Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
Még, ha középszerűek lennének. Egyik károgó troll sem volt képes a műszaki tartalomhoz hozzászólni. Az egyenesen sokkolt, hogy kb. a kommentelők harmadánál teljesen rendben van az, hogy a kritizált blog cenzúrázott kommentekből tartalmat szedett ki és illesztett be a blogba szó nélkül úgy, amire jobb helyeken erre azt mondják, hogy plágium. Az külön vicc, hogy a blog saját mottójában / leírásában értelmiségi szabad vélemények felületének hirdeti magát, amit kb. az előbbi tény szemen köp és a blog még ott hugyozta magát még vastagon képen, amikor a saját moderálási elveit sem tartotta be.

És ez 1/3 szerint teljesen rendben van és én vagyok a helikopter. Persze egyik sem a tartalommal foglalkozott, csak a személyemmel, meg persze csak nekem lehet a stílusommal baj, de ők mind a kommunikáció felkent grál lovagjai, mikor legfeljebb személyeskésben voltak feketeövesek.


Sajnos a te kommented sem volt sem pontos nem túl értelmes.

A kommenteknél a 20. után abbahagytam az olvasást, mert ez az egész így értelmetlen. Merünk tahók és bunkók lenni, s a technikai adatok ebben nem tényezők a számunra..... Nagyjából ez lehet ennek a blog-nak nevezett valaminek a mottója. Hányinger!
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 329
2 379
113
https://lemil.blog.hu/2018/10/08/re...rol_kozerthetoen/full_commentlist/1#c35948095
Csak ennyit kellene megérteni mindenkinek. Ehhez képest csak a stílusba kötnek bele, meg minden más marhaságba. Mert ahhoz nem kell semmit tudni csak verni a billentyűzetet. Azért, mert képes rá valaki nem jelenti azt, hogy csinálni is kéne...


Egy idő után elszakadt azért a cérna főleg a zsebdiktátor szerűeknél... Meg a simán paraszt és negatív ismeret anyagosnál. A csúcs az a meg nem értett zseni volt, aki szerint az F-35 instabil kialakítása miatt nehéz és nincs hely benne semminek már...

Ott már tényleg nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek.

Sz.tem sír a technikát értékelő éned, mert ezen már röhögni sem lehet.....
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage
M

molnibalage

Guest
Sz.tem sír a technikát értékelő éned, mert ezen már röhögni sem lehet.....
Számomra nem ez az eset igazi tanulsága.

Az első az, hogy kb. 1/3-1/4-ede szerint a hozzászólóknak teljesen elfogadható sőt, szinte üdvözölendő a patkány viselkedés azzal kombinálva, hogy még hülye is valaki, de még engem csesztetnek a stílus miatt. Hogy a HTT-ben hol volt stílus vagy műszaki tévedés arról egyetlen balfasz sem írt semmit.

Az már csak bónusz pálya volt, hogy mennyi technikai analfabéta bújt megint elő és nyitotta ki nagy pofáját a semmire és még nekik állt fentebb.

A folyamatos szakértőzés az már tényleg a legalja volt. Kedvem lett volna megkérdezni, hogy blog szakértő végzettség is van? Ha nem, akkor milyen alapon mernek írni egy sort is, ha nem szakértők? :eek::hadonaszos:

Komolyan eltöprengek azon, hogy az ilyen formátumú emberek miből élnek és ki áll velük szóba? Egész egyszerűen túl van az irritáló szinten ostobaságuk.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 480
25 383
113
Mostani állapotok szerint az egyiptomi piramisok felülről.

DpLQ5G7WsAAHj4A.jpg


 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 393
17 730
113
Elvileg ilyen lesz belülről az egyiptomi Gowind-osztályú korvettek felépítménye.
Some great stuff coming out of Naval Group, their integrated mast contains everything, sensors, electronics and operations room.

