A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

MAG412%20BLK-2.jpg
Fent rosszul írtam, én használok másolatot, de az enyém is ilyen. Ezzel tényleg egész jó.

Semmit nem kell atdolgozni az iramyzekon mert amit te atdolgozasnak nevezel az gyarilag olyan mar
Elbeszélünk egymás mellett, én sem úgy gondoltam az átdolgozottat, hogy valaki ezt megcsinálta magának, hanem úgy hogy eltér a megszokottól. Pl egy AMD is átdolgozott AK, de attól még gyári. Érted?

Azért cipeljem magammal a fegyver elején mert hátha találok egy pincét? Ráadásul csak ott látsz valamit ahová világítasz, mellette még sötétebb van. Nem volna egyszerűbb belőni az ajtón mint a ruszkik oregapameknal ? Sikeresen szetlottek pár ures hordot. Vagy bedobni valami világító vackot? Netán hagyni a fenébe és eltorlaszolni a kijáratot hagy majd a hátul érkezők megnezzek kicsit később? Kutya?
200 lumenes lámpa valakinek a szemébe világítasz befosik.

Red dottal egy ful kepzettlen ember is kepes viszonylag pontos loves leadasara. Mig a csapott celgombos celzashoz tudas es tapasztalat szukseges.
Mikor minket vittek lőni, full képzetlen embereket, mindenki eltalálta a célt, még ha elsőre pontlövők nem is akadtak. Jó, én éles, red dotos fegyverrel soha nem lőttem, és talán nem is fogok, de még replikán is gyakorolni kell. Lehet hogy hülye példa, de még nekem sem megy elsőre mindig megtalálni a pöttyöt úgy, hogy már lőhessek is azonnal, de pl nálunk a csajok is simán lőttek nyílt irányzékkal (élesen), míg pl a volt barátnőm annyira nem tudott dotos replikával lőni, hogy kérte, szereljem azt le a csúzlijáról.

Azért cipeljem magammal a fegyver elején mert hátha találok egy pincét? Ráadásul csak ott látsz valamit ahová világítasz, mellette még sötétebb van. Nem volna egyszerűbb belőni az ajtón mint a ruszkik oregapameknal ? Sikeresen szetlottek pár ures hordot. Vagy bedobni valami világító vackot? Netán hagyni a fenébe és eltorlaszolni a kijáratot hagy majd a hátul érkezők megnezzek kicsit később? Kutya?
Nem olyan nagyok, meg nehezek azok a lámpák, hogy bármiben akadályozzon, de haszna legalább akad. Ha valamit nem szednék le a fentebbi AK-ről, na akkor ez lenne az.

Fejlámpa? Csak mert vannak már egész pici lámpák, nekem még elég ormotlannak tűnik a fegyverek az a valójában nem túl nagy lámpa is.
A fejlámpa bekapcsolásnál nem igazán esik kézre, míg fegyveren elég gyorsan tudsz kapcsolni. Nem is beszélve arról, hogy az kényelmetlen is (nekem legalábbis).

Nem olyan nagyok, meg nehezek azok a lámpák, hogy bármiben akadályozzon, de haszna legalább akad. Ha valamit nem szednék le a fentebbi AK-ről, na akkor ez lenne az.
Na jó , itt feladom. Maradjon akkor csak rajt minden mert mégis csak úgy jó ahogy van, nem hülye a magyar hadiipar.

Csak azt ne mondd hogy nincs két masodperced bekapcsolni a fejeden. Szóval ahogy reggel felebredsz onnét kezdve egész nap célra tartasz meg akar hugyozas közben is.
A fejlámpa bekapcsolásnál nem igazán esik kézre, míg fegyveren elég gyorsan tudsz kapcsolni. Nem is beszélve arról, hogy az kényelmetlen is (nekem legalábbis).

Csak azt ne mondd hogy nincs két masodperced bekapcsolni a fejeden. Szóval ahogy reggel felebredsz onnét kezdve egész nap célra tartasz meg akar hugyozas közben is.
Szituációtól függ. Ha kell, akkor kb azonnal kell, és míg a fejedhez nyúlkálsz, addig sem tudsz célra tartani. A fegyverlámpánál ilyen gond nem nagyon van.

Na jó , itt feladom. Maradjon akkor csak rajt minden mert mégis csak úgy jó ahogy van, nem hülye a magyar hadiipar.
Épületharcászat kiképzésen megtanultuk, hogy jó az ha van rajta lámpa. Utolsó pillanatban bekapcsolni ablakokra fókuszálva, hogy elvakítsd az épületből kinéző lövészt, a behatolás előtti pillanatban.

• Tetszik
Reactions: endre