A jelenlegi fegyverzetmenyiségből fel lehetne állítani egy tartalékos közepes dandár. Egy hk zlj, négy gl zlj (mondjuk Szolnok, Cegléd, vagy Kecskemét központi depóval, oda futnának be a mozgósítottak). Mindenképp fel kellene állítani egy tartalékos tüzérdandárt négy D20-as osztállyal. De olyan sok eszköz ezen kívül nincs.
Tartalékosok nehézfegyverzettel történő ellátására én is a meglévő régebbi technikát képzelem el. Biztos hogy fel lehetne állítani több osztály D-20 tarackos alakulatot. BTR a másik ami bőven van, elvileg 500 körüli db számmal. Nem tudom persze ebből mennyi lehet mozgás és harcképes, de gondolom azért néhány tartalékos századot el lehetne látni vele azután, ha az aktív alakulatok új eszközöket kapnak majd. Harckocsink az nincs több ,mint egy zászlóalj mennyiség, kb, szerintem. Ott nem hinném hogy lehetne tartalékos alakulatot felállítani. Legfeljebb akkor, ha az új eszközből annyit szerzünk be, hogy tartalékosokat is ki tudunk rá képezni. Viszont nagyon drága szárazföldi fegyver a tank, nem hinném hogy többet veszünk, mint amennyi aktív kötelék létezni fog belőlük.