[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Az a véleményem, hogy a magyar egy küldetéssel Európába érkezett nemzet, amelyet be is teljesített, és talán még tartogat pár fejezetet öreg népünknek a történelem. A lengyel egy jóval nagyobb, fiatalabb és vitálisabb nemzet. A magyarság politikai "tévedései" annak köszönhetőek, hogy vezetői egy harcos erényeivel és hiányosságaival rendelkeznek, és nem egy bölcs objektivitásával. A lengyelség politikai tévedései, ha vannak, pedig fiatalságának, éretlenségének köszönhetőek. Miután a magyarok konfrontálódtak a mindenkori elnyomó hatalmakkal a térségben (mongol, oszmán, Habsburg, szovjet), hadd mosolyogjam meg az a feltételezést, hogy "kiabálod, hogy te nem harcolsz". Nyugodj meg, mindig is harcoltunk és (sajnos) harcolni is fogunk. Ilyen temperamentumos a magyar néplélek, még ha jelenleg egy nagy rakás tunyaságnak tűnik is. Hogy melyik oldalon, nos ezt sok minden befolyásolja. Sajnos amikor az önrendelkezésünk a leggyengébb (pl I VH vége, Szálasi-korszak, ill 1956 előtt), akkor valóban politikai szatellitként létezünk. Mivel a jelenkor elnyomó hatalma elsősorban az USÁ-t és gyermeki népét eszközként használó érdekcsoport, nagyon remélem, hogy ha harcra kerül a sor akkor nem ezen halódó erők szatellitjeként harcolunk, hanem ellenében. Ráadásul, vannak olyan geopolitikai helyzetek is, ahol egy kis nemzet csak abban dönthet, hogy tisztességgel helytáll-e, mert a felette harcoló erők olyan nagyok, hogy érdemben a sem a végkimenetelt sem a konfliktus utáni sorsunkat nem (!) befolyásolja, hogy melyik oldalon állunk. Szóval, hogy ebben a németek hol lesznek nem tudom, de őszintén szólva nem is tulajdonítok nagy jelentőséget neki, mert úgy gondolom, hogy a nemzetállamok már csak mint egy valóságshow díszletei léteznek, hogy legyen mi mentén háborús hisztériát kelteni, hiszen a hétköznapi ember fegyvert általában Isten-Haza-Család érdekében fog, míg a nagy sakkjátékosok ezektől teljesen függetlenek már, és csak abban érdekeltek, hogy az emberiség megosztott, tudatlan és lealjasított csordaként funkcionáljon.
Korszak fuggo mikor van eppen egy nepnek kuldetestudata. Mikor Lo nem volt a terkepen akkor mindenki tudta, hogy "a lengyel a nepek Krisztusa" es igy tovabb. Toriszak nelkul nehez objektivnek lenni es a szeles kepet latni, en sem tudtam addig. A lengyel sem fiatal(abb) nep, Lo kb. evre pontosan akkor lett megalapitva mint Mo. A fiatal az az olah. A szlovak/szloven/usa meg meg nem is nep, de valszeg majd az lesz.
Partalan vita, en csak annyit mondtam, hogy Mo-nak is vegre (nem epp most, hanem ugy altalaban a tortenelemben) oldalt kellene vegre valasztania es ott kitartani joban-rosszban, akkor megbecsult szovetseges lenne. Es ha mas szavakkal is ugyan de ezt mindenki tudja Mo-n, hogy az orok atok az, hogy mindig szethuzunk, hol ide hol oda allunk, de legfokeppen egyszerre 2 oldalra is... en csak mas szavakkal fogalmaztam ezt meg, mas aspektusbol, es osszehasonlitottam egy masik neppel, amelyik nem igy el. Ennyi.

