Persze, természetesen. Lebukott - otthon - a külföldnek dolgozó beépített ember, kezükben volt, börtönben, aztán meg kiengedték hogy külföldön úgy öljék meg, hogy azonnal "azonosítható" legyen az elkövető, ahelyett hogy egy minden fegyverboltban kapható 9mm-essel vagy rugós késsel eljátsszanak ellene egy fegyveres rablást/betörést. Hány éves vagy te királyfi, hogy még mindig hiszel a mesékben?!!
No meg tegyük hozzá, a józan ész velem azt mondatja, ha van olyan "tudás" - info birtokában hogy nem engedhetem hogy teljesen kipakoljon (bár kettős ügynök volt, tehát ugye direkt erre tartották az angolok amúgy is éveken keresztül), akkor nem várok vele évekig hogy kiiktassam a célpontot.
Egyszerűen én azt látom itt is, amit a Szír vegyi támadásos történetek mögött: Nem tudom hogy ki hazudik, mert nem vagyok ott, én nem tudok vizsgálatokat végezni, propaganda ömlik jobbról és balról is pro és kontra. Annyit tudok tenni innen józan ésszel, hogy megnézem azt, kinek áll érdekében az eseményeket úgy alakítani, ahogy történtek.
Skripalnál nettó szopás oroszországnak, morog érte a fél világ, diplomatáikat utasították ki, és valóban ha akarták volna sokkal hamarabb és sokkal kevésbé feltűnően is elintézhették volna egy sima betöréses rablásnak álcázva az egészet. Gyanús hogy nincs független vizsgálat, nulladik percben Boris Johnson tudta hogy Putyin volt, de már a saját szakértő csak annyit állít, SZU eredetű harci anyag, eredet az ismeretlen.
A Szír gáztámadásoknál megint azt látom, hogy az egy évvel ezelőtti amit 59 CM csapás követett, utólag azért kiderült hogy kamba, s a józan ész is azt diktálta, hogy a nyerőben lévő Asszadéknak akkor sem volt érdekében maguk ellen hangolni a fél világot, meg a mostaninál sem igazán lett volna erre semmi érdeke. Ott sem érdekelt senkit, lehet most sem fog, és hamarabb televágja őket a nyugati világ, mint ahogy majd megint kiderül hogy nem ők voltak.
Ezt nagyobban eljátszotta már Powell is az üvegcsével, meg az állítólagos Iraki WMD-kell, kiderült később hogy kamu, kicsit magyarázkodott érte Tony Blair is GB vonalon, de ennyi! Sehol egy Hágai nemzetközi bíróság elé citálás, sehol semmi.
Szóval magam részéről próbálom összefüggésében nézni a dolgokat, mivel a konkrét tények birtokában sosem lehetek, de a logikus gondolkodás, s a
cui bono szemlélet működhet.