All built and tested domestically, then shipped to Egypt to meet the rest of the ship being built by the customer.

This is next level shipbuilding. https://t.co/F8JQux00zs
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 937
15 612
113

Hát ez csúnya (egyébként a Hermina részéről nagyon kreatív megoldása a hogyan legyen állványom úgy, hogy nem fizetek érte)

Az viszont nem tudom mit izmoznak a szerencsétlen rendőrségen, tényleg nem rájuk tartozik hogy kié az állvány, az egy birtokvita/tulajdonjogi vita. A büntetőeljárás erre nem terjed ki, max arra hogy majd pár év mulva a Herminától valaki ülni fog.

Ilyen esetben irány a jegyző, vagy a bíróság.
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 525
55 859
113
Kurfürst

Nekem volt olyan, hogy nem-e naplós kisipari építkezésnél nem akartak kifizetni. Volt egy csomó szabálytalanság, olyan szinten, hogy vissza is kellet volna bontani bizonyos részeket jog szerint. Engem még az építési hatóság is lerázott a francba :D
Azóta sem lettem kifizetve, mert az ügyvéd szerint nagyon kétes lett volna a per kimenetele, a fotódokumentáció ellenére is. Ott is ki lettem tiltva a munka területről, konkrétan kizártak, aztán közölték, hogy levonultam szóval szerződést szegtem stb.... :rolleyes:
És hát ezt a sztorit elolvasva egyből eszembe jutott az ami velem történt.
Meg volt még egy szintén hasonló esett, ahol nem lett anyagi károm, mert szemfüles voltam, és ők ezen bepipultak és megpróbáltak beperelni :mad:
Mert nem sikerült lehúzniuk. Aztán kitalálták, hogy a másfél misis munkára amire fél misit fizettek csak (én meg csak ennyit dolgoztam) fizessek nekik 40 milliós kártérítést :D
Komolyan , olyan cifra dolgok vannak :cool:
A jogszolgáltatás meg sajnos tetű lassú, és mindig kétes kimenetelű. :(
 
M

molnibalage

Guest
Hát ez csúnya (egyébként a Hermina részéről nagyon kreatív megoldása a hogyan legyen állványom úgy, hogy nem fizetek érte)

Az viszont nem tudom mit izmoznak a szerencsétlen rendőrségen, tényleg nem rájuk tartozik hogy kié az állvány, az egy birtokvita/tulajdonjogi vita. A büntetőeljárás erre nem terjed ki, max arra hogy majd pár év mulva a Herminától valaki ülni fog.

Ilyen esetben irány a jegyző, vagy a bíróság.
Kreatív? Ha jól értem, akkor ezentúl minden bérlet/szolgáltatás szerű szerződésnél akkor az egyik fél benyögi, hogy szóban megállapodtak és nála maradhat akármekkora érték...?

Pislogok, erősen. Ha ez igaz, akkor ez a legalja. Ez lényegében mindenféle vállalkozói bizalom aláásása. Gratulálok annak a tetű cégnek, így kell elvenni a jövő nemzedékének a kedvét attól, hogy ebben a szaros országban vállalkozzanak.

Ha ezt egy minimál tőkével rendelkező kisvállalkozással teszik, akkor annak instant halál.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 525
55 859
113
molnibalage

Ebben a sztoriban és sok másikban is az a szép, hogy attól, hogy téged megkárosítanak, neked még fizetned kell a melósoknak meg az alvállalkozóknak, és nem mellesleg az államnak is!
Ezeknek nem mondhatod azt, hogy majd 5-10 év múlva fizetek ha lezárul a per....
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and szpg9
M

molnibalage

Guest
molnibalage

Ebben a sztoriban és sok másikban is az a szép, hogy attól, hogy téged megkárosítanak, neked még fizetned kell a melósoknak meg az alvállalkozóknak, és nem mellesleg az államnak is!
Ezeknek nem mondhatod azt, hogy majd 5-10 év múlva fizetek ha lezárul a per....
Ez az. Lényegében a tőkeerősebb fél simán ellophat így bármit, mert a másik cégnek nincs pénze pereskedni.

