Nem tudom mennyire vágod a BV témát. Nyilván a körleteken belül nem lehet fegyver az őrnél. A falon a toronyban van csak sörétes. Oldalfegyver akkor van náluk, ha a börtönön kívül kell vinni a rabokat.
Nekem volt még régen ,hogy kísérni kellett BV-seket, mert nem tudták hol volt a temető. Ha egy rabnak meghal a közvetlen hozzátartozója, pl édesanyja, akkor engedélyezhetik hogy részt vegyen a temetésen. Ilyenkor előzetes megbeszélés van a családdal, aztán kimegy 8-10 BV-s. Ott pl. volt náluk fegyver, az egyik kb 20 méterrel hátrébb állt, nála volt a sörétes. Mondták is, hogy nekik csak annyi a dolguk, hogy ha gáz van, a rabot a kocsiba visszategyék és elmennek. Szóval használhatnak fegyvert, a fogolyszökés és fogolyszöktetés esetére van lőfegyverhasználati pont, nem akadály.
Abban mondjuk én is egyetértek, hogy a BV-ben aztán bőven elfér a régi fegyver is. Esetleg majd megkapják a MEKTO meg egyéb beavatkozó csoportok régi UZI és mini UZI géppisztolyait. Azok úgyse jók már semmire összehasonlítva az újakkal. Arra majd kíváncsi leszek, hogy azok az egységeknél ahol már most is normális fegyver van, pl. HK USP, meg Glock vagy épp a TEKnél a majdnem új MP5-ösök meg a HK416-osok, ott lesz e csere. Kinézem belőlük, hogy megtartanak mindent mint a hörcsög