F/A-18 Hornet , F/A-18 E/F Super Hornet (McDonell Douglas/Boeing)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Márint ez az első század, ami elbúcsúzik a legacy C/D Hornetektől? Vagy jól értem és ez volt az utolsó aktív C/D alakulat? Nincs már más a decken csak Super Hornet és Growler?

Márint ez az első század, ami elbúcsúzik a legacy C/D Hornetektől? Vagy jól értem és ez volt az utolsó aktív C/D alakulat? Nincs már más a decken csak Super Hornet és Growler?

A tengerészgyalogságnak nincs Super Hornetje, márpedig ők is decken vannak. Tehát úgy helyes a megfogalmazás, hogy nincs már hordózfedélzeti USNavy F/A-18A/B/C/D század, csak F/A-18E/F/G.

A tengerészgyalogságnak nincs Super Hornetje, márpedig ők is decken vannak. Tehát úgy helyes a megfogalmazás, hogy nincs már USNavy F/A-18A/B/C/D század, csak F/A-18E/F/G.
Ja, persze, hogy US Navy-re értettem tudom, hogy USMC is repül deckről. :)
De akkor most meglepődtem, de nagyon. Azt hittem, hogy legalább 4-5 század azért még repüli őket.

Ja, persze, hogy US Navy-re értettem tudom, hogy USMC is repül deckről. :)
De akkor most meglepődtem, de nagyon. Azt hittem, hogy legalább 4-5 század azért még repüli őket.

A legutóbbi Super Hornet beszerzéssel (majdnem) mindet átfegyverzik.
Kivétel még az VFA-106, amely kiképző / "beugró" (replacement) egység, valamint a VFA-12 (csak USN) és a VFA-204 (közös USMC/USN) tartalék (reserve) századok.

Da64vrcWkAAlfTM.jpg

VX-31 "Dust Devils" Super Hornet 10 GBU-32 bombával.

• Tetszik
Reactions: fishbed

Külön a box elhelyezkedése. Elsőre azt hittem, valami távoli szpotter videója ez, aki nem tudott az esemény közelébe kerülni, de látom, hogy maga a box van furcsán messze a nézőktől. És a fák mögött.

Külön a box elhelyezkedése. Elsőre azt hittem, valami távoli szpotter videója ez, aki nem tudott az esemény közelébe kerülni, de látom, hogy maga a box van furcsán messze a nézőktől. És a fák mögött.
Ostravában se a beton fölött van a bemutató-box, hanem arra majdnem merőlegesen keresztben (szerencsére, mert így majdnem pontosan oda lehet menni a bemutatózó gépek alá, ilyen élmény szerintem nem sok lehet a világon (mikor pl. előtted 50m-re 30m-en kapcsol forszázst a Szu-22 géppár és szabályosan mellbevág a berobbanás hangja, vagy az előtted lecsapó majd forszázzsal kiforduló és emelkedő F-16 meleg gázsugara végigsöpör rajtad!! :):D Sokan ezért is járunk oda vissza rendszeresen ... idén is tervezem a részvételt ...)

Sith vagy Jedi lovag? :)

Egyébként Star Wars Canyon néven is fut a fotón látható képződmény. A környék az USA-ban olyan, mint itt Európában a walesi Mach Loop. Jellegéből, szerepköréből és abból adódóan is, hogy nem csak a hazai légierő használja.

Azért a 9000 órás sárkány az elég komoly dolog. Évi 300 órával számolva is 30 év kirepülni belőle az időt....