Ez már a székely vicc határán is túl van.

Az ilyen ügyeknek igenis instant rendőrségi ügynek kéne lenni. Az egyik cég tulajdonáról van szó, nem szóbeli faszomra hivatkozni. Komolyan van, aki elhiszi, hogy 300 millát eladnak szóban...?

MIVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN?

Mintha a szomszéd fogná és benyögné, hogy szóban eladtam az autót és elviteti és másnap az ő kertjében van és amikor akarok menni a kocsimért, akkor közli rendőrség, hogy nem illetékes?

MIVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN?

Rendőri védelem mellett a valódi tulaj szépen bemegy és holnap viszi az egészet, kb. ez lenne a helyes. A köcsög hazug ellen meg nyomozás és, ha kiderül a kummantás, akkor úgy bebaszni a kóterba, hogy a műanyag lakat is rárohadjon.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 525
55 859
113
molnibalage

Pedig sajna ez van. Szerződéseknél sokszor trükköznek ezzel, hogy szóbeli megállapodás is történt mint szerződés kiegészítés. És van olyan hogy a bíróság elfogadja. Adott esetben (ami a cikkben van) annyival egyszerűbb a dolog, hogy az állvány eladása ÁFA bevallás köteles. Ha ez nem történt meg akkor elég egyértelmű a helyzet . És ugye szóbeli számla nincs. Mert az eladást mindig számlával kell igazolni amit mind a két fél lebélyegez, és aláír. Ha ez nincs akkor 5 perc alatt egyértelművé válik az ügy. De a hatóságban nincs általában annyi, hogy ennek utána menjen....
 
M

molnibalage

Guest
molnibalage

Pedig sajna ez van. Szerződéseknél sokszor trükköznek ezzel, hogy szóbeli megállapodás is történt mint szerződés kiegészítés. És van olyan hogy a bíróság elfogadja. Adott esetben (ami a cikkben van) annyival egyszerűbb a dolog, hogy az állvány eladása ÁFA bevallás köteles. Ha ez nem történt meg akkor elég egyértelmű a helyzet . És ugye szóbeli számla nincs. Mert az eladást mindig számlával kell igazolni amit mind a két fél lebélyegez, és aláír. Ha ez nincs akkor 5 perc alatt egyértelművé válik az ügy. De a hatóságban nincs általában annyi, hogy ennek utána menjen....
Bár csak 10 éve vagyok az iparban, de olyat én még nem láttam, hogy bármi fizikai kézzelfogható dolgot, ami kalapácsnál drágább csak úgy odaadnak szóbeli megállapodással. Még a tanulmányok során szükséges vizsgálandó dolgokról stb. is mindkét oldal által aláírt emlékeztető készül.

Komolyan mondom, szavakhoz nem jutok, hogy ilyen létezik.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 525
55 859
113
molnibalage

"Maga a polgári jog rendezi a szóbeli megállapodás joghatásait, de vannak olyan jogterületek, amelyeken érvényesen nem köthető szóbeli szerződés. Ilyen például az ingatlan tulajdonjogának átruházása. Értelemszerűen minden olyan jogviszonyban (társasági jog, gépkocsi-nyilvántartás), ahol az állam közhiteles nyilvántartás útján gondoskodik az adatok hozzáférhetőségéről, csak írásbeli szerződés fogadható el, hiszen ez az alapja a nyilvántartásba való bejegyzésnek. Ezeket meghaladóan azonban szinte bármilyen jogviszonyban lehet érvényesen szóban rendelkezni, csak többnyire nem érdemes?"

https://haszon.hu/archivum/1051-mennyit-er-ma-az-adott-szo.html
 
  • Tetszik
Reactions: szpg9