Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 153
113
Azért a videóban néha a szezont keveri a fazonnal a kedves blogger.

Részben és áttételesen ebből él jobbára, ha jól tudom, így számára az a fontos, hogy minél többen kövessék és nézzék. Azt pedig mind tudjuk, hogy a "nagyottmondás", csúsztatás, "énmegmondomatutit" jobban eladható, mint a részlehajlás nélküli informálás és a tényszerűség. Médiapiaci cápa, de azt meg kell adni neki, hogy amit csinál azt jól csinálja, hiszen őt, és nem a 12 pont egy tucat hasonló videót linkelte be megazez ...

Abban tényleg igaza van, hogy az Apple termékek nevetségesen túlárazott készülékek ahhoz képest, amit tudnak. (Ehhez képest érdekes, hogy magukat mennyire intelligensnek tartó emberek használják őket. Nálam ellentmond az intelligenciának, hogy túlárazott cuccot vegyek...)

Pro és kontra vannak érvek. Azt nem lehet elvitatni, hogy az Apple cuccok vajsimán szoktak együttműködni egymással. Ez pedig valahol csak álom az android / windows / linux világban. Aki csak használni szeretné a cuccot, és nem akar küzdeni a problémákkal, annak ideális választás. Ha megengedheti magának...

Innentől én nem intelligenciához, hanem pénzügyi helyzethez kötném a felhasználói csoportját. Hogy drágák a termékeik?
Az Apple egy nyereségorientált cég, amely mostanság évente 60 milliárd dolláros nyereséget produkál. Más szóval rohadt jól csinálják...

Mivel nem vagyok felhasználó - soha nem volt ilyen cuccom, nem is lesz, kb. 10 másodpercig volt 1 db iPhone a kezemben, soha semmi más kapcsolatom nem volt egy almás termékkel sem - ezért nem tudom, hogy mennyire megbízható az n+1 szolgáltatás és maga a vas. Amit a Neten látok és itt felsoroltak az elborzasztó. Alap funkciók nem működnek....?

Egyfelől az alap Apple felhasználó sem sűrűn fog androidos telefont a kezébe, és az átlagos AirMac felhasználó se fog Windowsos laptopra váltani. Ő is megvan a saját belakott környezetében, és nagy általánosságban köszöni szépen, jól elvan ebben a milliőben.

Másfelől ha nem használsz Apple termékeket, akkor nehéz megértened is, hogy miért lesz valaki Apple-fan. Engem se lehetne éppenséggel Apple-fannak nevezni, de ettől még volt dolgom Mac-ekkel, iPhone-okkal, és az erényeiket is láttam, nem csak a nyűgjeiket. Ilyenkor tényleg azt kell látni, hogy a felhasználó mit tapasztal. Ha hozzá vagy szokva a Windowsos vagy Linuxos környezethez, megszokott eljárásokhoz, akkor nyilván a hiányosságokat veted fel.

Hogy egy példával éljek: kolléga most cserélte le a hetes szifonját XR-re. Az átbútorozás bruttó 5 perc volt. Kicsit csalódottan meg is jegyezte, hogy gyakorlatilag minden ugyan olyan, mint az előző telefonján, csak ennek nincs betörve a kijelzője. Igen, androidon se bonyolult az átbutorozás, de azért az ikonok elhelyezésével, a nyitóképernyő beállításaival, stb. el lehet lenni legalább egy fél órát, ha a telefon kevésbé partner, talán többet is. Itt viszont ilyesmiről nincs szó...

Az viszont nevetséges, hogy forradalmi újítás vár el a kedves YT blogger. Árulja már el nekem valaki, hogy mi a f*szt lehet még forradalmasítani...?

Ez az, amit minden technológia esetében a gyártók folyamatosan kutatnak-keresnek. Hogy autós példával éljek, egy időben az egyterűek, majd később a crossoverek, SUV-ok tarolták le a piacokat, semmi forradalmit nem csináltak, csak olyan járművet nyújtottak a vásárlóknak, amilyenre úgy érezték, hogy vágytak.

A mobiltelefonoknál is ez megy. Egy időben a VR-t hitték a mobilok nagy következő dobásának. Oszt ez a szál jól elsikkadt. A PC-ként való használat a következő dolog, ami akár még valóban működhet is. Ha elég bika hardver van a telefonban és elég jól megcsinálják mögé a szoftveres környezetet. Ez az, ahova szerintem az Apple nem merészkedik, mert a Mac / AirMac piacát veszélyeztetheti vele. Bár lehet, hogy 5 év múlva aztán mégis meglépi...

Az elkényeztetett felhasználókat addig is mindig buzzwordokkel kell traktálni, manapság ez az AI (vagy magyarul ugye MI). Nincs jelenleg olyan hű, de nagy hatása, de ha a felhasználó azt hiszi, hogy egy mesterséges intelligencia dolgozik alá, akkor az jó lesz az adott telefon megítélésének. A manapság egyre debilebb szinten folyó kamera-verseny ugyanez pepitában. Csak hogy egy picit visszanyúljak, ez is olyan dolog, amit az Apple anno nagyon jól megérzett, és hosszú ideig a szifonok etalonok voltak a kamerák terén. Ma sem rosszak, de itt-ott már bizony az androidos telefonok utólérték, talán jobbak is nála.

