Szu-57 / Su-57 Felon / PAK-FA (T-50) / FGFA (Szuhoj, Oroszország)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 713
89 813
113
Jurij Szljuszar az UAC elnöke azt nyilatkozta hétvégén a Rosszija 1 tv csatornának, hogy továbbra is folyik az együttmüködés India és Oo között FGFA ügyben. MInt mondta, fejlett technológiákat fognak átadni Indiának, akik licenszben fogják majd gyártani az 5. generációs gépet.

• Tetszik
Reactions: fishbed and gacsat

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 945
6 308
113
Jurij Szljuszar az UAC elnöke azt nyilatkozta hétvégén a Rosszija 1 tv csatornának, hogy továbbra is folyik az együttmüködés India és OO között FGFA ügyben. MInt mondta, fejlett technológiákat fognak átadni Indiának, akik licenszben fogják majd gyártani az 5. generációs gépet.

Na, akkor szépen fognak potyogni lefelé... :D
És ezért mennyit kell még kicsengetnie Indiának? Gondolom a kezdeti pénz erre nem elég

• Tetszik
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 524
66 769
113
Roni

Nem, sokkal jobb ha másnap már valamelyik nyugati titkosszolgálat kezében van minden....
Annak idején se adtak el minden hülyének mindent.
A MIG-21 eladó volt, a Szu-15-nem.
A MIG-29 eladó volt, a Szu-27-nem.
A MIG-31 szintén nem eladó, akárcsak az F-22-sem.
Vannak technológiák amik nem eladóak, mert ellenséges kézbe juthatnak. Szerintem a PAKFA is ilyen.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 057
33 600
113
Miért lenne hiba? Az oroszok mit csináljanak akkor a technológiájukkal ? tegyék a fejük alá?
Adják el az indiaiaknak ha kell a gép és kész. Ha átadják a teljes gyártástechnológiát az egy órán belül már az amerikaiaknál lesz. Ha meg csak simán eladják a gépeket és kellenek az oroszok is az üzemeltetéshez, akkor jobban tudnak rá figyelni, hogy betartják-e az indiaiak a szerződésbe belefoglalt titoktartást. Na meg le sem tudnák rendesen gyártani ezt a gépet, a mostani Szuhojok gyártása és üzemeltetése sem megy önmagukra, akkor meg a sok szarul megépített és mégszarabbul karbantartott a jelenlegieknél bonyolultabb lezuhanó Szu-57-esek rossz reklámot csinálnának a tipusnak.

• Tetszik
Reactions: fip7

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 715
6 117
113
Úgy látom nem vagyok megértve, de csak álmodjatok, nem szoktam itt ostobaságokat írni, de több olyan jel is van ami engem fog igazolni. Az f35 túl régi és túl hosszú fejlesztés. És 1 hajtóműves. Kell lenni egy másik fejlesztésnek ami legalább 2 hajtóművel rendelkezik nagyobb kapacitású és s a többi. Vannak apró utalások, de szerintem most egyenlőre jegeljük. Ja és minden ellenlábas 2 hajtóműves. Megismétlem az F35 egy a koncepciója miatt reménytelenül kompromisszumos. Szerintetek az F18/15-öt tudja pótolni feladatokban szerintem nem. Őket mivel fogják pótolni F22 -vel amit nem is gyártanak? Tiszta logika.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 550
59 436
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szu-57-es, konténerrel.

Ez a gyártás technológia vagy az ellenség megtévesztése,vagy csak egy makettet készítenek,vagy valami,de ebből nem lesz 6.gen vadászgép.
A T-90eket komolyabb gyártósoron gyártják,meg a civil dózerokat,traktrokat,kombájnokat,itt valami nem kerek.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 550
59 436
113
0cBtAOo4hmk.jpg

Hű,bakker,ez qrvanagy gép,most látom,hogy mekkora a pilóta benne,a gripen egy pöcsköszörű ehhez képest.

