Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Amiben az az szép, hogy maga a felfüggesztő megvolt itthon, csak Kecskeméten nem...Az R27-es lövészetre állítólag a svédekhez is mehettünk volna. Annó az első lengyel lövészetre az R60-as rakétákhoz a lengyelek től kellet fegyverfüggesztőt kölcsön kérni. Mert nekünk nem volt a gépekhez rendszeresítve.
Ezzel azt akartam mondani, hogy a HAS építés is elszabotálása volt a védelmi képességeknek...---
Ha lenne HAS kecsón, akkor nem, mert azt ATACMS-sel nem lövöd át. -- Ha val nem kezdünk mondatot (nincs csak lefedés.. ennyi..
Paks-on nem kell átlőni a reaktor körüli falat, hogy kiiktassák az erőművet. Éppen ezt írtad le. Sőt, ha az ATAMS fejrészbe grafitport, szálakat tesznek és csak az elektormos részt nyírják ki, már az is min féléves kiesés (hasonlóan csinálták bombákkal a jugok ellen a NATO bombákkal..
-------
Ha lenne HAS kecsón, akkor nem, mert azt ATACMS-sel nem lövöd át. A könnyűszerkezetes hangár meg a szél és hideg ellen véd csak.
Paks-on legfeljebb a vízkivételi és trafókertet tudnád vele szétkapni, a reaktor még megkarcolni sem tudná, fennakadna már a reaktorcsarnok falán már...
Ez így van. A kérdés az, hogy a 2000-2010 időszakban a Griff beszerzés ezt a képet mennyiben árnyalja.
Azt nem tudjátok, mivel védik?Ezzel azt akartam mondani, hogy a HAS építés is elszabotálása volt a védelmi képességeknek...
Grafitos bomba esetén meg nem kell Paksot megcélozni, kisebb trafók is megfelelnek, bár tény, hogy Paks trafókertje tényleg nagy.
Konstansan tudtommal semmivel, ha légvédelmet kérded. Régen néha kitelepült Kub és talán Mistral is.Azt nem tudjátok, mivel védik?
A készültségi Gripen-géppárral, meg az ottani, helyi őrséggel, ha van (remélem van!). Ez mind rendelkezésre áll!!Azt nem tudjátok, mivel védik?
Konstansan tudtommal semmivel, ha légvédelmet kérded. Régen néha kitelepült Kub és talán Mistral is.
Nem csak a légvédelem, hanem általában mit kell leküzdenie egy szabotőrnek. Nem nyilvánosan is hallottam olyanokat a kritikus infrastruktúránk (nem)védelméről, hogy megállt bennem a szó.A készültségi Gripen-géppárral, meg az ottani, helyi őrséggel, ha van (remélem van!). Ez mind rendelkezésre áll!!
Na, arról nemigen fognak neked mesélni szerintem. Fegyveres őrség biztosan van, illetve védelmi sáv is, ahova tilos belépni. Hasonló eszközökkel védik, mint anno a vasfüggönyt, behatolás érzékelés, stb.Nem csak a légvédelem, hanem általában mit kell leküzdenie egy szabotőrnek. Nem nyilvánosan is hallottam olyanokat a kritikus infrastruktúránk (nem)védelméről, hogy megállt bennem a szó.
Sajnos nem nagyon maradnak már titkok ezt te is tapasztalhatod.Na, arról nemigen fognak neked mesélni szerintem. Fegyveres őrség biztosan van, illetve védelmi sáv is, ahova tilos belépni. Hasonló eszközökkel védik, mint anno a vasfüggönyt, behatolás érzékelés, stb.
Komoly kárt tenni nem tudnak Paksban UAV-k. A trafókertben azért a vasnak van tömege és ellenállása. A reaktort csak idióta támadná és a környező országok még a reaktorcsarnokot sem tudnék szétbombázni könnyen, a reaktort magát még annyira se nagyon...Sajnos nem nagyon maradnak már titkok ezt te is tapasztalhatod.
Remélem civil UAV-k ellen felszerelkeztek.
Komoly kárt tenni nem tudnak Paksban UAV-k. A trafókertben azért a vasnak van tömege és ellenállása. A reaktort csak idióta támadná és a környező országok még a reaktorcsarnokot sem tudnék szétbombázni könnyen, a reaktort magát még annyira se nagyon...
A sötétzöldek sipítozásával ellentétben azért egy atomerőművet nem könnyű megsérteni, mert van benne anyag rendesen.
Lövésem sincs.Mennyi grafitpor kell egy hasonló rendszer eredményes támadásához?
(Utolsó kérdésem és befejeztem az offolást)Lövésem sincs.
Nem tudom, soha nem olvastam részleteket a harci részről. Még az sem volt egyértelmű számomra, hogy mi volt a célbajuttató eszköz, bomba vagy Tomahawk. Egyer fotón láttam néhány szálat, de semmi többet.(Utolsó kérdésem és befejeztem az offolást)
Akkor kb. nagyságrendek? A szerbek ellen mennyi kellett? Száz kilók, tonnák, tíz tonnák?
Ahogy elnézem nem por alakban juttatják ki hanem finom szálak formájában.Mennyi grafitpor kell egy hasonló rendszer eredményes támadásához?