A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

https://mno.hu/kulfold/szarnyaszegett-nemzet-2417975

"...Egyre több jel mutat ugyanis arra, hogy a harmadik Orbán-kormány a NATO és az Egyesült Államok nyomására meghirdetett „Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési programot” – mellyel párhuzamosan a védelmi költségvetést 2024-ig a GDP 2 százalékára emelnék – a nyilvánosság felé kizárólag propagandacélokat szolgáló kommunikációval vezényelné le."

ez kb. hat hónapon keresztül volt így, hogy volt 3 gép, csak aztán szép lassan földre kényszerült a másik kettő, mert nem voltunk rájuk hajlandóak pénzt áldozni (MiG-29 utánérzés). Persze tudom, hogy fölösleges, megazukránok, megöregek megnemérimeg, de most 0-1/1 repülőnk van a 2-3/3 helyett.

Sharid már megmondta, hogy nem szabad senkit hazahozni olyan C-17-essel, ami valószínűleg majdnem üresen jön egyébként vissza Pápára, vagy legalábbis Európába.

Sorry, ez nekem kimaradt. Hol és mikor mondta ezt Sharid? Vagy ez irónia akart lenni?

Off. A kormány azt kommunikálta, hogy a pápai ezred gépe géphiba miatt nem indult el.
Sehol nem találtam olyan hírt, az üzemeltetőknél, ami azt kommunikálta volna, ilyen géphiba miatt késik egy segélyszállítmány, mentőegység érkezése, vagy késik saját állampolgárok Európába szállítása.

Következtetések levonását rád bízom.

ON

Tulajdonképpen minek is van a pápai nehéz szállító repülőezred?
Pont nem értek rá?

Nagyon leterhelt a flotta.A NATO ilyen kategóriájú szállítókból elég csehül áll ha meg kiveszem az USAF gépeit akkor megy gyakorlatilag nem létezik.Egyépként ez világviszonylatban is probléma(kicsi a légi szállító kapacitás az igényekhez képest).

Off. A kormány azt kommunikálta, hogy a pápai ezred gépe géphiba miatt nem indult el.
Sehol nem találtam olyan hírt, az üzemeltetőknél, ami azt kommunikálta volna, ilyen géphiba miatt késik egy segélyszállítmány, mentőegység érkezése, vagy késik saját állampolgárok Európába szállítása.

Következtetések levonását rád bízom.

ON

Ez most nekem szól? Kétségbe vonod a szavamat?

Sorry, ez nekem kimaradt. Hol és mikor mondta ezt Sharid? Vagy ez irónia akart lenni?

lehet rosszul kerestem de...

más üzemeltető nem panaszkodott a médiában, hogy a gép meghibásodása miatt nem ért ide segélyszállítmány, nem tudtak evakuálni etc...

szóval piszkosul remélem nem Globemasterrel hozatnak haza kevesebb mint egy tucat nyaralót, a takarékosság nevében....

https://444.hu/2017/09/17/a-kulugyminiszterium-nem-viselkedhet-utazasi-irodakent

".....Ezután megszervezték, hogy a kimentett magyarok egy tizenkét állam által fenntartott nemzetközi kötelék - a pápai Nehéz Légiszállító Ezred - szállító repülőgépén díjmentesen hazajuthassanak Magyarországra, azonban ez a repülő meghibásodott, javítani kell.

szóval piszkosul remélem nem Globemasterrel hozatnak haza kevesebb mint egy tucat nyaralót, a takarékosság nevében....

https://444.hu/2017/09/17/a-kulugyminiszterium-nem-viselkedhet-utazasi-irodakent

".....Ezután megszervezték, hogy a kimentett magyarok egy tizenkét állam által fenntartott nemzetközi kötelék - a pápai Nehéz Légiszállító Ezred - szállító repülőgépén díjmentesen hazajuthassanak Magyarországra, azonban ez a repülő meghibásodott, javítani kell.

Dehogynem.
https://www.haborumuveszete.hu/mind...i-kepesseg-tamogatta-a-kimenekitesi-muveletet
És hogy a helykihasználásra se legyen panasz, még pár tucat migrit is kaphatunk hozzá.

134 busza van a Honvédségnek? o_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_Oo_O
Vasi Volánnak nincs tán annyi! Faxa magyar busz a Volvó. Tavasszal meg már a szolgálati kerékpárokat is ünnepélyesen adják majd át?
Buszsofőr hadosztály is lesz? Kaller? Több a busz mint az APC tán összesen, löveget meg tankot meg már ne is említsünk, a hagyományőrzőknek is több van.

Évi 40 busz, amivel lőni lehetne abból meg 10 év alatt vesznek ennyit. Vesznek? Kapják ajándékba a US karitásztól. Teherautóból is max ha 10-et vesznek egy évben!
Bexarás, már buszképesség is van. Szerintem nyissanak utazási irodát ha már a repülőknél felhozták a bérbeadást tegnap. Honvédség tours. Mert a balkánról haza kell buszoztatni az állományt mikor váltás van negyed évente? Hát miért nem bérelnek ilyenkor 4-5 buszt? Legyen 1 millió a bérlés díja egy fordulóra, 230 forduló egy busz árán...