A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 662
5 448
113
Ebből használt jármű lesz az ÖTT részére:

Jó sok Defendert gyártottak :)
Pár BTR-80-as és Unimog vasárban?

A légierőnek valami:
UH-1N AB212?
UH-60A Black Hawk?
AH-1F?
C-130B/E?
CN-235?

A fentiek mind-mind kivonás alatt (után). Ha még működnek, másnem a fedezék alatt is jól állnának nálunk.

Ne kezdjük már megint, ugyanígy volt álmodozás, amikor elmentek Dél-Koreába, vagy kb bárhova, aztán hoztak haza egy jó nagy lóf... :D
 

Brimstone

Active Member
2017. július 31.
394
44
28

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 010
18 631
113
A sorok közt kell olvasni, a törökországi látogatás kapcsán is. Úgy gondolom keressük a kiutat komolyabb fegyverzet beszerzésére, olyan helyről, ahol akkor is lesz utánpótlás, ha bajban leszünk. Szerintem ebbe illeszkedik ez a törökországi több napos vizit. A végén meglátjuk mi lesz.
 
T

torsen

Guest
Hitelesebb lenne ha ennek maskor is hangot adnal. ;)
Szerintem Borisz meg tudja magat vedeni, nem szorul masok (Momentum, LMP :p) vedelmere. Nem veletlenul irta o sem az "elmult 4 evet". 2 ev vagy 7 es fel, az mar politikai nezopont kerdese. Mindenki szamara tiszta, hogy evekig hatalmas megszoritasok voltak a honvedelmi koltsegvetesnel. A targyalasokat sem lehet szamonkerni. 2010 utan megis kivel kellett volna targyalniuk? Az elmult 8 evet csak nem aludta vegig senki. A minyok es mihuk lettek letargyalva. Legyunk oszintek, barmi mas rohadt meglepo lett volna. Olasz politika vs olasz helikopterek, nemet politika vs nemet tankok, Obama vs akarmi, Trumpra sem tett volna senki egy fillert sem, stb, stb...

Momentum, LMP? Ez én vagyok? Mert ebben a kérdésben pont nem értek velük egyet, ugyanis nem hallottam tőlük semmit a Honvédségre vonatkozóan. Tulajdonképpen az a abaj, hogy egyetlen pártnak sincs a Honvédségre vonatkozó fejlesztési terve. Amiket lehet hallani, az inkább vegetációs terv. De minden oldalról ám, még a nagyrabecsült :pFidesztől:p sem látni semmit és ezt valld be magadnak öszintén. Csak úgy kétszemközt....
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 406
7 939
113
Nekünk a komoly fegyverzet beszerzése: használt modernizált tankok IFV,APC ék,jelenleg ez az egyetlen elérhető út. Már az új modernebb APC ét is elkérnek több milliót. Nem beszélve a tankokról,hol van még a további köret.
Egyébként ha jól olvastam a 12 db Mihu teljeskörü felújításokért az oroszok közel 70 millió eurot kérnek. Viszont az árban benne van a pilóták képzése,ismétlödő továbbképzése is. Ez közel 22 milliárd forint. Hogy megfogja ez érni nekünk majd meglátjuk.
A cikkben egyébként ez van benne: A hadipari együttműködés lehetőségének a feltérképezése. (szerintem meg csak sima protokol vizitre ment) A hadipari együttműködés jelentheti azt is hogy valamilyen gyártástechnológiai gépet,eszközöt vásárolunk. ill licensz.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Momentum, LMP? Ez én vagyok? Mert ebben a kérdésben pont nem értek velük egyet, ugyanis nem hallottam tőlük semmit a Honvédségre vonatkozóan. Tulajdonképpen az a abaj, hogy egyetlen pártnak sincs a Honvédségre vonatkozó fejlesztési terve. Amiket lehet hallani, az inkább vegetációs terv. De minden oldalról ám, még a nagyrabecsült :pFidesztől:p sem látni semmit és ezt valld be magadnak öszintén. Csak úgy kétszemközt....
Reszemrol a legerosebb erv lenne a fideszre szavazas ellen, ha a jelenlegi geopol helyzetben BARMIT is elore nyilvanossagra hoznanak, hogy kitol mit es mikor fogunk venni. (ami meg nyugottan nyilvanossagra hozhato, pl. folyamatban vannak laktanyafeujitasok, azt meg nyilvanossagra is hoztak)
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 764
113
H
Ne kezdjük már megint, ugyanígy volt álmodozás, amikor elmentek Dél-Koreába, vagy kb bárhova, aztán hoztak haza egy jó nagy lóf... :D
Ez nem álmodozás.
Ha az lenne, akkor új önjáró tüzérségi eszközt mondtam volna, vagy az új proto mbt-t.
Eszköz mindenképpen kell.
 
  • Tetszik
Reactions: Pal

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
A 7,62x51 az nem köztes lőszer.Annak szánták amikor megtervezték csak a vaskalapos tábornokok amikor meglátták azt mondták,hogy szar és meg kellett növelni a hüvely hosszát.

Ezt magyarazom. Alapfegyverbe nem kell teljes loszer ez az SZVT-40 es az FG42 ota tudott. Vagy a Designated Marksman nak sme fletetlen. De ilyen ugy tudom nalunk nincs.