Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://en.wikipedia.org/wiki/1st_Panzer_Division_(Bundeswehr) ~18.000 fő50.000 fo ha csak gepkocsizo loveszbol allna is minimum hadtest. /egy hak ezrednek ugye joval kissebb az allomanytablaja mint egy gepkocsizo lovesz ezrednek volt./
A felvidéki magyarok reakciójáról van szó a könyvben?
50.000 fo ha csak gepkocsizo loveszbol allna is minimum hadtest. /egy hak ezrednek ugye joval kissebb az allomanytablaja mint egy gepkocsizo lovesz ezrednek volt./
Én azt hallottam a '80-as évek elején (de nem tudom mennyire hiteles, ezért érdekelne), hogy a magyar lakosság teljesen természetesen fogta fel a bevonulást, és nem megszállásnak tartotta; illetve azt a véleményt, hogy nem be-, hanem kivonulni volt hiba. (Ez utóbbi persze csak viccesen.)Nagyjából igen, s a könyv címlpaján is van egy beszédes falfirka: Magyarok! Rákosi elvtárs büszke lenne rátok.....
Ami viszont érdekes, hogy ahogy rájöttek 68 szeptember végére az ottani Magyarok és Szlovákok hogy nincs más opció csak a SZU ölelő karjai, onnantól nagyságrenddel kevesebb balhé volt a megszállók és a helyiek között. amikor meg sor került a betakarításra és abban többé kevésbé a bakák is részt vettek, onnantól tovább javolt a kapcsolat. Elég hiteles a könyv, érdemes elolvasni....
Én azt hallottam a '80-as évek elején (de nem tudom mennyire hiteles, ezért érdekelne), hogy a magyar lakosság teljesen természetesen fogta fel a bevonulást, és nem megszállásnak tartotta; illetve azt a véleményt, hogy nem be-, hanem kivonulni volt hiba. (Ez utóbbi persze csak viccesen.)
Pataky Iván: A vonakodó szövetséges, 1996, Zrínyi kiadóNagyon nem igaz. Tényleg keress rá a könyvre, mert a bevonulást időrendben és eseményekben is elég pontosan leírja, s nem az átkos idején született, de történész tollából nagyon alapos forrásmunkák alapján. Holnapra pontos szerzőt adok hozzá....
A felépítésről beszéltem...Olyan terelés, hogy hazudsz.
Amikor nem neked van igazad, elkezdesz másról beszélni.
Olyan fejlődést mutathatnál, hogy mintha, esetleg valaki megnevelt volna végre, ha már a szüleidnek nem sikerült. És aztán persze terelsz tovább. Nem vagy te ilyen ostoba, hogy ne értsd, ami le van írva, mert elvégre te is mérnök vagy, nem igaz?
Azt, hogy én "semmit sem tettem le az asztalra", mégis honnan veszed? Legfeljebb nincs az orrodra kötve.
A felépítést igen, a Strykert nem.
Az a baj hogy a stryker szazad csak egy eleme a 3 as rendszernek.A felépítésről beszéltem...
De jó Matekod !!! Azt Számold már bele hogy 4+4+4 = 12 Fidesz - 8 év Mszp az 4 év mondjuk előre ? ?
Matek zsenink a negatívot is használd a matekegyenlegedbe![]()
Úgyis ki fogja találni azt, hogy 4 év építés után 8 év rombolás volt csak és 8 évig dolgoztak ellene. Abba beleszarnak, hogy a vegetáló helisek 2010 után múltak ki (harci) és szűntek meg majdnem teljesen (szállító). Az An-24 pótlására is 8 év lett volna...Még egy matek, csak hogy te is tudd követni:
- MSZP 1994-1998, 2002-2010.
- Fidesz 1998-2002 és 2010-től
Ez nálam 12 év vs 12 év + egy 2 hónapos megkezdett újabb 4 év.
Általános 1 osztály
Úgyis ki fogja találni azt, hogy 4 év építés után 8 év rombolás volt csak és 8 évig dolgoztak ellene. Abba beleszarnak, hogy a vegetáló helisek 2010 után múltak ki (harci) és szűntek meg majdnem teljesen (szállító). Az An-24 pótlására is 8 év lett volna...
A hamburger árú buta bombák beszerzésére sem telt mai napig, de 150 mrd-os stadionra, arra igen... És ez csak a legnagyobb, de laza ~500M USD. Az igen sok pénz... Ennek körülbelül huszadából korrupciós felárral is ezerszámra fért volna bele Mk-82/84...A Sidewindert se felejtsd ki....
A felépítésről beszéltem...
Na nehogy azt hidd már, hogy a beszerzéseknél nem lesz korrupciós felár zsebekbe......benéztem, ...még mindig itt tartotok?
Személy szerint én azt látom/láttam, hogy mindenre szartunk, mert volt egy euro-eufóriás állapot, meg egy NATO-csatlakozási kényszer a világbéke illúziójával (azaz majd megvéd az USA), és miután ez létrejött mindenki nekiállt majmolni az ún. "demokráciát" annak minden vad-kapitalista vivmányával együtt.
Azután elkényelmesedtünk és beleöntöttük f.szságokba a pénzt (nevezzük stadionoknak), előtte jól megfinansziroztuk magunkat (IMF és egyéb hitelek).
Be kellene azért látni, hogy Viktor jött rá először, hogy saját maga alatt vágta mindenki a fát, és lassan nem lesz mit szétlopni...Felépitett egy a stadionokra meg Mészárosra épülő gazdasági konstrukciót, hogy ameddig csak lehet hatalmon maradhasson.Nem ő találta ki, van ez máshol is, korábban mondtam szlovák példákat. Valljuk be...azért ráncbaszedett egy két számot ehhez..., és most, hogy felfordulni látszik újra a világ körülöttünk és újra pénzt kell önteni a honvédelembe ott tartunk, hogy legalább van hová nyúlni...legalább is úgy néz ki. Nekem ez innen nézve most (!) elég...
Na nehogy azt hidd már, hogy a beszerzéseknél nem lesz korrupciós felár zsebekbe...
Nincs több stadion, majd akkor ebből csatornáznak egy kicsit ide és oda...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..