Műszaki katonának hol találsz civilben pontonos hídépítőt, cölöpverő gép kezelőt, aki tud robbantani stb. Alapkiképzés + szakkiképzés majd az OSV-k. Hidd el meg lesz az egy év.
Harckocsiszerelőkről beszélünk...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Műszaki katonának hol találsz civilben pontonos hídépítőt, cölöpverő gép kezelőt, aki tud robbantani stb. Alapkiképzés + szakkiképzés majd az OSV-k. Hidd el meg lesz az egy év.
Azt nem műszakinak szokás hívni. De hidd el a harcjárműszerelő sem egyszerű. Legközelebb a mezőgazdasági gépszerelő végzettség áll hozzá. A kiképzés felkészítés sorrendje pedig ugyan az amit leírtam.Harckocsiszerelőkről beszélünk...
Azt nem műszakinak szokás hívni. De hidd el a harcjárműszerelő sem egyszerű. Legközelebb a mezőgazdasági gépszerelő végzettség áll hozzá. A kiképzés felkészítés sorrendje pedig ugyan az amit leírtam.
Remélem te is elolvastad amit az előbb írtam. Valóban nem olvastam el az előzményt, csak félre vitt a műszaki kifejezés. Jó lenne megfelelően használni a szakszavakat. Még egyszer elnézést.Olvasd már el miről van szó!Kiképzett harckocsiszerelők típusátképzésérő...
A harcjármű szerelőknek alapvetően autószerelő, mezőgazdasági gépszerelő végzettségűeket keresik.Azt nem műszakinak szokás hívni. De hidd el a harcjárműszerelő sem egyszerű. Legközelebb a mezőgazdasági gépszerelő végzettség áll hozzá. A kiképzés felkészítés sorrendje pedig ugyan az amit leírtam.
Vagy autó villamossági vagy a modern elektronikatt.A harcjármű szerelőknek alapvetően autószerelő, mezőgazdasági gépszerelő végzettségűeket keresik.
Teljesen igaz ez is, de azért a felfüggesztés, hajtáslánc javában kemény mechanika. A motor és a váltóműben már ott van az elektronikai vezérlés is, de ezeket célszámítógépekkel, mint a repülőknél ellenőrzik. Pl a boxer apc-ben már van légzsák is.Vagy autó villamossági vagy a modern elektronikatt.
A modern autóg mg gépek sem gagyibbak, ezekben 1-2 év szakiskola után már alap fogalmai vannak az újoncoknak is, és ha van mögötte pár év meg merem kockáztatni, hogy hamarabb kiképezhető modern MBT re mint a T72 mesterszakiTeljesen igaz ez is, de azért a felfüggesztés, hajtáslánc javában kemény mechanika. A motor és a váltóműben már ott van az elektronikai vezérlés is, de ezeket célszámítógépekkel, mint a repülőknél ellenőrzik. Pl a boxer apc-ben már van légzsák is.
Ugyan ezt írtam le néhány sorral ezelőtt.A modern autóg mg gépek sem gagyibbak, ezekben 1-2 év szakiskola után már alap fogalmai vannak az újoncoknak is, és ha van mögötte pár év meg merem kockáztatni, hogy hamarabb kiképezhető modern MBT re mint a T72 mesterszaki
Az az igazság hogy modern mbt hez úgyan úgy szükség van a T-72 es mesterszakira mechanika, erőátvitel stb mechanikus vonalon mint a modern laptopos szerelőre vezérlés vonalon. Ha ezt a két szakit sikerül összehozni akkor nem lenne semmilyen akadály amit ketten ne tudnának megcsinálni.A modern autóg mg gépek sem gagyibbak, ezekben 1-2 év szakiskola után már alap fogalmai vannak az újoncoknak is, és ha van mögötte pár év meg merem kockáztatni, hogy hamarabb kiképezhető modern MBT re mint a T72 mesterszaki
Ezt nem is tagadtam.Az az igazság hogy modern mbt hez úgyan úgy szükség van a T-72 es mesterszakira mechanika, erőátvitel stb mechanikus vonalon mint a modern laptopos szerelőre vezérlés vonalon. Ha ezt a két szakit sikerül összehozni akkor nem lenne semmilyen akadály amit ketten ne tudnának megcsinálni.
