T-80

A T-80UE1 torony hátulján mi az a nagy böszme porszívó?
Szerintem a folyami átkeléseknél pakolhatják fel a cuccost mint alant megfigyelhető
1354173082-0568486-www.nevsepic.com.ua.jpg

• Tetszik
Reactions: Python and fishbed
Ezen milyen torony van?Mintha abban a dudorban lenne a lőszer?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Itt meg annyi van belőle,hogy ennyivel a KKE országok bármelyikét(sarkítok) le lehetne rohanni.Jó nagy a dzsangaság,szerintem ukrajna,de lehet Oroszok.

Ezen milyen torony van?Mintha abban a dudorban lenne a lőszer?

Na a videóban az 1990-es Objekt 292 nevű prototípus látható, melynek az alapját a T-80U adta.
Ennél az új torony mellett egy 152 millis ágyút is ráhegesztettek Szergejék és természetesen a lőszerrekesz a tornyon kívülre került. Ehhez megfelelően a tank új autotöltőt is kapott, de maga a torony elvileg bármely meglévő T-80U alvázra ráapplikálható lett volna.
A csapatpróbákon a személyzet nagyon elégedett volt az összteljesítménnyel, ám a Szovjetunió szétesése sajnos betett a projektnek, melyet végül finanszírozás hiányában töröltek.
PT76andObj292-09.jpg

PT76andObj292-10.jpg

PT76andObj292-11.jpg

Na a videóban az 1990-es Objekt 292 nevű prototípus látható, melynek az alapját a T-80U adta.
Ennél az új torony mellett egy 152 millis ágyút is ráhegesztettek Szergejék és természetesen a lőszerrekesz a tornyon kívülre került. Ehhez megfelelően a tank új autotöltőt is kapott, de maga a torony elvileg bármely meglévő T-80U alvázra ráapplikálható lett volna.
A csapatpróbákon a személyzet nagyon elégedett volt az összteljesítménnyel, ám a Szovjetunió szétesése sajnos betett a projektnek, melyet végül finanszírozás hiányában töröltek.
PT76andObj292-09.jpg

PT76andObj292-10.jpg

PT76andObj292-11.jpg

Odabasz!
Milyen árban lehetnek ezek az öreg vasak?
Gondolom a mostani 72eseinktől nagyságrendel komolyabb harcértéke van, legalábbis a régiónkban.
Ráhegedálni a Szíriában látott vödröket,és a s@ggem a hideg falhoz ér....:(

PT76andObj292-09.jpg

PT76andObj292-10.jpg

PT76andObj292-11.jpg
Hány lőszer, és milyen védelemmel?

Èrdekes, nekem T-64, 72,80,90 egykutya. Az az èrdekes bennük, hogy teljesen màs a koncepciójuk, mint a nyugati harckocsiknak.

Két külön típuscsalád. A T 64 továbbfelesztése a T 80, a T 72-é pedig a T 90. Még alap koncepcióban is különböztek. A T 64 volt az ultramodern, "mindent bele" tankjuk, amiről kiderült hogy drága és csak a legjobb gárdahadosztályok kapták meg. A T 72 pedig egy alap darab, olcsóbb és egyszerűbb műszerezettséggel. A T 80 és a T 90 már más tészta, mert a fejlesztések során elég sok közös dolgot megkaptak. Külsőre messzebről a futógörgők alapján tudod megkülönböztetni. A T 64 kisgörgős hidropneumatikus felfüggesztéssel, a T 80 már kicsit nagyobb, "teligörgős", a T 72 és T 90 pedig bordázott és nagyobb futógörgős. A T 64-et ha jól tudom, csak az Ukránoknál gyártották, a T 72-t pedig az Uralban. A T 80 első gyártója a Leningrádi Kirov volt. Amikor a T 64 gyártásával leálltak az Ukránoknál, akkor álltak át ők is a T 80-ra, de itt alapból csak dízel T 80-ak készültek ( 5TDF és 6TDF ellendugattyús dízel motorokkal). A T 80UD tudtommal az Ukránoknál készült tankok típus jelzése az alap dízel meghajtás miatt. Szóval kicsit kesze-kusza a történet. Annyira, hogy még a páncéltest befoglaló méretek is különböztek. Ráadásul ha jól tudom a T 80 dízel átépítések oroszéknál már a V 12-vel készültek, és nem az Ukrán ellendugattyús darabokkal....

Két külön típuscsalád. A T 64 továbbfelesztése a T 80, a T 72-é pedig a T 90. Még alap koncepcióban is különböztek. A T 64 volt az ultramodern, "mindent bele" tankjuk, amiről kiderült hogy drága és csak a legjobb gárdahadosztályok kapták meg. A T 72 pedig egy alap darab, olcsóbb és egyszerűbb műszerezettséggel. A T 80 és a T 90 már más tészta, mert a fejlesztések során elég sok közös dolgot megkaptak. Külsőre messzebről a futógörgők alapján tudod megkülönböztetni. A T 64 kisgörgős hidropneumatikus felfüggesztéssel, a T 80 már kicsit nagyobb, "teligörgős", a T 72 és T 90 pedig bordázott és nagyobb futógörgős. A T 64-et ha jól tudom, csak az Ukránoknál gyártották, a T 72-t pedig az Uralban. A T 80 első gyártója a Leningrádi Kirov volt. Amikor a T 64 gyártásával leálltak az Ukránoknál, akkor álltak át ők is a T 80-ra, de itt alapból csak dízel T 80-ak készültek ( 5TDF és 6TDF ellendugattyús dízel motorokkal). A T 80UD tudtommal az Ukránoknál készült tankok típus jelzése az alap dízel meghajtás miatt. Szóval kicsit kesze-kusza a történet. Annyira, hogy még a páncéltest befoglaló méretek is különböztek. Ráadásul ha jól tudom a T 80 dízel átépítések oroszéknál már a V 12-vel készültek, és nem az Ukrán ellendugattyús darabokkal....
Köszönöm a rövid, velős összefoglalót. Nem tudom elhinni, hogy èn irtam azt, amire vàlaszoltàl :)

Ez már valami kései upgrade?Van rajta minden körbe-körbe,mint a búcsúban,szemből odabasz az a pótpáncél.

Idén augusztusban mutatták be az Armija-2017 kiállításon ezt a modernizált(BVN) verziót.Idén érkezik az első 10 BVM harckocsi a csapatokhoz. A kiadások ptimalizása miatt a T-72B3(M) modernizáció mellett a T-90M és T-80BVM modernizáció is fut. A T-14 még nincs kész teljesen és a szériás gyártására sincs felkészülve az UVZ. Amúgy is k...a drága egy Armata.