[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Itt a bank levele. December 12.-éig kezelik a számlájukat, ha addig nem ürítik ki akkor visszakapják a pénzüket csekken. Szó sincsen a szólásszabadságról mert ez csupán a bank döntése a számlakezelésről amihez megvan a joguk, a sugárzási joghoz viszont semmi köze a banknak, azt senki nem vonta meg tőlük.
Annyi van hogy kereshetnek egy másik bankot és közben nyugodtan terjeszthetik a nyugati központjukból, hogy nyugaton megszűnt a szólásszabadság.
5804c092c4618848238b45f4.jpg
És ki volt a levélnek a címzettje, te vagy én, vagy Ferenc pápa, vagy az akit te mondasz?! És miért kellene ezt másnak címzés nélkül elhinni?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 881
81 613
113
Most akkor a BBC számláját fogják blokkolni az oroszok (bankok), mint szimetrikus válasz ?!
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 004
53 933
113
http://www.karpatinfo.net/cikk/belf...ulte-el-halalaval-motorola-szakadar-fegyveres
"Az elkerülhetetlen életfogytiglani börtönbüntetéstől menekült meg halálával a Motorola ragadványnéven elhíresült Arszen Pavlov donyecki szakadár fegyveres - jelentette ki hétfői kijevi sajtótájékoztatóján Andrij Liszenko, az ukrán védelmi minisztérium szóvivője...
...Liszenko kiemelte, hogy Motorola - éppúgy, mint több más szakadár fegyveres - nem harc közben esett el, hanem távol a fronttól vált merénylet áldozatává. Cáfolta, hogy komoly, befolyásos tisztséget töltött volna be a törvénytelen szakadár fegyveres alakulatoknál, mert - mint mondta - azokat már jó ideje orosz katonatisztek irányítják.
"Alapvetően "PR-harcosként" vált ismertté, kitüntetésekkel volt teleaggatva, ami feldühítette azokat a köznapi harcosokat, akiknek ez a háború szegénységen és nyomorúságon kívül semmit sem hozott" - hangoztatta a szóvivő..."


A hadijog igen érdekes, mert mindig a győztes üli a törvényszéket. Elméletileg vannak emberiség ellenes bűntettek amikre a győztesekre is vonatkoznak. Az is előfordul, hogy a győztesek egy idő után mégis el lesznek számolva, mert vagy változik a politikai széljárás, vagy újabb háborúban kikapnak. Emlékszem még egy korábbi Ukrán katonai szóvivőre, aki, miután menesztették, már azt nyilatkozta, hogy szinte sosem volt igaz amit a hadi helyzetről nyilatkozott..
Motorola, ez a PR harcos, számtalan harcban kiérdemelt kitüntetést viselt, csatákat döntött el az ő és egységének a megjelenése.. Graham Phillips tegnap azt írta róla, hogy gyakran kiabált vele Motorola, amikor ő a harcvonalba ment, mert féltette az újságíró életét. Emlékszem Motorola egységének harcosára még 2014 -ből. Alexszej a "vén terrorista", 60 már elmúlt, mégis számtalan harcban együtt volt Motorolával, és sokáig szerencsés volt. Aztán egyszer egy elhúzódó harc során elfogyott a szerencséje. Az Alexejhez hasonló "vén terroristákat" ( akiktől rettegtek az Ukránok, mert ezek harcedzett veteránok voltak, akik halál profin állták a helyüket, és volt olyan köztük, aki 75 év körüli milicistaként kapott kitüntetést) nagyobb számban már csak a helyi önvédelmi csoportoknál látni, mert végtelen bölcsességükben DNR/LNR politikusai úgy döntöttek hogy a fiatal de munkát nehezen találó lakossággal töltik fel a hadsereget, de persze hivatalosan azzal indokolták, hogy ők nagyobb harcértékkel bírnak...( És azt is gondolták erre egyesek, hogy a kommunista és elszakadáspárti eszmék túl önállóvá teszik őket)
Motorola 33 éves volt, a harcban soha nem vált óvatlanná a fáradságtól sem. Számtalan video volt a korai csatáiról, amint élesben foglalt el Ukrán állásokat. Nem harcban, hanem merényletben halt meg.
A probléma DNR/LNR számára az, hogy politikai okokból elküldték a legtöbb orosz önkéntesekett, aztán elküldték a harcot megkezdett idősebb veteránokat, közben politikai tisztogatásokat is folytattak, és mindeközben azt sem bánták, hogy a legjobb és bizonyított parancsnokaikat ők maguk küldték el, lehetetlenítették el hogy elmenjenek, vagy valamilyen okból lényegében hagyták hogy meggyilkolják őket.
Az Ukránok viszont folyamatosan próbálkoznak a tűzszünetezéssel mindig egyre közelebb beásott egységeikkel, és a folyamatosan felújított újabb technikákat megkapott egységeikkel. Eddig még nem sikerült látványosan áttörniük (igaz, nem látványosan, de akkora területeket foglaltak el pár tűzszünet alatt, hogy azzal újra elérik Debalcevo környékét, és délen lassan tüzérségi csapás közelbe jutnak Novoazovszkhoz is) Egyre kevesebb nem politikai kinevezett parancsnokuk marad, azokat dobták eddig is a veszélyes helyekre. Most eggyel kevesebb maradt. Ha pedig már nem csak tapasztalt tábornokaik, de ezredeseik sem maradnak, a lelkesedés önmagában nem lesz elég ahhoz, hogy hatékony manővereket hajtsanak végre a támadó Ukránokkal szemben...