Ja, amugy meg a nemzetallamok leteznek es paran (Cseho, Lo, Mo, ...) koszoni szepen eppen elvezi a nemzetallami let elonyeit mikozben az ezt feladok epp irigykednek rank. Forza nemzetallam :):hadonaszos::)
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Ahogy írtam a focizó grúz gyerekeket elzavarták a pályáról migránsok-ez volt az előzmény. Mivel a grúzok egy kaukázusi (forrófejü)mentalitás ezért ők egyből elzavarják-megtámadják az idegeneket(védve sajátjait). "Grúziát összekeverték Franciaországgal " pedig azt jelenti, hogy míg Franciaországban a feketék kergetik el a fehéreket, addig Grúziában ez fordítva van :)

Jómagam is úgy gondolom, hogy Grúzia hosszabb ideig fog fennállni , mint Franciaország, bár a forrófejűségnek vannak veszélyei is, lásd, mikor egy Szakácsvili kaliberű arc elhiteti velük, hogy jó ötlet megtámadni az oroszokat :) Jó, azok nem is grúzok, hanem georgiaiak voltak :)

Az előzményt illetően nem tudom, honnan veszed hogy elzavarták a gyerekeket, a feltöltő és a hozzászólók többsége sem tudja mi történt, illetve van aki azt állítja, hogy a grúz gyerekek voltak olyan türelmetlenek, hogy játszhassanak, és hívták apuékat, apuék meg elkergették a feketéket. Ezen kívül, Grúzia egyfajta ugródeszka afrikai focistáknak az európai bajnokságok felé, és ezeken a feketéken sportfelszerelést látok. Részemről a futballfelszerelés egy migránson már jó ajánlólevél, tehát ilyenkor már meg szoktam előlegezni számukra a "jó migráns" minősítést, ugyanis van elég gondunk a közveszélyes munkakerülőkkel.

No de, hogy ne csak vitázzak Veled, elfogadom, hogy amennyiben északi erényekre pályáznak, és Európában akarnak játszani, nem árt a jellemfejlődésüknek pár atyai pofon, sőt talán ezek miatt is fognak keményebben edzeni, hogy mihamarább lehetőséghez jussanak a az egykori Franciaországban, amelyet már helyesebb lenne Frankofón Köztársaságnak hívni, bár már azt sem sokáig :)
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette and Pal

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2018/04/10/hamis-okmanyokkal-igyekeztek-visszajutni-a-krimre/
"A Nord nevű halászhajó 10 tagú legénysége hamis orosz okmányokkal próbált bejutni a Krím félszigetre hétfőre virradó éjjel, de az ukrán határőrök feltartóztatták őket.
Nem ez volt az első kísérlete a matrózoknak az illegális határátlépésre, egy nappal korábban egy diplomata rendszámú járművel próbáltak átjutni az annektált félszigetre. Nord nevű orosz halászhajót és 10 tagú legénységét még március 25-én tartóztatta fel az ukrán partőrség az Azovi tengeren.
A gyanú szerint a hajó több alkalommal is törvénytelenül kikötött ki a Krím-félszigeten. A hajót lefoglalták a legénységtől pedig elvették az útleveleiket."



Az Ukránok nem engedik ki Oroszországba az orosz állampolgárokat, akiket korábban gyakorlatilag jogtalanul letartóztattak az Azovi tengeren, és elkobozták hajójukat. Az Orosz állam meg gyakorlatilag nem tesz ez ellen sem semmit. (ráadásul a hajó kapitányát börtönbüntetésre ítélték, és az orosz állam meg az ellen sem tesz semmit) Az orosz kommentelök nagyon negatívan állnak ehhez hozzá.
Ez még majdnem semmi ahhoz képest, hogy mindebből az Ukrán állam nagy nyilvánosság előtti folytatólagos szappanoperát csinál - tehát ez egy PR kampány számukra, mellyel Oroszország tehetetlenségét hangsúlyozzák, amin meg csámcsog egész Ukrajna- de leginkább az orosz ajkúak (meg Oroszország, és a Krímiek) orra alá tudják dörgölni...
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 152
12 162
113
Szegény oroszok már határvédelemre se futja nekik.
de az ukránok majd megvédik őket.
hamis vagyis eredeti csak nem ismerik el,
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
http://karpathir.com/2018/04/10/hamis-okmanyokkal-igyekeztek-visszajutni-a-krimre/
"A Nord nevű halászhajó 10 tagú legénysége hamis orosz okmányokkal próbált bejutni a Krím félszigetre hétfőre virradó éjjel, de az ukrán határőrök feltartóztatták őket.
Nem ez volt az első kísérlete a matrózoknak az illegális határátlépésre, egy nappal korábban egy diplomata rendszámú járművel próbáltak átjutni az annektált félszigetre. Nord nevű orosz halászhajót és 10 tagú legénységét még március 25-én tartóztatta fel az ukrán partőrség az Azovi tengeren.
A gyanú szerint a hajó több alkalommal is törvénytelenül kikötött ki a Krím-félszigeten. A hajót lefoglalták a legénységtől pedig elvették az útleveleiket."



