[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Irán föld-föld rakétákkal lőtte a magát Iszlám Államnak nevező dzsihadista terrorszervezet kelet-szíriai állásait, válaszul a június 7-ei teheráni terrortámadásokra, amelyeket az iráni parlamentnél és Khomeini ajatollah mauzóleumánál követtek el és amelyekben 18-an haltak meg.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 151
113
Allitolag megvan Rasaka. Eddig ugyan meg csak 1-2 meg nem erositett twitter hirben lattam olvastam, de csak igaz lesz...:D
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 480
113
Én azt nem értem miért nem repülnek a szír gépek géppárban egy orosz géppel...akkor talán nem mernének rájuk lőni az amcsik. Gondolom az amerikaiak nyomon követnek minden egyes szír reptérről felszálló gépet. Tehát tudják, hogy mire tudnak gépet emelni anélkül hogy nemzetközi incidenst okozzanak. És ezt meg is teszik pofátlanul. Legalább géppárban küldjék már fel őket könyörgöm. Mindig egy-egy magányos gép esik áldozatul a határ menti akcióknak. Egyáltalán miért küldenek oda gépeket, ha látják, hogy az amcsik mindenre mozdulnak. Én a szír légierőt kizárólag az egyértelműen IA - területek ellen használnám (minimális légvédelem, ellenséges légierő nincs). Az US koalíciós területek közelében kizárólag orosz gépeket reptetnék min. géppárban...Ez így csak fölösleges gép pazarlás a szír légierő részéről.
Remélem azért a US koalíció által Rakkából elengedett IÁ tömegeket nem hagyja távozni az orosz légierő...búcsúajándék nélkül.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
sajnos az lesz, ami eddig is volt. Egy kis ejnye - bejnye, aztan lapitas. Ha lehet kifogas az orosz viselkedes ellen sziriaban, akkor az ez: az USA barmit megtehet, nincs valaszlepes. Tudja ezt az USA es ki is hasznalja. :cool:
En nem igy gondolom.
Ezek nyilvanvaló provokációk es az Oroszoknak muszály egesz addig kitérni előlük amig azok a sziriai jelenlétük alapvető céljait nem veszélyeztetik.
Mi törtent? Egyel kevesebb kormánypárti repülő. Szomorú de ettől függetlenül Assad nyerésre áll, megy a versenyfutás a területekért. Jó eséllyel lesz K-Ny.i folyosó - elvágják az arab olaj és földgáz útját a tengerhez.
Ha visszavágnak és lelőnek egy USA gépet az kiválló ok lenne hogy megjelenjen a teljes USA és NATO légi es szárazföldi haderő.
Velük az Oroszok már nem bírnának...vagy - ami rosszabb - a kubai válsághoz hasonló nukleáris fegyverekkel való közvetlen fenyegetés alakulna ki.
Azt kell mondjam az Oroszok "felelősségteljesebben" politizalnak. Kuba ota alapelv volt hogy az o_O. es USA nem kerülhet közvetlen ütköző pályára mert annak beláthatatlanok a következményei.
Az USA mostanában erősen szembe megy ezzel az alapelvvel..
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 480
113
Az izraeli védelmi miniszter most biztosan be is rettyintett....;)
Komolyra fordítva a szót...Vajon az izraeli és amerikai hírszerzésnek most vajon mennyire lehet fontos, hogy mintákat szerezzenek a becsapódott rakéták roncsaiból.
Mondjuk ahhoz az US koalíciónak kellene elfoglalni a várost, hogy nyugodtan vizsgálódhassanak. Nem hivatalosan meg jó pénzt fizetni az IÁ-nak, hogy adják át a roncsokat. Ez utóbbi szerintem a könnyebb mivel az izraeliek nincsenek haragban velük...sőt.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 151
113
A negyedik irani raketa celpontja egy communication center volt Al-Mayaden-ben.

DCrJGjRWAAEwZUR.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 511
15 713
113
Iráni rakéta: a valós üzenet, hogy a térség középhatalma hajszálpontosan mért ballisztikus rakétával csapást, miközben annak hatását is vélhetően saját drón ellenőrizte. Khm... nem rossz.

SU-22: mindegy mit akart ezzel az USA. Az tény, hogy az ISIS-CIA proxy. Most próbálják "vállalható" mezbe öltöztetni őket, ezért "várják" a "sajtóképes" haverok délen őket. Ebbe belepiszkált a SAA. Cowboyosan lekapták, felhatalmazás nélkül egy állam saját légtérben tevékenykedő gépét. Nem minősítem, de ne legyenek meglepettek, ha "véletlenül" lepiszkálják őket legközelebb. Nem az oroszok...majd egy-két eltévedt és SAA kezekbe került korszerű légó-üteg...

Persze laikus lüke vagyok és ez csak agymenés :(
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 560
113
Vàrom a revancsot...

Az nem hiszem, hogy lesz. Támadás már volt egy - kettő az USA részéről (szárazföldi és most légi is) és a szavakon kívül más cselekmény nem következett be. Mivel az USA a világ legnagyobb katonai hatalma így nem fognak visszavágni mert tudják az háborút jelent. Ezt az USA is tudja és ezt a fegyvertényt ki is használja.