AW129 Mangusta (AgustaWestland) / T-129 (TAI)

Ez most hogy jött ide Roni?
Szerintem rossz helyre raktad amit betettél :-)

Ez most hogy jött ide Roni?
Szerintem rossz helyre raktad amit betettél :)

Nem raktam rossz helyre .

Csak azt mutattam be hogy a törökök ellen lebecsült az oroszoknak több harci heli és igaz csak a ka-52 meg mi-17-van van önvédelmi rendszere .
+ Ha már így hullanak a gépeik a kurdok miatt mi lett volna a Verba pantsir sz-300 sz-400 kellett volna szembenézniük? o_O

Roni

Nem feltétlenül kell az oroszokhoz mérni a dolgot. Indulj ki abból ami Ukrajnában volt. Először az ukránok bevetettek egy csomó harci helikoptert. De mivel az ellen fel volt készülve (meg nem arabok) így két héten belül lényegében nem maradt bevethető helikoptere az ukránoknak. A helyzet az, hogy a harci helikopter az egy nagyon sebezhető jószág.

Roni

Nem feltétlenül kell az oroszokhoz mérni a dolgot. Indulj ki abból ami Ukrajnában volt. Először az ukránok bevetettek egy csomó harci helikoptert. De mivel az ellen fel volt készülve (meg nem arabok) így két héten belül lényegében nem maradt bevethető helikoptere az ukránoknak. A helyzet az, hogy a harci helikopter az egy nagyon sebezhető jószág.

Amennyiben minimum MANPADS-képes az ellen...

Manguszta kb piszkosul nincs rendben, eleg ranezni a vedelmere,0.
szóval nekem úgy rémlik, amit olvastam, .50 cal ellen tervezték a védelmet, úgy rémlik a 20 mm-es ezt a lőszert tüzeli, ami napjainkban terjedő technika ellen kevés.

Szóval igazából ennek is megvan a szerepe, rengeteg előnye a maga kategóriájában, de nem válthatsz ki vele egy csatahelikoptert.

szóval nekem úgy rémlik, amit olvastam, .50 cal ellen tervezték a védelmet, úgy rémlik a 20 mm-es ezt a lőszert tüzeli, ami napjainkban terjedő technika ellen kevés.

Szóval igazából ennek is megvan a szerepe, rengeteg előnye a maga kategóriájában, de nem válthatsz ki vele egy csatahelikoptert.

Hogy tüzelhet egy 20mm-es gépágyú .50-es(12,7mm)lőszert?

• Tetszik
Reactions: fishbed and therob
--és e feledjük, elég öszvérnek indult, kb ..mindenhez gyártunk külön változatot:
agusta_a_129_mangusta_attack_helicopter_combat_roles.jpg

Páncélvadász, felderítő-CAS, légvédelmi, és hajók elleni változat terve.

kép innen...
http://militarynavalhistory.net/articles/sakhal/helicopters_of_the_nato_during_the_cold_war.php

érdemes elolvasni, miközben USa az Apache-on dolgozott, miket reszelgetett össze az európai védelmi szektor...,

Nagyon szép.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: arbalest
A lövöldözős videó hosszabb változata
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: zsolti