Az Ukránok nem engedik ki Oroszországba az orosz állampolgárokat, akiket korábban gyakorlatilag jogtalanul letartóztattak az Azovi tengeren, és elkobozták hajójukat. Az Orosz állam meg gyakorlatilag nem tesz ez ellen sem semmit. (ráadásul a hajó kapitányát börtönbüntetésre ítélték, és az orosz állam meg az ellen sem tesz semmit) Az orosz kommentelök nagyon negatívan állnak ehhez hozzá.
Ez még majdnem semmi ahhoz képest, hogy mindebből az Ukrán állam nagy nyilvánosság előtti folytatólagos szappanoperát csinál - tehát ez egy PR kampány számukra, mellyel Oroszország tehetetlenségét hangsúlyozzák, amin meg csámcsog egész Ukrajna- de leginkább az orosz ajkúak (meg Oroszország, és a Krímiek) orra alá tudják dörgölni...
Nyilvan Oroszo direkt hagyja... majd ezen az ukranok felbatorodnak es nagyobb disznosagot is csinalnak majd. Na arra fog majd Oroszo.... semmit sem tenni, taktikusan. Majd var vele 2-3 napot mig az orosz(ajku) kozvelemeny kikoveteli, hogy tegyen valamit. Na akkor fog tenni, de akkor nagyon. :)
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Alekszandr Litvinyenko volt FSZB-alezredes meggyilkolása Borisz Berezovszkij orosz oligarcha érdekében állt, a hamburgi ügyészség nyomozati anyagai szerint az ő irodájában találtak a legnagyobb koncentrációban polóniumot

https://infostart.hu/kulfold/2018/04/09/friss-informaciok-litvinyenko-meggyilkolasarol
Mi van? Ha poloniummal akarok meggyilkolni valakit akkor elotte korbeszorok egy kicsit belole az irodamban? Vagy csak nekem nincs eleg rutinom a poloniumozasban? :confused:
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A haborus korulmenyek kozotti nemieroszakot nem szokas tulelni. HA megis, akkor nem szokas megszulni (az abortusz nem az szdsz talalmanya, mar Szent Istvan is hozott torvenyt ellene). De ha meg is szuletik, fel is nevelik, akkor sem lesz egy sikeres ember. Olvastam egy konkret esetrol ahol az aldozat tulelte a haborus eroszakot es mivel apaca volt ezert ugy dontott, hogy megszuli. A gyereket aztan besoroztak a szocializmusban ahol egy a szovjetekkel kozos hadgyakorlat soran egy szovjet katona veletlenul (tenyleg baleset volt) megolte. Gyereke nem lett. A tortenelemben igazabol a nemi eroszak a nepirtas eszkoze, nem a genek kicserelesee. Elhanyagolhato azok szama akik igy megszuletnek, fel is nevelik es tovabb tudja adni a kevert genjeit. De ezt a temat hagyjuk, nyilvan nem erre gondolt Hobagoly sem hisz o orosz propagandat nyom. (ami egyebkent minosegibb propaganda mint az ukran, szovla en birom, csak azert nem kell atesni a lo tuloldalara.)

