Egyesek minek vizionálnak ide hidegháborút?
Gyenge az emberanyag ezért vinni kéne katonának azokat akik alkalmasak a felsőoktatásba? tényleg? Beszéljetek azokkal akik régen egyetem előtt szolgáltak, az egész csak az irigykedő, ámde buta emberekről szólt, akik élvezettel szívatták a 19éves jövendő értelmiségét, hogy azok meggyülöljék az egészet, és bármennyit kifizessenek azért hogy kölküknek ezt ne kelljen elszenvedni. (én sem voltam katona, bár már megvolt hova megyek mikor változtattak az orvosi alkalmasságin, és a szemem miatt nem hívtak be, én nem próbáltam meg elsunnyogni a dolgot)
Szerintem aki akar, vonuljon be, legyen lehetősége sorkatonaként megaláztatni magát, de aki inkább dolgozna az meg had menjen dolgozni. Ha valamivel, akkor a felsőoktatás előtti sorkatonaság ötletével lehet elzavarni a 18éves fiukat külföldre tanulni. Amúgy meg aki továbbtanul, áldozatot hoz a család most is, és 3-5-6 évvel kevesebbet dolgozik amikor az élete tudja megalapozni szemben egy középiskolát végzővel. Az emlegetett Dániát tudom, ott aki akar vonul, a többiek meg húznak egy sorszámot, és az hogy kell-e vonulniuk az önkéntesen bevonulók számától függ.
A bölcsészeket meg hagyjuk már, a tanárok-könyvtárosok keresnek keveset, de a többieket keresik ha beszélnek idegen nyelveket, Ha meg nem beszélnek, akkor az baj...
Ezt a hülyeséget! Ki beszél itt a néphadsereg visszahozásáról! Azt viszont bele kell verni a bölcsész fejébe is, hogy ne köpje az átlag magyar embert! Ha elég időt tölt normális magyarok között, akkor a bölcsészből se lesz mucsázó seggfej!