Nekem személy szerint a lengyel T72 modernizációs program a legszimpatikusabb. Saját gyártású 1000 lóerős dízelmotorra cserélték az eredeti meghajtást (pzl-wola s-12u motor), fejlesztettek maguknak új tűzvezető rendszert, reaktív páncélzatot és automata töltőrendszert ezért 1 fővel kevesebb a személyzet mint az alap T72-ben. Én örülnék ha felújítanának minél több T72-est lehetőleg lengyel mintára. Jelenlegi hadiipar 0 de ezek a felújítások jó lehetőséget jelentenének arra hogy megpróbáljanak kinevelni jó szakembereket, esetleg 1 mérnök gárdát akikre később lehet építeni. Nagyon sok tapasztalatot lehetne szerezni egy normális T72 meg a BTR modernizációs programmal amit majd később lehetne hasznosítani. Tudom sokan azt mondják ezek már modernizálva is elavultak ezért pénzkidobás de ha mi saját gyártást akarunk akkor kellenek jó és tapasztalt szakemberek.Tapasztalatot szerezni a fejlesztésben szerintem úgy lehet hogy először elkezdünk gondolkodni a meglévő technika fejlesztésében és az itt szerzett tapasztalatot felhasználjuk amikor elkezdünk valami modern dolgot gyártani. Ez viszont időbe és pénzbe kerül ez van
Itt 1 videó a lengyel PT91-ről.
Szeretem ennek a srácnak a videóit. A brit hadseregben szolgált mint tankvezető.