Mit? Nem létező utakat haluzol be...? Vagy szerinted a 150 km az nagyobb, mint 250 km...?
Elnézést, de eszemfaszom megáll.
Majd otthon.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mit? Nem létező utakat haluzol be...? Vagy szerinted a 150 km az nagyobb, mint 250 km...?
Elnézést, de eszemfaszom megáll.
Visszatérve a páncélos gépek vásárlásához. Azért a T90-et sem biztos hogy kizárhatjuk, hisz van kerülőút, nem muszály a tiltott Oroszországból megvenni. Anno vettünk T72-t a Fehéroroszoktól. Lehet azt kamuzni, hogy jól bevált üzleti partnertől (a fehéroroszok) veszünk T90-et. Azok meg hírtelen és véletlen találnak pont akkora mennyiséget egy raktárban ami nekünk kell. (A gyárban meg rá lehet ütni, hogy "Made in Belarus") A kérdés adnak-e el nekünk ilyen kerülő úton.
Nem így működiik. Megfelelő logisztika is kell egy új, nagy számbanbeszerzett harcjárműnek. Ami viszont fontosabb és sokadszor kell leírni, orosz technikát biztos nem veszünk.
Visszatérve a páncélos gépek vásárlásához. Azért a T90-et sem biztos hogy kizárhatjuk, hisz van kerülőút, nem muszály a tiltott Oroszországból megvenni. Anno vettünk T72-t a Fehéroroszoktól. Lehet azt kamuzni, hogy jól bevált üzleti partnertől (a fehéroroszok) veszünk T90-et. Azok meg hírtelen és véletlen találnak pont akkora mennyiséget egy raktárban ami nekünk kell. (A gyárban meg rá lehet ütni, hogy "Made in Belarus") A kérdés adnak-e el nekünk ilyen kerülő úton.
Ha ezt akarja mondani, akkor bizonyos szempontból téved is és nem is.
- Ezzel a partizánkodós marhulással álljunk már le. Miféle partizán lenne az NSZK és még hátrébb a NATO terület....?
- A NATO VSz esetén a légierő és a fronthoz közel max. a tüzérség tudná aprítani a logisztikai létesítményeket és magukat a járműveket.
Ennek pontosan a fordítottjától rettegtek, mert a NATO parancsnokok többsége szerint nagyon hamar atomfegyverhez kellett volna nyúlni szinte az egész hh alatt mert nem tudták volna megállítani a VSz előretörését hagyományos fegyverekkel. Ha az NDK-t is elfoglalta volna a NATO, akkor kb. már régen eldőlt volna a háború. Iszonyatos pusztítás lenne szűk területen.
Lásd fent. Ha a NATO eljut már az Oderáig vagy a VSz a Rajnáig, akkor az már a "győztünk" helyzet. Szó nem volt arról, hogy az óceánig kell menni vagy csak a szovjet határig.
Sumákban a mi politikai vezetésünket nem kell alábecsülni, meg tudnák oldani. A logisztikához meg annyit mondanék, hogy a mai T72 állományhoz tartozó logisztikánknak a szóba jöhető típusok közül a T90 áll legközelebb. Így a legkevesebb plusz ráfordítást ez a megoldás igényli. (Nem kell a 0-ról vadi új rendszert kiépíteni)
Valahol olvastam egy blogon hogy ha esetleg a lengyelek rendelnének Abramsokat dizel hajtással? Elvileg van hozzá. De eddig nem élt vele senki. Akkor talán V4 belül többen is rákapnának a dizel meghajtás miatt. Abramsra máshogyan én sem látok esélyt. Megj: eddig se értettem miért nem élt vele a gyártó? Nagyobb export potenciál lehetne így benne.
Szerintem a néhéz vasak lesznek a legkésőbb. Egyrészt jelenleg be van szűkőlve a kör a választható típusok miatt. Másrészt meg biztosan vannak fontosabb dolgok is amik előrébb valók.
Nekem erről az arab tavaszok jutnak az eszembe. Ott traccsolták le Facebookon az egész előkészületeket , meg mozgatást a szervezők.Tiboru találta.