Nanana... azért a bujtatott (most általam kiemelt) szurkálódásaidat hagy abba légyszives.
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Nanana... azért a bujtatott (most általam kiemelt) szurkálódásaidat hagy abba légyszives.
Miert? Nem Oroszo-t propagalod? A propaganda nem feltetlenul negativ, lehet jo dolgokat is propagalni. Szerinted Oroszo jo, ezert azt propagalod. En csak azt irtam, hogy te nyilvan nem ugy ertetted ahogy a forumtars, hiszen o negativ asszociacioban emlitette Oroszo-t, amit te nem szoktal.
Amugy a tegnapi beszelgeteshez: azt mondtad, hogy csak Oroszoval egyetertesben vegyuk vissza Karpataljat, ne azert mert USA/Lo azt ajanlja. En ugy latom, ahogy irtam is, hogy ha USA/Lo adna, akkor az egyben Oroszo-val is le van zsirozva, mert szerintem USA/Oroszo mar felosztotta a terseget, szoval mindket szuperhatalom egyetertene vele.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 961
66 020
113
A haborus korulmenyek kozotti nemieroszakot nem szokas tulelni. HA megis, akkor nem szokas megszulni (az abortusz nem az szdsz talalmanya, mar Szent Istvan is hozott torvenyt ellene). De ha meg is szuletik, fel is nevelik, akkor sem lesz egy sikeres ember. Olvastam egy konkret esetrol ahol az aldozat tulelte a haborus eroszakot es mivel apaca volt ezert ugy dontott, hogy megszuli. A gyereket aztan besoroztak a szocializmusban ahol egy a szovjetekkel kozos hadgyakorlat soran egy szovjet katona veletlenul (tenyleg baleset volt) megolte. Gyereke nem lett. A tortenelemben igazabol a nemi eroszak a nepirtas eszkoze, nem a genek kicserelesee. Elhanyagolhato azok szama akik igy megszuletnek, fel is nevelik es tovabb tudja adni a kevert genjeit. De ezt a temat hagyjuk, nyilvan nem erre gondolt Hobagoly sem hisz o orosz propagandat nyom. (ami egyebkent minosegibb propaganda mint az ukran, szovla en birom, csak azert nem kell atesni a lo tuloldalara.)
Ok, csak még annyit hogy pár éve láttam egy kimutatást a bécsi gyerekszületésekről 46 ból. Nagyon kimgasló volt, és mivel Hans vagy oszlóban volt a sztyeppén vagy egy hadifogoly táborban, nos felmerül a kérdés kik voltak ezeknek a gyerekeknek az apjai?
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Ok, csak még annyit hogy pár éve láttam egy kimutatást a bécsi gyerekszületésekről 46 ból. Nagyon kimgasló volt, és mivel Hans vagy oszlóban volt a sztyeppén vagy egy hadifogoly táborban, nos felmerül a kérdés kik voltak ezeknek a gyerekeknek az apjai?
Nagyon gusztustalan a tema, szoval en hanyagolnam, de csak egy gondolat: SS tagjainak kotelezo volt gyereket csinalni a frontra menet elott. Ez is lehetett az ok, de ez csak egy otlet.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
РадиоНОД: В Госдуме предложили рассмотреть распад СССР. Комментарии Евгения Федорова 11.04.2018
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 448
8 712
113
hát az oroszoknak kb. annyira hiányzott ez mint üveges tótnak a hanyattesés
öt éve szenvednek ezektől kurva szankcióktól, a hátuk közepére nem hiányzik még néhány
semmiféle érdekük nem fűződött hozzá

Nem feltétlenül érdekli őket a szankció annyira, plusz mivel már vannak, így nem kell félni tőle.

Érdekük meg fűződik hozzá. Példát kellett statuálni.

Szóval nagy eséllyel az történt mint aminek látszik.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 039
54 141
113
Boki,mi az Orosz emberek hozzáállása a most lehetséges szíriai támadáshoz?
Mit szól az utca embere ehhez?
Ha fent vagy valami civil Orosz közösségi médián.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Nem feltétlenül érdekli őket a szankció annyira, plusz mivel már vannak, így nem kell félni tőle.

Érdekük meg fűződik hozzá. Példát kellett statuálni.