Strelkov mondta még 2014-ben, hogy választásokat tartani egy szabadságáért éppen harcot megkezdett alakulóban lévő országnak nem szabad. Most ennek issza meg a levét az elszakadást megszavazott DNR/LNR lakossága. Területben, élőerőben, és lassan az országukban fizetve.



Akárhogy is,azt nem hinném,hogy Moszkva végignézné,ahogy agyonveri őket az ukrán hadsereg,majd elkezdődne az ukrán terror/bosszú a visszafoglalt területen,Szíria is nagyon fontos,de itt 6/6+ millió Oroszról van szó,egyszerűen nem áldozhatja be őket Moszkva.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo and cinikus

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 340
13 905
113
Ha jól értem itt nem blokkolták a számlát, csak megkérték az ügyfelet, hogy váltson bankot. Nem tudjuk az indokot, elvileg bármi lehet. Szóval hozzáférnek a pénzükhöz.
Számlát nyitni egy másik banknál és átutalni a pénzt pár óra alatt megoldható feladat.
http://www.bankofchina.com/uk/
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 006
66 384
113
Csodálkozol azok után amit tettek velük az oroszok? Kamu nyelvhasználat megtiltás indokkal fegyveresen elvették tőlük Krímet és Donbasszt Putyinék. Ezen áldozatok után utólag legalább már van okuk legitimizálni keleti szomszédjuk jajveszékelését.
Az ukránok testközelből nap mint nap tapasztalják, hogy az orosz nyelvű hírek és információk olyan mint a méreg. Lassan a nyugatiak is kezdenek erre ráeszmélni, kezdve az örvendetes hírrel hogy elzárják annak a manipulatív hírügynökségnek a pénzcsapját. (egyébként is tartsák otthon rubelben - ha merik)


Panoz ne erőltesd, az Iszlám Állam ugyanazt teszi Szíriában és Irakban amit a maradék Ukrán állam. Éppúgy betiltják a nekik nem tetsző TV-k-et, terrorizálják a lakosságot ahol csak tudják, elrabolnak embereket, betiltanak egyéb nekik nem tetsző dolgokat, kényszersoroznak, stb. Merényleteket is elkövetnek, ahogy az Ukrán állam is. Ugyanaz a kettő, még a kitalálójuk is.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Panoz ne erőltesd, az Iszlám Állam ugyanazt teszi Szíriában és Irakban amit a maradék Ukrán állam. Éppúgy betiltják a nekik nem tetsző TV-k-et, terrorizálják a lakosságot ahol csak tudják, elrabolnak embereket, betiltanak egyéb nekik nem tetsző dolgokat, kényszersoroznak, stb. Merényleteket is elkövetnek, ahogy az Ukrán állam is. Ugyanaz a kettő, még a kitalálójuk is.
A DNR-ben és LNR-ben tiltották be a nekik nem tetsző TV-ket, terrorizálták a lakosságot másfél millióan menekültek el előlük Nyugat-Ukrajnába, elraboltak embereket, betiltottak egyéb nekik nem tetsző dolgokat köztük templomokat is, kényszersoroznak, merényleteket követnek el. A DNR és LNR pont olyan mint az ISIS és a Nuszra. Terroristák.
 

rauha

Active Member
2016. május 3.
149
248
43
A DNR-ben és LNR-ben tiltották be a nekik nem tetsző TV-ket, terrorizálták a lakosságot másfél millióan menekültek el előlük Nyugat-Ukrajnába, elraboltak embereket, betiltottak egyéb nekik nem tetsző dolgokat köztük templomokat is, kényszersoroznak, merényleteket követnek el. A DNR és LNR pont olyan mint az ISIS és a Nuszra. Terroristák.