![]()
Komolyan azt hiszed, hogy ez nem tűnne fel senkinek?Visszatérve a páncélos gépek vásárlásához. Azért a T90-et sem biztos hogy kizárhatjuk, hisz van kerülőút, nem muszály a tiltott Oroszországból megvenni. Anno vettünk T72-t a Fehéroroszoktól. Lehet azt kamuzni, hogy jól bevált üzleti partnertől (a fehéroroszok) veszünk T90-et. Azok meg hírtelen és véletlen találnak pont akkora mennyiséget egy raktárban ami nekünk kell. (A gyárban meg rá lehet ütni, hogy "Made in Belarus") A kérdés adnak-e el nekünk ilyen kerülő úton.
Valahol megint az állam a padlód, hogy bokorugróként/szárazföldiként a legalapvetőbb tényezőket sem vagy képes felismerni...
Kb. akkora bugyutaságot mondtál, mintha egy folyón való átkelést a La Manche csatornán való átkeléshez mérnél.
Komolyan azt hiszed, hogy ez nem tűnne fel senkinek?
Nagy szavak attól, akinek minden kommentje személyeskedés volt itt felém, sőt, még a blog.hu-n is a lemilen...Tudod azért nem vagy semmi.
Ezt a stílust...
Bárki más csinálná már bannolták volna.
Nagy szavak attól, akinek minden kommentje személyeskedés volt itt felém, sőt, még a blog.hu-n is a lemilen...
Dudi szerint ugyanaz a helyzet, ha a sivatag közepén cirka 300 km-t nyomul előre egy erő Bászráig a határtól azzal, amikor NSZK-ben kell logisztikát adni, ahol utak és autobahn volt akkor is és nem tudtál egy nagyot köpni úgy, hogy ne amerikai támaszponton landoljon.
Persze, még én vagyok a helikopter.
Tehetsz egy szívességet öregem...
Akkor magyarázd el. Te azzal jöttél, hogy ellenséges behatás nélkül is elakadt a jenki (koalíciós...) haderő. Persze. 4 nap alatt 350 km-et mozogtak.Látom még most sem érted a lényegét...
Akkor magyarázd el. Te azzal jöttél, hogy ellenséges behatás nélkül is elakadt a jenki (koalíciós...) haderő. Persze. 4 nap alatt 350 km-et mozogtak.
Hallod, az megvan, hogy a világon nincs olyan logisztika, amit ezt le tudná követni a semmi közepén...?
Jó megközelítés. Egyébként az EMBT kihagytadNehéz kérdés ez a harckocsi beszerzés.
Tudtommal az USA-ban már nem gyártják az M1-et, régi elfekvő tankokat újítanak fel eladás előtt. Nem adnak hozzá szegényített urán páncélt, tömény szívás, hogy gázturbinás, és brutális logisztika kell mögé.
A Leopárd 2-vel az a bajom, hogy iszonyat drága, és még drágább üzemben tartani. Nem egy olyan hírt olvastam, ahol egy aktuális üzemeltető azon sír, hogy milyen költséges normálisan üzemben tartani azt a cuccost. Talán ezért szórták őket anno 1 euróért a németek, hiszen 2000 db volt nekik, most már kb. 2-300 db van csak.
Szóval a Leopárd se nekünk való.
Leclerc: Nem gyártják, nincs eladó, meg Macron.
Challenger 2: Nem tudom, hogy gyártják-e még egyáltalán, de finoman szólva nem a legélesebb kés a fiókban.
T-90MS: Egy nagyon jó ár/érték arányú cucc, de a legmodernebb tankok ellen kevés a tűzerő, na meg orosz, szóval nekünk nem lehet.
Merkava 4: Ez egész jó megoldás lehetne, kérdés, hogy van-e export korlátozás a német/USA alkatrészekre. Illetve, hogy mennyi az annyi. (Én mondjuk szívesen látnám a Namer-el együtt itthon)
K2/Type-10: Ázsiából tankot? Papíron elég jó cuccok, viszont elég drágák, és hát mi lesz a logisztikával? Jó kérdés...
Valamilyen kínai tank? : Papíron biztosan tudják azt amit a többi, de eddig már két olyan képet is láttam ahol megnyekkent a futógörgő... Nem hiszem, hogy bili acél tankot kellene vennünk....
Szóval aki ma tankot akar venni, az szerintem elég nehéz helyzetben van![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..