A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ha muszáj! Én ismereteim szerint a szárazföldi haderő szempontjából a tarackok fontosabb eszközök mint a tankok !

A csataterek királynője a tüzérség volt a géppuskáig meg a tankig ebben igazad van , csak azok az idők már elmúltak.A szárazföldi csatatér ura ma a harckocsi,ha meg területet akarsz megtartani,elfoglalni,ellenőrizni ahhoz gyalogság kell.A modernül felszerelt és kiképzett gyalogságot még a mai eszközökkel is piszok nehéz kimozdítani a védelmi állásaiból.

38878147_2346011168759520_4424523713173520384_n.jpg

A csataterek királynője a tüzérség volt a géppuskáig meg a tankig ebben igazad van , csak azok az idők már elmúltak.A szárazföldi csatatér ura ma a harckocsi,ha meg területet akarsz megtartani,elfoglalni,ellenőrizni ahhoz gyalogság kell.A modernül felszerelt és kiképzett gyalogságot még a mai eszközökkel is piszok nehéz kimozdítani a védelmi állásaiból.

Bár értelmetlen ez a "melyik a fontosabb" vita, de tűztámogatás nélkül sem a harckocsi, sem a gyalogság nem megy semmire (csak a biztos halálba).

Speciel a 120 vagy 125ös repesz-romboló az azért csak elmegy tűztámogatásnak! Szóval a gyalogság + tank az önmagában működőképes koncepció, ami önjáró tüzérséggel támogatva csak hatékonyabb lesz!

Speciel a 120 vagy 125ös repesz-romboló az azért csak elmegy tűztámogatásnak! Szóval a gyalogság + tank az önmagában működőképes koncepció, ami önjáró tüzérséggel támogatva csak hatékonyabb lesz!
Ez nem ilyen egyszerű. Olyan fegyverrel, ami nem tud meredek röppályán lőni, nem tudsz még fedezék mögött sem tisztogatni. Egy sziklás terepen fedezék mögött megbújó páncéltörő indítót nem fogsz kimozdítani a harckocsi ágyúval, csak aknavetővel, vagy tarackkal, főleg, ha a feje fölött robbantasz. Nem hiába szerveztek minden zászlóaljba egy üteget tűztámogatásnak (még nálunk is voltak ilyenek). Az IDF-ben a 120 mm-es önjáró av-t preferálják, az oroszok is modernizálják a Gvozgyikákat hibrid csövű (av+tarack egyben) közvetlen támogató fegyverré. Nélkülük kudarc bármilyen harc.

• Tetszik
Reactions: svajcibeka
Harckocsikat tüzérséggel szinte lehetetlen megállítani fordítva viszont nem nehéz.
Íjász leírta a tutit, egy tüzérség által nem felpuhított területre beküldöd a harckocsikat, ott azért durván emelkedni fog a vesztesége a gépsárkányoknak.
Ki van ez találva, minden elemre szükség van.

• Tetszik
Reactions: fip7
Íjász leírta a tutit, egy tüzérség által nem felpuhított területre beküldöd a harckocsikat, ott azért durván emelkedni fog a vesztesége a gépsárkányoknak.

Általában ezért kezdődik a támadás tüzérségi tűzzel, illetve légi támadással. Persze volt már a hadtörténelemben mindenféle esemény, mindennek az ellenkezője is.
Azonban ha megpuhítod az ellen védelmét, ott bizony harckocsi kell, vele együtt a gépesített gyalogság. Egymást támogatva halad előre.

Nem mindig alkalmaznak tüzérségi előkészítést a meglepetés ereje miatt.No meg az is bebizonyosodott,hogy a jól előkészített védelemben lévő gyalogság elég jól ellenáll a tüzérségi támadásnak no meg a harckocsiknak is.

Általában ezért kezdődik a támadás tüzérségi tűzzel, illetve légi támadással. Persze volt már a hadtörténelemben mindenféle esemény, mindennek az ellenkezője is.
Azonban ha megpuhítod az ellen védelmét, ott bizony harckocsi kell, vele együtt a gépesített gyalogság. Egymást támogatva halad előre.
Azt gondolom ugyan erre utaltam, és ugyan ezt állítottam én is mikor leírtam, minden elemre szükség van.

C-17 is volt már rajta,most nincs. :(

Elég furcsa nekem ez az összeállítás és az elrendezés is, a korábbiakhoz viszonyítva :(

De örüljünk hogy valaki legalább gondolt a 100 éves évfordulóra és megcsinálta.

A 2013-as poszter:

A teljes típus arzenál
Zrinyi-LE-75-eves-Plakat_Mutac_Azmini-1-87-Sample+copy.jpg

http://www.hmzrinyi.hu/termek/75_eves_a_Magyar_Legiero_1938_–_2013

http://2.bp.blogspot.com/-D_PDnNq4X...eves-Plakat_Mutac_Azmini-1-87-Sample+copy.jpg