A magyar hadiipar napjainkban

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 694
32 374
113
Az egy másik dolog, pénzük nincs újrafegyverezni a vojska armiját. Lenne hazai termék AMIBŐL VÁLOGATHATNAK. Lehet nem Amraam de minden chip náluk van ha kell hogy úgy mondjam. Mi a BOV modernizációjukkal szemben mit tudunk felmutatni? Hát a tüzérségi, légvédelmi prototípusaikkal szemben? Gyártunk kézifegyvereket AGS szinttől géppuskán át páncéltörő eszközökig? Xar licenszbe gyártott pisztolyokról álmodozunk. Tessék ha már pct akkor itt van a Bumbar és az Alas:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bumbar
https://en.wikipedia.org/wiki/ALAS_(missile)

Mi meg arra verjük magunkat hogy az új gyakorlón látszik egy folt ami Magyarország alakú...:oops:

Tenyeleg elehiszitek hogy x tucat eszkoz fejlesztesere van penz de a rendszeresitesukre nincs csak tiz allatti vagy tizen x db szamban? Nem esik le hogy ha csak egy dolg kifejlesztesere szant penzbol 2-3 elozo fejlesztebol rendszeresithetnenek normalis mennyiseget... ja es hozzatennem hogy kifejlesztenek valamit nen rendszeresitenek csak csapatprobas mennyiseget az eszkozokbol majd beszereznek valami kulfoldit... mindenbol csaptprobas mennyiseg ha van rendszeresitve. Tessek lassek a cuccok nagyresze csak makett egyszeru demo... hatha valaki megfinanszirozza es mas penzebol mehet a valodi fejlesztes... nem hozzank kell merni a szerb hadiipart ade ha ez legyen. Gyartunk terepjaro teherautokat tobb meretbe. Pancelozott terepjaro tehergepkocsikat. Pancelozott felepitmennyel ellatott terepjaro tehergepkocsikat. Pancelozoett abv felderitot. Pancelozott mentot. Mrapet. Uav ket 5 fele felderito uavt 2 fele uavt ami akar fegyverzet hordozasara is alkalmas. Gyartunk homokfutot.Onjaro aknavetot btr alvazona automata aknavetovel. Felderito foldfelszini radart.modernizaltuk a pkm geppuskakat es ak 63 asokat.gyartunk rombolopuskat taobb tipust mesterloveszpuskat geppisztolyt pisztolyt iranyitott repeszaknat reaktiv pancelzattal lattuka el a t72 esunk uj tuzvezetorendszert dolgoztunk ki.kozellegvedelmi raketakat integraltunk tehergepkocsikra.panceloztunk terepjarokat . Tuzszereszrobotokat is gyartunk stb stb stb igaz ezeknek egy resze nincs rendszerbe ahogy a szerbekel se masik reszuk ha rendszerbe is van jelkepes mennyisegbe epp mint a szerbeknel. Na mar arnyaltabb a kep ugyevagy folytassam kevlarsisakkal repeszallo mellenyel? Ultrakonnyu kikepzorepulogeppel? Rengeteg minden van am valojaba meg szinte semmi? Szerbeknel ugyan ez a szitu annyival jobb hogy ok az exportba es a kulfoldi tokeben bizva maketteznek is 1:1 be
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 981
113
Na várjál mert ez egyszerre sok így kibogozom:

Gyartunk terepjaro teherautokat tobb meretbe.Pancelozott terepjaro tehergepkocsikat. Pancelozott felepitmennyel ellatott terepjaro tehergepkocsikat.
Ez ugye mind a licensz Rába amiből csakis mi vásárolhatunk. Melyik ország nem gyárt egyébként a szomszédból ilyent?
Pancelozoett abv felderitot. Pancelozott mentot. Mrapet.
Ez ugyebár mind ugyanaz és a Komondor?
Uav ket 5 fele felderito uavt 2 fele uavt ami akar fegyverzet hordozasara is alkalmas.
Ahha faxa, mégis Izraeltől vettünk UAV-ket a seregnek 10 éve. Amúgy ez többet tud mint a Tescoban a játékosztály polcain levő kütyük?
Gyartunk homokfutot.Onjaro aknavetot btr alvazona automata aknavetovel.
Ezek nagyon titkos projectek lehetnek mert még nem hallottam róla, de szerintem mások sem.
reaktiv pancelzattal lattuka el a t72 esunk
Ismét lemaradtam valamiről? Milyen reaktív páncélt gyártunk vagy szerelünk T-72-e?
kozellegvedelmi raketakat integraltunk tehergepkocsikra
Ez nem a Mistral lesz? Mert azt a franciák csinálták rá anno, és +20 éve vettük.
 