Szóval nagy eséllyel az történt mint aminek látszik.
Persze, természetesen. Lebukott - otthon - a külföldnek dolgozó beépített ember, kezükben volt, börtönben, aztán meg kiengedték hogy külföldön úgy öljék meg, hogy azonnal "azonosítható" legyen az elkövető, ahelyett hogy egy minden fegyverboltban kapható 9mm-essel vagy rugós késsel eljátsszanak ellene egy fegyveres rablást/betörést. Hány éves vagy te királyfi, hogy még mindig hiszel a mesékben?!!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Persze, természetesen. Lebukott - otthon - a külföldnek dolgozó beépített ember, kezükben volt, börtönben, aztán meg kiengedték hogy külföldön úgy öljék meg, hogy azonnal "azonosítható" legyen az elkövető, ahelyett hogy egy minden fegyverboltban kapható 9mm-essel vagy rugós késsel eljátsszanak ellene egy fegyveres rablást/betörést. Hány éves vagy te királyfi, hogy még mindig hiszel a mesékben?!!
Litvinyenkot is megölhették volna pisztoly vagy kés által, mégis inkább polóniummal ölték meg. Inkább te vagy a királyfi aki még hisz a mesékben, abban hogy nem tennének ilyet, amikor már bizonyították, hogy tesznek.
Üdv a valóságban, ahol a KGB utódszervei dioxinnal, polóniummal és novicsokkal dolgoznak, a haverjaik meg klórral és szarinnal.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 544
45 105
113
Persze, természetesen. Lebukott - otthon - a külföldnek dolgozó beépített ember, kezükben volt, börtönben, aztán meg kiengedték hogy külföldön úgy öljék meg, hogy azonnal "azonosítható" legyen az elkövető, ahelyett hogy egy minden fegyverboltban kapható 9mm-essel vagy rugós késsel eljátsszanak ellene egy fegyveres rablást/betörést. Hány éves vagy te királyfi, hogy még mindig hiszel a mesékben?!!
No meg tegyük hozzá, a józan ész velem azt mondatja, ha van olyan "tudás" - info birtokában hogy nem engedhetem hogy teljesen kipakoljon (bár kettős ügynök volt, tehát ugye direkt erre tartották az angolok amúgy is éveken keresztül), akkor nem várok vele évekig hogy kiiktassam a célpontot.
Egyszerűen én azt látom itt is, amit a Szír vegyi támadásos történetek mögött: Nem tudom hogy ki hazudik, mert nem vagyok ott, én nem tudok vizsgálatokat végezni, propaganda ömlik jobbról és balról is pro és kontra. Annyit tudok tenni innen józan ésszel, hogy megnézem azt, kinek áll érdekében az eseményeket úgy alakítani, ahogy történtek.
Skripalnál nettó szopás oroszországnak, morog érte a fél világ, diplomatáikat utasították ki, és valóban ha akarták volna sokkal hamarabb és sokkal kevésbé feltűnően is elintézhették volna egy sima betöréses rablásnak álcázva az egészet. Gyanús hogy nincs független vizsgálat, nulladik percben Boris Johnson tudta hogy Putyin volt, de már a saját szakértő csak annyit állít, SZU eredetű harci anyag, eredet az ismeretlen.

A Szír gáztámadásoknál megint azt látom, hogy az egy évvel ezelőtti amit 59 CM csapás követett, utólag azért kiderült hogy kamba, s a józan ész is azt diktálta, hogy a nyerőben lévő Asszadéknak akkor sem volt érdekében maguk ellen hangolni a fél világot, meg a mostaninál sem igazán lett volna erre semmi érdeke. Ott sem érdekelt senkit, lehet most sem fog, és hamarabb televágja őket a nyugati világ, mint ahogy majd megint kiderül hogy nem ők voltak.

Ezt nagyobban eljátszotta már Powell is az üvegcsével, meg az állítólagos Iraki WMD-kell, kiderült később hogy kamu, kicsit magyarázkodott érte Tony Blair is GB vonalon, de ennyi! Sehol egy Hágai nemzetközi bíróság elé citálás, sehol semmi.

Szóval magam részéről próbálom összefüggésében nézni a dolgokat, mivel a konkrét tények birtokában sosem lehetek, de a logikus gondolkodás, s a cui bono szemlélet működhet.