A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

kep.php

Ebből a BRDM-2(?) ből lehet tudni mennyi van még használatban?

Papíron, mint a harckocsi és a tüzér fegyvernem is, ez is zászlóalj szintű, elméletben. Tehát egy páncéltörőosztály van a hadrendben Tatán. Gyakorlatban, ember meg nem mondja, pontosan hány harcjármű bevethető, vagy hány bevethető járműre van legénység.

• Tetszik
Reactions: ragnar
Igen a pct osztály koránt sincsbfeltoltve. De korántsem csak a budosbogarakbol áll a pct psztaly.

Apropó erről a páncélozott hiluxról mi a véleményetek ??? Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre de tényleg ☺
JLTV.jpg

Töltenek fel néhány képet az alakuló pancelzatrol csak a telo nem engedi (ha valakinek eltudnam küldeni emailba és megtenné helyettem ☺ megkoszonnem)

Páncélozott, terepre akarasz menni vele, azért minimum teherautó alapra épüljön már! Az F150 5literes motorral szerelt maximális tömege is feleakkora, mint egy páncélozott Unimogé! Egyszerűen nem hiszem, hogy megfelelő mennyiségű páncélzatot rá lehet applikálni egy kisteher szerkezetére. A kisteher az tökéletes pickup háborúhoz egy rászerelt géppuskával, ne akarjuk már pánélozni! Van bőven olyan teherautó struktúra, ami szarrá páncélozva is rendkívül mozgékony járművet ad.

Az Oshkosh JLTV járműve szerintem az elfogadható minimum ebben a kategóriában! A páncélozott bogárhátúakat, ladákat és barkasokat pedig hagyjuk...

Írók rolls pár szót.
Eloszonak a g osztályos merciket szeretnenk ellatni potlolagos pancelozassal. Komplett karosszeriaelemek pozitivjara.
Másodlagos célunk a hiluxok komplett karossueriaelemeinek cserelye pancelzattal.
A pancelzat védelmi képességével szemben állított kovetelmenyunk a geppuska sorozatanak megállítása 50 m ről illetve a 43 m fekete lőszert 5 m ről.
Ezt 50 illetve 60 réteg kevlarszovettel kívánjuk elérni ami egy uvegszalas kompozit teljesen zart burkoloelembe kapna helyet ami 2 réteg uvegszovet közt 2 réteg uvegfatyol. Epoxigyantaval kikemenyitve. Az 50-60 réteg kevlarszovet közé 10 retegenkent szilikon rétegek kerülnek tompitasgyanant. A kazetta hatulyat a g mercik potpanxelzatanal 1,5 cm ipari kis legbuborekos poliuretan hab kerülne a jobb felfogatas érdekében és a reformáció elkerülése és a behatasok egyenletes elosztása érdekében. A hiluxok a poliuretan réteg helyett 3 réteg mugyantaval kukemenyitett aramid réteget kapnának.
Alkalmas kis intenzitású területeken jarorozesre a masodvonalva védelmét biztosít a tüzérségi támadásokkal szemben ha nem kap közvetlen találatot. Alkalmas a szak es segedcsapatok biztonságos szállítására. Én voltam katona és inkább egy ilyen be ülnek mint egy pancelozatlan mercibe vagy uazba.
És a többiek nevebe is beszélhetek azthiszem

A sulytoblett meg nem jelentős egy g merci potlolagos p ancelzata 300 kg egy hiluxe 350-400 kg kivételtől függően de ott lekerül az eredeti karosszeriaelem ami a torony pancelozataval egyenlő sulyba.

Igen m utathatod hogy van a piacon páncélozott merga de nekünk nincs egyenlőre és amit linkeltel valószínűleg nem is lessz. (A mi pancelzatunk jóval könnyebb mint egy centi célból és jóval ellenalobb is)

Őszintén nem látom értelmét. Inkább abból kéne kiindulni, mire kell, mi a követelmény vele szemben stb.

• Tetszik
Reactions: antigonosz