5s4kkZ1.gif
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Csodálkozol azok után amit tettek velük az oroszok? Kamu nyelvhasználat megtiltás indokkal fegyveresen elvették tőlük Krímet és Donbasszt Putyinék. Ezen áldozatok után utólag legalább már van okuk legitimizálni keleti szomszédjuk jajveszékelését.
Az ukránok testközelből nap mint nap tapasztalják, hogy az orosz nyelvű hírek és információk olyan mint a méreg. Lassan a nyugatiak is kezdenek erre ráeszmélni, kezdve az örvendetes hírrel hogy elzárják annak a manipulatív hírügynökségnek a pénzcsapját. (egyébként is tartsák otthon rubelben - ha merik)
Már ne is haragudj, de miért is kell büntetni az ukrán lakosokat ( nyelv használati tilalomra gondolok) Putyin papa gazságai miat??? Vagy a néptől félnek és nem is Putyin tól?
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 006
66 384
113
A DNR-ben és LNR-ben tiltották be a nekik nem tetsző TV-ket, terrorizálták a lakosságot másfél millióan menekültek el előlük Nyugat-Ukrajnába, elraboltak embereket, betiltottak egyéb nekik nem tetsző dolgokat köztük templomokat is, kényszersoroznak, merényleteket követnek el. A DNR és LNR pont olyan mint az ISIS és a Nuszra. Terroristák.
Tehát kijelented hogy a jelenlegi ukrajna nem tett ilyet a Majdanos puccs óta?
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 486
17 993
113
Csodálkozol azok után amit tettek velük az oroszok? Kamu nyelvhasználat megtiltás indokkal fegyveresen elvették tőlük Krímet és Donbasszt Putyinék. Ezen áldozatok után utólag legalább már van okuk legitimizálni keleti szomszédjuk jajveszékelését.
Az ukránok testközelből nap mint nap tapasztalják, hogy az orosz nyelvű hírek és információk olyan mint a méreg. Lassan a nyugatiak is kezdenek erre ráeszmélni, kezdve az örvendetes hírrel hogy elzárják annak a manipulatív hírügynökségnek a pénzcsapját. (egyébként is tartsák otthon rubelben - ha merik)

Végül is csak több mint 10 millió orosz nemzetiségű ember él abban az országban. Soha nem vezet eredményre ha egy nemzetiséget erőszakkal próbálnak megszüntetni. Saját hazánk országrészeinek elvesztését is részben ennek köszönhetjük.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 637
1 400
113
Theresa May válaszolt az RT hisztérikus vádjaira, először is elmondta hogy Nagy-Britanniában természetesen továbbra is sajtószabadság van, a NatWest banknak a saját dolga hogy kinek kíván banki szolgáltatást nyújtani, a brit kormánynak és neki nincs köze ehhez a döntéshez.
http://www.reuters.com/article/russia-britain-rt-idUSL8N1CN2RU

Ulippo, tedd hozza azert szerintem, hogy latvanyos cirkusz lenne abbol, ha mondjuk el izreali ceg szamlajaval jatszottak volna ezt el....
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Mack - tőled pedig előre is elnézésed kérem - mert tudom, hogy kifogásolni fogod - (viszont én estig nem fogok tudni válaszolni rá), hogy 18+ -os videót linkeltem, de 1. nem tudtam úgy betenni, hogy csak a link jelenjen meg 2. ha csak a link jelent volna meg, senki sem figyelne fel rá 3. nem volt időm olyan videó-változatot keresni a YT-on, amelynek az első képkockája nem 18+ -os 4. ez egy katonai fórum, ne legyünk ennyire széplelkűek, a villogó robbanások (amelynek távolról jól néznek ki) mögött mindig trancsír van, ami ilyen 5. a videót nem öncélúan linkeltem, hanem panoznak így tudtam válaszolni. Köszönöm a megértésed.