Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Csakhogy Magyarország esetében, nem beszélhetünk hátországról. Gyakorlatilag tüzérségi lőtávon belül (legyen az bármely országhatár) jelentős városok vannak, jelentős méretű lakossággal. Tehát a visszavonulunk mittoménmeddig, aztán meglátjuk mi lesz taktika nem vállalható.
Azért mellé jó lenne a TOW-ból is néhány, mondjuk a wireless verzióból felülről támadós és hagyományos változat is. (Álmodozás...)
Csak akkor ha tudja hol várható a támadás, és az iránya merre tartana, és megfelelő védelmet épít ki. Ha nem ,akkor a támadó gyakorlatilag szabad kezet kap és napokat nyer, lásd legutóbb Krím, az ukránoknak fogalmuk nem volt napokig hogy mi van. Azt tudták hogy támadás alatt vannak, de hogy hol,merre, mi várható arról fogalmuk nem volt, pláne hogy mit tegyenek ellene. Másrészt ahogy Mack mondja egy rakat városunk lőtávon belül van, miért a saját területünkön védekezzünk, hogy azt rombolják szét? Azt ki fogja kifizetni,felépíteni? Nagy hülyeség átengedni a kezdeményezést, ezért is zavaros nekem ez a fejesek részéről lepublikált "csak védekező Honvédség" doktrína.Alapvetoen egyetertek, de azert nem ilyen egyertelmuem rossz taktika a vedekezes. Egy tamado az altalad irtak miatt egyertelmu elonyben van. Ugyanakkor a tamado fel mindig nagyobb vesztesegekkel kell szamoljon mint a vedo (felteve, ha a vedo fel van keszulve). Sok esetben bejott az adott pont vedelme, eleg csak Nandorfehervarra vagy Egerre gondolni. (Vagy Zbaraż-ra). Muhinal a gond az volt, hogy epp haderoreform zajlott Mo-n, a nomad konnyulovasrol a nehezlovasra atallas, nagyon nem jokor jott 1241. A masik pedig, hogy a szekertabor nem csak a magyar, hanem a mongol csapatokat is arra kenyszeritette, hogy adja fel a lovas harcmodort es ez onmagaban jo taktika volt. Nagyon kevesen mulott, hogy vegul gyozott a tulero.
Úgy tudom 10 éve szétvágták, de múzeumokban még lehet 1-2. 99-ben is láttam Tatán két roncs T-34-est félretolva a benzinkúttól nem messze, szóval valamelyik bodzabokor alatt lehet van még.Valaki esetleg tudja hogy a BM–21 Grad kukázva végleg és szétvágva?Nemrég néztem hogy a Vietnámiak modernizálták talán nekünk se lene megoldhatatlan 10-20 db.
De en nem is ez ellen beszeltem. En irtam, hogy a fo eroket Debrecenbe (kelet) kellene tenni.Csak akkor ha tudja hol várható a támadás, és az iránya merre tartana, és megfelelő védelmet épít ki. Ha nem ,akkor a támadó gyakorlatilag szabad kezet kap és napokat nyer, lásd legutóbb Krím, az ukránoknak fogalmuk nem volt napokig hogy mi van. Azt tudták hogy támadás alatt vannak, de hogy hol,merre, mi várható arról fogalmuk nem volt, pláne hogy mit tegyenek ellene. Másrészt ahogy Mack mondja egy rakat városunk lőtávon belül van, miért a saját területünkön védekezzünk, hogy azt rombolják szét? Azt ki fogja kifizetni,felépíteni? Nagy hülyeség átengedni a kezdeményezést, ezért is zavaros nekem ez a fejesek részéről lepublikált "csak védekező Honvédség" doktrína.
