Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha fellurol erkezes kozben a torony frontpanveljaba csakodik akkor meg van ra az esely. Egy hk nagy reszet felulrol nezve a torony teszi ki. es ha nem 90 fokba erkezik a toltet komnyen megeshet hogy a torony frontpanceljaba csapodik /plane ha automatikusan arra fordul a torony./ ezert szeretik az eep alkalmazni /utotanyerost/ es nem kumulativot felurol tamadas eseten. /eep s egyenes vonalba repul a hk felett es elrobbant akar tandembe /garantalt a 90° tehat nag eselyel tetopancelt er.El nem tudom képzelni, hogy a felülről becsapodó rakétát bármelyik jelenlegi harckocsi megtudja fogni.
Értelemszerűen arra gondoltam, hogy a tetőt találja el vagy a hk hátsó részét, nem a homlokpáncélzatot felülről.Ha fellurol erkezes kozben a torony frontpanveljaba csakodik akkor meg van ra az esely. Egy hk nagy reszet felulrol nezve a torony teszi ki. es ha nem 90 fokba erkezik a toltet komnyen megeshet hogy a torony frontpanceljaba csapodik /plane ha automatikusan arra fordul a torony./ ezert szeretik az eep alkalmazni /utotanyerost/ es nem kumulativot felurol tamadas eseten. /eep s egyenes vonalba repul a hk felett es elrobbant akar tandembe /garantalt a 90° tehat nag eselyel tetopancelt er.
Mig kumulativnal nem 90 ° a becsapodas hanem vegulis egy meredekebb ballisztikus palyahoz hasonlo./ tehat mivel kevesebb mint 90° elofordulhat hogy az automatikusan iranybaforgatott torony frontpancelzataba csapodik be./
A járművesre azt írják f&f: https://en.wikipedia.org/wiki/9M133_KornetRobur
A Kornet csak vízszintesen repül, és nincs tudtommal f&f verziója. Viszont tettem be valamelyik topikba (talán a sajátjába) egy videót ahol bemutatják, hogyan alkalmazzák. Érdemes megnézni.
Igen gondoltam azert is szoltam bele hogy kumulativ fellulrol ga!ado harci resznel nem bizzos hogy nem a fromtpancelt talalja el a becsapodasi szoge miatt. Mig az eep /bar nem olyan hatekony panvel atutesben mimt a kumulativ./ ebben az esetben megis sokkal nagyobb esellyel fog tetopancel felett 90° detonalni tehat. Hatekonyabb megoldas./Értelemszerűen arra gondoltam, hogy a tetőt találja el vagy a hk hátsó részét, nem a homlokpáncélzatot felülről.
A kornet mclos saclos vehyes iranyitasu. Ennek a rendszernek az elonye a nagyobb biztonsag. Ha elvesziti valamiert a cel jelet atvalt mclos iranyitasra.A járművesre azt írják f&f: https://en.wikipedia.org/wiki/9M133_Kornet
De ugye Tindalos mar bejelentette a KC-t...https://forum.htka.hu/threads/eads-casa-cn-235-c-295.280/page-2#post-465641
Én meg azt látom bele a hírbe, hogy mi is veszünk C-295-öt is![]()
Ezt is jelentheti.Ez mit jelenthet? Mit gyártanak a bajorok?
De ugye Tindalos mar bejelentette a KC-t...
De ugye Tindalos mar bejelentette a KC-t...
Ok, de az melle szerintem kell valami kisebb is. Ahogy a cseheknel.
Orbán Viktor-Horst Seehofer:
A találkozón, amelyről a Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatta az MTI-t, a két politikus egyetértett abban, hogy soha ilyen jók nem voltak a magyar-bajor kapcsolatok. Magyarország és Bajorország széles körű gazdasági együttműködését sikerült a védelemipar területére is kiterjeszteni.
Ez mit jelenthet? Mit gyártanak a bajorok?
Szinte a fél német hadiipar a bajoroknál van mint pl Krauss-Maffei Wegmann,Airbus Gmbh egyik gyártósora,Eurojet GmbH csak így fejből ennyi.
A forrás linkjét elkérhetem??A találkozón, amelyről a Miniszterelnöki Sajtóiroda tájékoztatta az MTI-t, a két politikus egyetértett abban, hogy soha ilyen jók nem voltak a magyar-bajor kapcsolatok. Magyarország és Bajorország széles körű gazdasági együttműködését sikerült a védelemipar területére is kiterjeszteni.
Szinte a fél német hadiipar a bajoroknál van mint pl Krauss-Maffei Wegmann,Airbus Gmbh egyik gyártósora,Eurojet GmbH csak így fejből ennyi.
Ezek szerint akkor nem csak V4 vonalon voltak konkrét tárgyalások. Mi jöhet még szóba??Magyarország és Bajorország széles körű gazdasági együttműködését sikerült a védelemipar területére is kiterjeszteni.
Mi jöhet innen ( Bajorországból), teljes a titoktartás erről úgy látom.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..