A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Nemcsak a bérkülönbség miatt telepítik ide a gyártást, hanem a hozzánk képest is nagyobb szakemberhiány miatt (ott még sokkal közelebb van Németország, Ausztria meg a nyugat, még könnyebben elhúznak a megfizetetlen szakemberek).

Jó meglátás. Erre nem gondoltam.

Reménykedek én is hogy az általános az a 7,62 lesz. Ellenben a videóban 5.56 os is van belőle. Hátha az az SF lesz :)
Igen én is így gondolom, plusz lesz belőle még egy változat, valami RPK felé, netán a Dragunov utódja? Kisebb darabszámban lesz talán az 5,56, misszióba, vagy SF-nek. Mivel Simonyinal a 7,62 volt talán abból lesz több, ő még nem hülye. Szerintem túl vagyunk a tesztelési fázison, és a megfelelő ember tesztelte. Plusz ugye a Skorpió, meg a pisztoly meg.

És akkor egy kérdés! Akkor az eddig legyártott modernizált AMD-kel meg a KMZ M4-eseivel mi lesz? Megy a tartalékosoknak?

És akkor egy kérdés! Akkor az eddig legyártott modernizált AMD-kel meg a KMZ M4-eseivel mi lesz? Megy a tartalékosoknak?
Ami nekem egyenlőre biztosnak tűnnik hogy a tartalékosoknál az ak/akm biztos hogy egy jó ideig marad. Elvégre közel 10 évünk van a fegyverkezésre :) Ebből következik hogy jó esélyel a 7.62 es Bren fog nagyobb számba kerülni az alakulatokhoz.

• Tetszik
Reactions: antigonosz
A kmz marad az m4-nél mint a legtöbb különleges egység a NATO-ban mivel ez a szövetségi elvárás.

Egy kezemen meg tudom számolni melyik SF alakulat használ M4-et azokon kívül akik segélyként kapták....

Milyen AMD?

• Tetszik
Reactions: tomsinner
5445.jpg

• Tetszik
Reactions: wolfram and marton
Jól sejtem amúgy, hogy ez a 200 ezres darabszám úgy 45 ezer rendőrségi P-09, 75-75 ezer katonai P-09 és Bren 2 meg néhány ezer Scorpion között fog megoszlani?

• Tetszik
Reactions: endre