Ezen mar tuljutottunk, csak ugye hobagoly belebeszelt es elkezdett valami ellen ervelni amit felreertett... szerintem ugorhatunk.De most is ott van a nagyresze. Debrecen szolnok hodmezo vasarhely + szentes. Ha klapkat elvinned keletre? /nyirsegbe?/??? Semmi nem maradna nyugaton... Es a tatai amugy is nehez dd lessz nem a vedelem az erossege az ilyennek hamem az ellentamadas tehat nem jo ha az elso vonalba vedekezik.
http://www.origo.hu/itthon/20180703-bombat-talaltak-a-dunaban-egyelore-nem-emelik-ki.html
Bombát keresnek a tűzszerészek honvédségi hajóval a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között.
Eléggé felfegyverzettnek tűnik egy aknamentesítő hajóhoz képest (legalábbis reggel azt írták, hogy az)...de jól néz ki.
http://www.origo.hu/itthon/20180703-bombat-talaltak-a-dunaban-egyelore-nem-emelik-ki.html
Bombát keresnek a tűzszerészek honvédségi hajóval a Dunában az Erzsébet híd és a Lánchíd között.
Eléggé felfegyverzettnek tűnik egy aknamentesítő hajóhoz képest (legalábbis reggel azt írták, hogy az)...de jól néz ki.
Köszönöm így tényleg esély sincs egy viszonylag olcsó nagy területet lefogó eszközreÚgy tudom 10 éve szétvágták, de múzeumokban még lehet 1-2. 99-ben is láttam Tatán két roncs T-34-est félretolva a benzinkúttól nem messze, szóval valamelyik bodzabokor alatt lehet van még.
Csak azt nem értem hogy tudnak kereskedni orosz fegyverekkel? Mert rájuk nem vonatkozik az embargó? Vagy licenszbe gyártják?http://www.armaco.bg
Azert a bilgaroktol erdemes lenne ezt azt beszerezni. /tudnaak mit csemegezni a termekeik kozul./
Igen, egy negyszeres elol, ket szimpla gepagyu hatul. Nestin osztalyu, Jugoszlav gyartmany, tengeri partmenti vizekre. Es valoban aknamentesito, azert "AM". Jelenleg 3 van szolgalatban, a masik 3-at amivel a Hadsereg rendelkezett sajnos mara kivontak. Pancelzata viszont nincs, mivel aluminium a test, hogy ne inditsa be az aknakat amik folott eluszik. Es azert "honvedsegi hajoval" keresik a tuzszereszek, mert az 1. Honved Tuzszeresz es Hadihajos ezred feladata ez. Es egyetertunk, jol nez ki.http://www.origo.hu/itthon/20180703-bombat-talaltak-a-dunaban-egyelore-nem-emelik-ki.html
Azt hiszem regebben Strela-k is voltak rajtuk, @Matróz Kommandó talan meg tudja erositeni.Igen, egy negyszeres elol, ket szimpla gepagyu hatul. Nestin osztalyu, Jugoszlav gyartmany, tengeri partmenti vizekre. Es valoban aknamentesito, azert "AM". Jelenleg 3 van szolgalatban, a masik 3-at amivel a Hadsereg rendelkezett sajnos mara kivontak. Pancelzata viszont nincs, mivel aluminium a test, hogy ne inditsa be az aknakat amik folott eluszik. Es azert "honvedsegi hajoval" keresik a tuzszereszek, mert az 1. Honved Tuzszeresz es Hadihajos ezred feladata ez. Es egyetertunk, jol nez ki.
Igen, egy negyszeres elol, ket szimpla gepagyu hatul. Nestin osztalyu, Jugoszlav gyartmany, tengeri partmenti vizekre. Es valoban aknamentesito, azert "AM". Jelenleg 3 van szolgalatban, a masik 3-at amivel a Hadsereg rendelkezett sajnos mara kivontak. Pancelzata viszont nincs, mivel aluminium a test, hogy ne inditsa be az aknakat amik folott eluszik. Es azert "honvedsegi hajoval" keresik a tuzszereszek, mert az 1. Honved Tuzszeresz es Hadihajos ezred feladata ez. Es egyetertunk, jol nez ki.
Csakhogy senki sem javasolt ilyet... En epp azt irtam, hogy Debrecenbe (keletre) kell kuldeni a nagyobb eroket...