• Tetszik
Reactions: gacsat

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
14 285
70 724
113
Úgy látom nem vagyok megértve, de csak álmodjatok, nem szoktam itt ostobaságokat írni, de több olyan jel is van ami engem fog igazolni. Az f35 túl régi és túl hosszú fejlesztés. És 1 hajtóműves. Kell lenni egy másik fejlesztésnek ami legalább 2 hajtóművel rendelkezik nagyobb kapacitású és s a többi. Vannak apró utalások, de szerintem most egyenlőre jegeljük. Ja és minden ellenlábas 2 hajtóműves. Megismétlem az F35 egy a koncepciója miatt reménytelenül kompromisszumos. Szerintetek az F18/15-öt tudja pótolni feladatokban szerintem nem. Őket mivel fogják pótolni F22 -vel amit nem is gyártanak? Tiszta logika.

Ne haragudj, de ezt nem értem.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
21 057
33 600
113
Hű,bakker,ez qrvanagy gép,most látom,hogy mekkora a pilóta benne,a gripen egy pöcsköszörű ehhez képest.
Ezért is nem értrem, hogy miért kell ráakasztgatni mindent ahelyett, hogy beleraknák. Elég nagy ez a sárkány ahoz, hogy elférjenek benne a műszerek. A J-20 amúgy még nagyobb, legalábbis hosszabb.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 550
59 436
113
És eddig mit láttál? 8 éve repül ez a gép, eddig hogyhogy nem tűnt fela mérete?

"most látom,hogy mekkora a pilóta benne"
Ne cseszegess már,nekem lehet nem mindent észrevenni,te vagy a szakmabeli,én meg nem,úgyhogy miért is nem szóltál eddig,hogy: Jóska b+,figyeld már milyen kicsi a pilóta benne,ez egy qrva nagy gép ám?! :D

• Tetszik
Reactions: notaricon and Reppa

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 662
3 514
113

Túl régi fejlesztés? Vacsi új, most áll/állt hadrendbe.
Mért ne tudna potolni egy pl F-18at amit vált? Egy F-18nak konkrétan esélye nincs egy F-35el szemben. Se A2Aban, se ha ellenfélnek komoly légvédelme van, se hatótávban, se semmikor. Még az F-18SH is elhasal amit viszont ugye nem vált.
F-18 váltótipusa az F-35B (USMC) és az F-35C (Navy) az F-35 a váltótipus.
F-15 meg egyrészt megy tovább modernizálva meg ott az F-22.

Szigorú imo: Új US vadász "6gen" légifölény gép tervzés akkor indulnak ha B21 proto felszállt. Rendszerbe majd 2030 után áll. Hogy ez egy erősen modosított F-22 sárkány lesz majdani csúcs avionikával... hát lehet az lesz.

Nem látom a logikád. Elég egyértelmű USAF, Navy, USMC... hogy képzerli el a jövőt.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
M

molnibalage

Guest
De, igazából ez a fo tevékenységed.
Tul hosszú fejlesztés? Baszod a pakfa is 2002 ota fejlesztodik ugy, hogy al31 leszarmazott van benne. Das sehok, eots sehol, vontatott csali es sisakdisplay sehol...

Tul kompromisszumos? Ezd a bullsittet erdekes modon csak f35 szokas pufgogtatni. Ahhoz kepest a sok hülye meg ajnarozza az f16 ot hogy az bezzeg, amikor maga a fotervezo mondta, hogyha tudta volna, hogy mire használják az elegans ultrakonnyu lfw-t, akkor nem igy tervezi meg.

Ehhez kepest harcászati konfigban az f35 konkretan lerepuli az egrol a viperat es a hornetet is... Ag konfigban utanegeto nélkül m1.2, magasabb aoa limit, stb

Az egyhajtomuves okorseggel is kerlek mast farassz. Eddig 0 db gep veszett oda a levegőben 100k repora utan. Az f15 es f16 30-40 ev szolgalat utan tudott csak ilyen periódusokat, az f35 meg ezzel kezdett. Ize...

N+1-szer el lett mar magyarazva, hogy a hajtomuvek száma már egészen más súllyal esik latba, mint 20-40 eve. Esetleg olvasgassal mar jelentéseket ez nezd meg, higy hany olyan gepveszteseg volt, ahol számított volna a plusz hajtomu...

Bocs, de az ilyen komnentek emelik meg a vérnyomásom. Minden forras megvan ahhoz, hogy ne irkalj ilyen szamarsagokat, de a jelek szerint vagy szarsz ezekre vagy fejlodeskeptelen vagy...