  • Tetszik
Reactions: Wier

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 694
32 374
113
Igen ezek jol latod a lejyeget a szerb fejlesztesek us ulyenek. (Aknavetos btr 1db kiserleti modell lett kialakitva) de sok ilye van meg csak a szerbekkel ellentetbe nem lett nagy dobra verve a szerbek meg meg csapatprobaig el se jutott dolgokat is ugy adnak be hogy rendszeresitett vagy itt rendszeresitettnek veszik eggyesek (van reaktivos 72esunk es tobb hoz van reaktiv prestest es tarolokazettank is.)
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Ezek még katódsugárcsöves monitorokat használnak? Nem véletlenül 90-es évekbeli ez a film?
Ez szúrt szemet először nekem is. Szerintem régi és 2010 körüli anyagok összevágásával készült a film. 2013-as dátummal lett felpakolva a YT-ra, illetve a Tiger nem túl régi gép. Rákérdezek ismerősöknél milyen a cég, remélem van aki ismeri.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 370
2 568
113
Viktorunk a tusványosi beszédében valami hazai fegyvergyár idei megépítését említette meg...
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Viktorunk a tusványosi beszédében valami hazai fegyvergyár idei megépítését említette meg...
Vajon melyiket választják a sok rohadó közül? Mert ugye a legtöbb föld alatt volt és hagyták, hogy a talajvíz elvégezze áldásos tevékenységét.Recsk két nyolcszáz méter mély függőaknáját is hagyják pusztulni, mert sokba kerül a víztelenítése. Kíváncsi lennék a Jobágyi első számú HK központ mai állapotára. Paks vajon hogy bírja a vizes rövidzárlatokat? Mert még arra sem voltak képesek, hogy a lent maradt gépek energiaellátását megszüntessék.Költői kérdés volt részemről!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Jobbágyi már nem gyár, hanem a kormányzati végső menedék és harcálláspont (mondjuk ez utóbbinak harcoló csapatok nélkül nincs értelme) lehet. Az állapota ebből adódóan valószínűleg kiváló. Nemcsak a látható fejlesztései, hanem a korábbi kormányóvóhelyek feladása alapján is valószínűsíthető, hogy a budapesti objektumok feladatkörét vette át.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
Jobbágyi már nem gyár, hanem a kormányzati végső menedék és harcálláspont (mondjuk ez utóbbinak harcoló csapatok nélkül nincs értelme) lehet. Az állapota ebből adódóan valószínűleg kiváló. Nemcsak a látható fejlesztései, hanem a korábbi kormányóvóhelyek feladása alapján is valószínűsíthető, hogy a budapesti objektumok feladatkörét vette át.
Budapestet nem adták még fel! Ha ennyire képben vagy, akkor a sóskúti régióról mit tudsz?
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Jobbágyi már nem gyár, hanem a kormányzati végső menedék és harcálláspont (mondjuk ez utóbbinak harcoló csapatok nélkül nincs értelme) lehet. Az állapota ebből adódóan valószínűleg kiváló. Nemcsak a látható fejlesztései, hanem a korábbi kormányóvóhelyek feladása alapján is valószínűsíthető, hogy a budapesti objektumok feladatkörét vette át.

Nem vette át, a vár alatt úgy tudom kiterjedt óvóhely van. Ide akarják felköltöztetni az egész kormányzatot, valószínűleg van összefüggés. Jobbágyi elsődleges feladata sosem a gyár volt. Hogy most mi van ott az nyilvánvaló de megütheti a leírásával magát az ember.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Budapestet nem adták még fel! Ha ennyire képben vagy, akkor a sóskúti régióról mit tudsz?

Sóskútról semmit, viszont a budapesti objektumokat leépítették. A pestit a rendszerváltáskor sorsára hagyták, a budait ugyan karban tartották, de megszűnt vezetési központ lenni, a nyilvánosság előtt is megnyitották, pontos elhelyezkedése és kiterjedése is nyilvánosságra került. A Karmelita miatt most felújítják, tehát újra használatba veszik, de ez kihagyás után történik.

Viszont Jobbágyit elhagyta az ipar a rendszerváltáskor és a külső létesítményei módosítások történtek. Ez alapján feltételezhető, ide került minden Budapestről.