Úgy tudtam téglák csak a négy AV-n vannak de "magyarosch" szokás szerint a tölteteket nem vettük meg. A többi tankra is fel lehet tenni mert a helye elő van készítve. De ez amúgy is egy elavult reaktív páncél már.
Sziasztok! Én új vagyok itt a fórumon. Érdekel a haditechnika,harcászat, meg a szakmában mozgok már 4 éve (lövész/nyuszi vagyok). Ez a topic látom nagyon érdekeli az embereket. Szívesen beszállok a beszélgetésbe. Na azért a FAGOT meg a KONKURSZ átviszi a sima páncélt. Maximum a modern nyugati harckocsik szendvics páncélzatát nem.Így igaz, jelentősége kb nulla hogy van e rajtuk. Régi, szóló fejes rakétákat (Fagot, Konkurs, Pg-7..) a csupasz páncél is megfogja, (nyilván az egyébként nehezen eltalálható alsó lemez nem, de oda amúgy se kerülne ERA, csak a B változaton, meg a T-64-en), a modern tandem fejesek ellen meg rakhatunk bármit. Kontakt-5 adna komolyabb védelmet, szerbek raktak is pár M-84esre. Az jó kérdés hogy valami pót-NERA mennyivel lenne jobb megoldás egy sima téglánál, mint a T-55AM-en. Persze tudom ilyen nincs egy 72-esen se.
Sziasztok! Én új vagyok itt a fórumon. Érdekel a haditechnika,harcászat, meg a szakmában mozgok már 4 éve (lövész/nyuszi vagyok). Ez a topic látom nagyon érdekeli az embereket. Szívesen beszállok a beszélgetésbe. Na azért a FAGOT meg a KONKURSZ átviszi a sima páncélt. Maximum a modern nyugati harckocsik szendvics páncélzatát nem.
A harckocsi szakik lesznek átképezve, mivel nem lehet csak úgy lecserélni őket egy eleve létszámproblémákkal küszködő seregben. Lesznek újak is, csak nem olyan sok. Egy a lényeg: a Currus, az ARMCOm meg az Ei. Zrt.-k ne kókányoljanak, mert akkor lesz nagy baj. Nem a javítósok csinálják itt messze a legnagyobb károkat, akár a D-20-asokat, akár a BTR-80-asokat vagy a T-72-eseket nézzük.
a simát azt nagyon szépen átviszik, sőt hazai teszten a T-55AM tornyot szemből átvitte a Fagot de már a környéken se homogén öntött tornyos T-72 Uralok meg felújított "ötvenöcsik" vannak, még ha nem is egy kategória az üvegtextolit bélésű T-72 meg egy Leo2. Jó, a TR-85-öst még remélhetőleg megeszi egy Konkursz. Minden másra meg ott van nekünk a Metis.
Azért vonják össze kettőt, mert hatalmas bürokráciai problémákat okoz, hogy egy alegységnek egyszerre kell leveleznie és ügyiratokat intéznie az ÖHP-val (Összhaderőnemi Parancsnokság) és HVK-val (Honvéd Vezérkarral). Az új vezérkarfőnök ötlete volt, mivel nagyon lassítja a modernizációt, meg amúgy mindent.
Nagyon jó akkor jövőre várható valami tényleg nagy volumenű bejelentés a szárazföldieknél, ha idén mégse érkezne más, pedig már tűkön ülünk
Es ehhez jonnek a helikopterek./ott is lessz muszaki meg pilotakepzes. Mentoszlogalatnak rendorsegnek.ha minden igaz./de ezt lehet a belugyisek intezik majdmaguknak a mh jet nem/