(Utolsó kérdésem és befejeztem az offolást)Lövésem sincs.
Akkor kb. nagyságrendek? A szerbek ellen mennyi kellett? Száz kilók, tonnák, tíz tonnák?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
(Utolsó kérdésem és befejeztem az offolást)Lövésem sincs.
Nem tudom, soha nem olvastam részleteket a harci részről. Még az sem volt egyértelmű számomra, hogy mi volt a célbajuttató eszköz, bomba vagy Tomahawk. Egyer fotón láttam néhány szálat, de semmi többet.(Utolsó kérdésem és befejeztem az offolást)
Akkor kb. nagyságrendek? A szerbek ellen mennyi kellett? Száz kilók, tonnák, tíz tonnák?
Ahogy elnézem nem por alakban juttatják ki hanem finom szálak formájában.Mennyi grafitpor kell egy hasonló rendszer eredményes támadásához?
Igen, ezt láttam én is. Nem is értettem, hogy milyen porról beszéltek odafent.Ahogy elnézem nem por alakban juttatják ki hanem finom szálak formájában.
A videón épp a szerbek vizsgálgatják mit is kaptak:
Sztrela-2M egy végletesen elavult vacak, drónok ellen hatástalan. Talán még az Igla-E is az, annyiar nincs hőképe ezeknek a vackoknak. Az Igla-E-t arra tervezték, hogy több méteres gázsugarat vagy méteres hajtmómű fúvócsövet érzékeljen. Egy drón villanymotorja meglegszik néhány cm2-en és nem több száz fokra. Kétségeim vannak, hogy te milyen drónt lősz te le azzal. Rapier és Predator alatt szerintem semmit, villanyamotorosat nem, minimum belső égésű motor kell.Én se ide akarok offolni, de a Neutron max. az öklét rázza légitámadásnál. Ha nincs ott se Mistral se KuB akkor nincs légvédelem. Ezért nem kellett volna a Strrela 2M vagy Igla E-kat pótlás nélkül ellőződni. (lejárt az üzemidejük, de a MANPADS kategóriát pótolni kellett volna. egy felderítő lokátor és egy MISTRAL rakétaszakasznak kéne állandóan Paks-on települni.
Aki hadműveleti zónában okostelefonra alapoz az nem normális...Amerikai állítás szerint az oroszok Szíriában drónok segítségével hekkelik meg a nyugati katonák okostelefonjait.Ezt csak azért írom ide mert ez egy újabb felhasználási terület és még egy nyomós érv ami miatt egyre égetőbb a drónok elleni hatékony védekezés.
Aki hadműveleti zónában okostelefonra alapoz az nem normális...
Látom nem sikerült megérteni vagy félreértettél. Hadműveleti zónában nem használsz olyan eszközt, ami ennyire sérülékeny minden tekintetben. Fizikailag maga a készülék, a komm. módja illetve amúgy is kérdéses, hogy a mögötte levő infrastruktúra mennyire elérhető.Ha meghekkeled az okostelefont akkor hallani fogsz mindent amit amit mondanak,tudni fogod,hogy hol és mennyien vannak stb stb.Arról nem is beszélve,hogy Szíriában amerikai SF van csak...
Látom nem sikerült megérteni vagy félreértettél. Hadműveleti zónában nem használsz olyan eszközt, ami ennyire sérülékeny minden tekintetben. Fizikailag maga a készülék, a komm. módja illetve amúgy is kérdéses, hogy a mögötte levő infrastruktúra mennyire elérhető.
Vigye, de szerintem nincs teljesen észnél, aki használni akarja.Te csak azt hiszed...Gyakorlatilag minden katonánál ott a saját telefonja és viszi is magával mindenhová.Lehet,hogy ezt nem hiszed el vagy furcsának találod de így van.
Aki hadműveleti zónában okostelefonra alapoz az nem normális...
Vigye, de szerintem nincs teljesen észnél, aki használni akarja.
Nem létesített kapcsolatot a magyar légiforgalmi irányítással az Egyiptomból induló Boeing 763-as miután átlépte az országhatárt, riasztotta a NATO Integrált Légivezetési Központ a Honvédség készültségi szolgálatát, írja az MTI. Mire a Gripen páros nem sokkal nyolc óra előtt fogta el a gépet, aminek annak ellenére elvégezték az azonosítását, hogy az közben már bejelentkezett a légirányításnál. Az utasszállítót a határig kísérték.
Ilyenkor mi történne, ha nem reagálna továbbra sem a pilóta?
Lelövik.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..