép a témában:
iu

Ezt a rakétát már annak idején arra tervezték, hogy belső fegyvertérbe is rakható legyen. Nagyon meglepett volna ha nem lehetett volna behajtani a kormány felületeket.

• Tetszik
Reactions: endre and Luthero
De még egy kép a témában:
iu

Ezt a rakétát már annak idején arra tervezték, hogy belső fegyvertérbe is rakható legyen. Nagyon meglepett volna ha nem lehetett volna behajtani a kormány felületeket.
A szárny a baj, nem a kormányfelület.

• Vicces
Reactions: fip7
Az R-77-esnek és az R-77M-nek a szárny fesztávja kisebb, mint az AIM-120C, illetve D modelleké és azok sincsenek behajtva az F-35-ösben, vagy F-22-esben:

Az internet szerint 350mm és 454mm közt van változattól függően a szarnyfesztávolság.

Dubajba is a szögletes fúvócsöves makettet vitték ki, szóval vszeg ez lesz a végleges változat. Mondtam én, hogy lesznek érdekességek

Dubajba is a szögletes fúvócsöves makettet vitték ki, szóval vszeg ez lesz a végleges változat. Mondtam én, hogy lesznek érdekességek
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kivitték a másik hajtóművet is. Láttam róla a videót, ahogy pakolják, csak elfelejtettem ide betenni.

• Tetszik
Reactions: endre and nyugger
Kivitték a másik hajtóművet is. Láttam róla a videót, ahogy pakolják, csak elfelejtettem ide betenni.
Igen az az Izgyelije 117Sz, aminél @Allesmor Obranna kolléga is írta, hogy egyfajta pimpelt AL-41, az AL-51-en alkalmazott technológiával. Az exportpéldányokba az fog kerülni, mert az AL-51F1-et nem fogják külföldre eladni. Gyakorlatilag az egy 5- generációs hajtómű
Gépről illesztetted be vagy hogyan? Mert nem ez az első, hogy megszopat az FB a beillesztésnél

• Tetszik
Reactions: fishbed and cirqle
Igen az az Izgyelije 117Sz, aminél @Allesmor Obranna kolléga is írta, hogy egyfajta pimpelt AL-41, az AL-51-en alkalmazott technológiával. Az exportpéldányokba az fog kerülni, mert az AL-51F1-et nem fogják külföldre eladni. Gyakorlatilag az egy 5- generációs hajtómű

Gépről illesztetted be vagy hogyan? Mert nem ez az első, hogy megszopat az FB a beillesztésnél
177Sz, ami a 117Sz modernizált változata a 30-as hajtómű alapján.
Megtévesztő a sok egyes, meg hetes, különféle kombinációkban.

Elírás van benne.
A ferdén beépített hajtóművek önmagukban csak 2D-sek, kizárólag csak párban képesek a 3D vektoráló hatásra.

Telefonról. Google-ben megnyitom a facebook posztot, majd az url-t bemásolom a fórum médiamegosztójába.
Ahh, én meg direkte FB linket másolom, akkor az a problem
177Sz, ami a 117Sz modernizált változata a 30-as hajtómű alapján.
Megtévesztő a sok egyes, meg hetes, különféle kombinációkban.
Na basszameg, engem is megkevert. Mint ahogy a HIMARS-nál is sikerült pár sajtóterméknek 227 helyett 277 millis kalibert írni, trükkös
Elírás van benne.
A ferdén beépített hajtóművek önmagukban csak 2D-sek, kizárólag csak párban képesek a 3D vektoráló hatásra.
Javítom

Jut eszembe, mikor először megjelentek a képek a 30-as hajtómű szögletes fúvócsövéről, akkor volt mellé egy elég béna animáció is, amit az összes szagértő youtuber kritika nélkül átvett:

Nos, tekintve, hogy a Csepkin-féle V alakban beépített "ál-3D" TVC is csak nagyon nehezen ment át sokaknak, főleg Nyugaton, holott már 1997 óta velünk van, attól tartok, újabb súlyos évtizedek fognak eltelni, mire ezt a "elforgatható-elcsavarható" szögletes orosz megoldást is el fogják felejteni.
De ne legyen igazam.

Ugyanis, ismerve az oroszok hozzáállását, illetve a 36 fokra elforgatott V alakú forgássík okát (a vezérsík és a törzsközép közti szintkülönbség kényszerének és a kombináltan mozgatva kiadódó 3D-s hatásának az együttes előnye), továbbá a közel 30 éve jól működő TVC program meglétét, én nem hiszem, hogy a Szu-57M-nél most előállnának egy jóval bonyolultabb, egyszerre kitéríthető és még el is tekerhető nagynyomású forszázskamrával és fúvócsővel.
Gondoljunk csak bele: ha az elcsavarással forgássíkot akarunk váltani, akkor annak fáziskésése miatt a komplex manőver már lekövethetetlen lesz!
Arról nem is beszélve, hogy hogyan szigetjünk le egy 2000 fokos nagynyomású forszázskamrát, ha annak egymásba tolt külső-belső hengerpalástja egymásban elforog, miközben a két deflektor felületen kitérített gázsugár miatt többtonnás erővel hajlításra is igénybe van véve a szerkezet.

A másik megoldás az lehetne, ha ezt a szögletes 2D TVC fúvócsövet mégegy helyen, a mozgó síklapok előtti keresztmetszetben, az AN-100-ashoz hasonlóan egy félgömb-palást szelet mentén ténylegesen fel- és lefelé is ki lehetne téríteni.
De ez egyrészt bonyolultabb, másrészt ennek forgastengelye kilépne a törzshátsórész síkjából, ahogy az az egykori Szu-37-esnél is történt.
Ott emiatt egy-egy hatalmas megerősített hengert kellett a hajtóművek köré építeni:

Kijött az első dubai bemutatórepülés felvétele. Hasonló a Kínában, és Indiában látotthoz, de még jobb is lett, mint azok voltak. Már amikor a gép a gurulóúton közelít a várópont és a végrehajtó felé, az is érdekes: a kabintető mögött és az orr rész alatt egy-egy üveg félgömbben nagyon komoly sebességgel forog egy-egy nagyon kisméretű, radarra hasonlító cucc. A vontatásnál az alsó félgömb egy piros takaróelemmel volt ellátva. Aztán maga a repülés még intenzívebb volt mint a korábbiak. Nekem különösen a "hulló falevél" indítása sokkal jobban tetszett, mint a korábbiak. Nem vízszintes repülésből kezdte megforgatni, hanem emelkedésből, ami miatt az egész a vitorlázó műrepülős "double avalanche" (nem tudok franciául, úgyhogy a helyesírásra nem adok garanciát) manőverre hasonlított. Nagyon klassz látvány, ahogy egy 30 tonnás vas, a hátán pörög, és közben emelkedik is. De nem akarok többet spoilerezni. Az 509-es egy nagyon másik gép, mint a 054-es volt. Itt kaptak külső borítást a hajtóművek is.

• Tetszik
Reactions: fip7 and ghostface