A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Furcsa ez a sok fekete-fehér megközelítés. Az oroszok azok a jók, húzzunk hozzájuk. De azért az EU pénze az kell (s nem kell a hülyeség, hogy mennyit elvittek a gonosz multik, nélkülük kb bolgár szinten lennénk). Egyszer szemetek az oroszok, mert 2 vh. meg kommunisták máskor meg inkább oda mint a romlott nyugat. Mennyi sok szélmalom ember, atyaúristen. Megannyi Don Quijote...

Ezért kár volt ide írnod... Offtopic

• Tetszik
Reactions: vata
Arrogáns öntelt banda, nehogy már csak a ti engedélyetekkel lehessen cikket megosztani, véleményt beírni. Akkor csináljatok magatoknak saját "játszóteret", de legalább az ignore működik. Na ez volt az off - tudni kellene szöveget értelmezni.

Tisztában vagy ugye azzal, hogy ezzel a sápítozással meg pont azt mutatod magadról, hogy csőlátású vagy, mert 2. vh meg kommunisták, azt van aki most mégis hozzájuk húz. Miért ne tehetné ezt bárki? Tudomásom szerint a világháború meg a kommunisták óta eltelt pár évtized, náluk is volt rendszerváltás. Nem ugyanazok, mint amik régen voltak. De ha ez igaz, akkor miért kéne szeretnünk az amerikaiakat? Két világháború veszett el miattuk, a wilsoni elvek miatt tevékenyen benne van a kezük Trianonban, 56-ban konkrétan felbujtottak minket a lázadásra, aztán végig nézték, hogy eltaposnak minket, mióta nincs Szovjetunió, nyugodtan játszhatják a világban a mocskos játékaikat, aztán mehetünk mi is, mint NATO tag rendet rakni utánuk, az úgynevezett "terrorizmus elleni harcz" jegyében. De hasonló szépeket lehetne írni a németekről, franciákról, britekről. Szerinted az EU-s pénzekért hálásnak kéne lennünk? Bőven megfizettünk érte akármit is mondasz, arról meg nem volt szó, hogy a jogainkat akarják majd megnyirbálni. Imádom, mikor kis nyávogással valaki okosnak akar tűnni, aztán pont azzal árulja el, mennyire buta.
Megneharagudj,de amit itt sszeirtál,abbol logikussan semmi nem kifejthető.
56ban a hivatalos amerikai szervek nem csináltak semmit.
Az EU pénze nélkül a bányászbéka orosz segge alat lennénk.
A nagyhatalmi "mocskos" játékaikat az usákok,de az oroszok,vagy anno a brittek mindig is játszották.Ezt hivják nagyhatalmi viselkedési dinamikának.Mig volt hozzá erőnk,a magunk hatókörében mi is ugyanigy viselkedtünk.
Jogrendszerünk egyre kevésbé felelnek meg az EU tagság követelményeinek.Meg a demokratikus jogállami kvetelményeknek.Ezért saját magunk tehetünk
Stb

Nem tudom mi volt a célja a cikknek, azt nem fejtette ki az írója. Azonkívül elég elnagyolt, pongyola cikk. Mondjuk az egyik kép alá írt komment nekem értelmezhetetlen is: "Fényes jövő áll mögöttük." Mi? Paff...

Ezzel azt akarja sugallni, hogy "jövőjük nincs, csak a múltba kapaszkodnak, valami ábrándot kergetnek. Azért van kardjuk is, mert ilyen legatyásodott cigány banda ez."

• Tetszik
Reactions: Siedonn
Ezzel azt akarja sugallni, hogy "jövőjük nincs, csak a múltba kapaszkodnak, valami ábrándot kergetnek. Azért van kardjuk is, mert ilyen legatyásodott cigány banda ez."
Én az 50 db harckocsit sem értettem. Ez elég? Kb ennyinek kéne lennie aktív állományban, de hol a tartalék? Az nem kell? 50 harckocsi a háború első két napjában simán kiesik.

Ne a forrást nézze senki, egyenlőre csak itt láttam a cikket :)
Szíjjártó a NATO Főtitkárral tárgyalt, a haderőfejlesztés is szóba került:

"A miniszter elmondta, arról tájékoztatatta a NATO főtitkárát, hogy a magyar haderőfejlesztés érdekében Magyarország saját gyártókapacitás kiépítése felé tett lépéseket, eszközbeszerzésekről szóló jelentős szerződések aláírása előtt áll NATO-tagországokkal, amelyek nyomán a fejlesztésekre szánt honvédelmi költségvetésen belüli 20 százalékos teljesítései arány már a jövő évben teljesíthető lesz. A 2 százalékos védelmi költségvetési arányt pedig már a 2024-es határidő előtt el fogja érni."

https://pestisracok.hu/szijjarto-ukrajna-nato-elkotelezettsege-is-megkerojelezheto/

Ne a forrást nézze senki, egyenlőre csak itt láttam a cikket :)
Szíjjártó a NATO Főtitkárral tárgyalt, a haderőfejlesztés is szóba került:

"A miniszter elmondta, arról tájékoztatatta a NATO főtitkárát, hogy a magyar haderőfejlesztés érdekében Magyarország saját gyártókapacitás kiépítése felé tett lépéseket, eszközbeszerzésekről szóló jelentős szerződések aláírása előtt áll NATO-tagországokkal, amelyek nyomán a fejlesztésekre szánt honvédelmi költségvetésen belüli 20 százalékos teljesítései arány már a jövő évben teljesíthető lesz. A 2 százalékos védelmi költségvetési arányt pedig már a 2024-es határidő előtt el fogja érni."

https://pestisracok.hu/szijjarto-ukrajna-nato-elkotelezettsege-is-megkerojelezheto/
Ez az ütemterv csak akkor tartható ha nem jön közbe semilyen gazdasági crach.

Emlékeztek még a Kürassierre, hogy régen azt is akartunk venni? Az is csak 105-ös volt, gondolom ezért sem lett belőle semmi.

Nem tudom mi volt a célja a cikknek, azt nem fejtette ki az írója. Azonkívül elég elnagyolt, pongyola cikk. Mondjuk az egyik kép alá írt komment nekem értelmezhetetlen is: "Fényes jövő áll mögöttük." Mi? Paff...

Gondolom a régmúlt dicsőségére akart affektálni ilyen drámai hangvitelben. Amúgy igazad van, nem azt mondtam hogy szentírás és minden szava igaz, csupán érdekesség és még egy szemszög. S nem gondolom, hogy egy linkelt cikk miatt egyből pár mindentudónak arrogánsan és támadólag kell fellépnie.

105-össel lóf..t vadászol nem tankot. Max csupasz 72-est tudsz kilőni vele.

Aprópopó T-72, én attól tartok hogy a már többször hivatkozott páncélos erő fejlesztése végül egy kis felújításban fog kimerülni, kb mint a heliknél. Van is meg nincs is, de megtörtént.

Egyellőre szkeptikus vagyok, a jelenlegi T-72 nél még a CV90120 vagy a Centauro 120 as verzéje is jobb, de eddig elég összevissza ment a bolt a tényleges katonai potenciál, a látszat beruházások, és a hobbik között, de persze a Leo 2 lenne a legjobb