Jobb kamerát nem lehet beletenni egy ponton túl, mert ahhoz objektív kéne. Az első iPhone egybegyúrta a telefont és a számítógépet úgy és a digi kamerát úgy, hogy működött. Ez volt a nagy ötlet. De ezen túl nekem pl. annyiban tér el egyik okosteló a másiktól, hogy gyorsabb, nagyobba kijelző és mennyi ideig bírja. Ennyi. Amire az átlagemberek használják a telót, azt mind tudja, csak egyre könnyebb fényképezni és videózni velük, ameddig nem akarsz zoomolni. Meg gyorsabban működnek, de egy 5 évvel ezelőtti telóval is pont azt csinálod, mint a maival... Nem mondott egy példát sem arra, hogy más cég milyen forradalmi újítást hozott bármelyik más okosteló gyártó...

A jobb kamerára jelenleg az a megoldás, hogy a minél több, eltérő célú optikát raksz a telefonba. Így lassan a rovarszemű telefonok lesznek, de ha ez az ára annak, hogy jobb képeket tudj vele csinálni, hát legyen. Érdemes megjegyezni, hogy hajdan a Nokia Lumia 1020, zseniális kamerával, de hulladék OS-el. Mégse hozzák (legalábbis még) vissza ezt a megközelítést, mert közben a felhasználóknak a megjelenés is fontos, és azért a nagy optikai rendszer ilyen téren komoly problémákat jelenthet. Bár a notch-os telefonok után inkább én nem szólok már semmit... :p
 

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Vajon lehetséges összefüggés a várható Monsanto "botrány" miatt az usában? Gondolva itt a cég elleni perekre.
https://index.hu/gazdasag/2018/11/29/bayer_elbocsajtas_nemetorszag_gyogyszeripar/
Ezzel az akvizícióval, a Monsanto nagyrészvényesei jártak jól, 5%-konként van itthol bejelentési kötelezettség, vétel/eladáskor, a Richterben az Aberdeen, nem 1x rendezett szőnyegbombázást, 20% eséseket produkálva az árfolyamban, ők le tudtak szálni a kivásárlással a hajóról, még prémiummal ráadásul, ami + 20/30% szokott lenni az aktuális árfolyamhoz mérten, ha a parketten történt volna, akkor 10% árfolyamesést simán el lehet képzelni, mert gyanút kelt. Buktak a Bayer részvényesei, mert a perekre céltartalékot kell képezni, meg negatív reklám, ami a bevételsort csökkenti
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 869
113
A két legnagyobb szkanderos. összemérte az erejét és meglepő volt.

Denis cyplenkov még csak meg sem erőltette magát.

Nem gondoltam hogy Davon Laratt ilyen könnyen kikap az orosz óriástól , már csak azért sem mert nem kis embereket nyomott le és komoly nehézsúlyú szkanderosokat .
 
M

molnibalage

Guest
Ilyenkor érzed azt, hogy megöregedtél.
47433854_10213829511313773_2928961558916628480_n.jpg
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 820
113
Ezzel az akvizícióval, a Monsanto nagyrészvényesei jártak jól, 5%-konként van itthol bejelentési kötelezettség, vétel/eladáskor, a Richterben az Aberdeen, nem 1x rendezett szőnyegbombázást, 20% eséseket produkálva az árfolyamban, ők le tudtak szálni a kivásárlással a hajóról, még prémiummal ráadásul, ami + 20/30% szokott lenni az aktuális árfolyamhoz mérten, ha a parketten történt volna, akkor 10% árfolyamesést simán el lehet képzelni, mert gyanút kelt. Buktak a Bayer részvényesei, mert a perekre céltartalékot kell képezni, meg negatív reklám, ami a bevételsort csökkenti
Mondjuk ez mi is - vegyiparban dolgozom - sokat gondolkodunk. A Bayer nagyon megszívta ezzel a Monsanto vétellel. Miért érte meg megvenni a Monsanto-t a per közepén!?
- Tudtak valamit a perről, ami mi nem, így megérte. Ha ez így lenne, akkor nem lenne a Bayer a béka segge alatt, sem jönnének a hírek a 15000 emberről.
- Van valami a Monsanto-ban, ami valami nagyon nagy durranás lesz.. Akkor meg mi a fészkes fenének adták el!?

Valami azt súgja, hogy ez megint a tipikus kapitalista trükk lesz. A Bayer megveszi a Monsanto-t, majd perekkel a Bayer-t leverik a sárga földig, cserébe az amcsi nagyrészvényesek jól beperlik a Bayer-t, mert majd előkerül egy e-mail, hogy bizony, valamit elhallgattak. Ezután az amerikai bíróság x milliárd dollárt megítél nekik, amit a Bayer-nek ki kell fizetnie. Ezután az árfolyam tovább zuhan, majd ezek a részvényesek (ahol szerintem sanszos, hogy Dow+DuPont vastagon benne lehet) fogják és megveszik a Bayer pénzéből a Bayert. Bayer-t kivonják a piacról, kiesik az egyik európai vegyipari gigász...

(Hasonlót akart a Porsche annak idején a VW-vel. Elkezdte felvásárolni a VW részvényeket a Porsche, persze hitelből. Ezután jött a VW-rali, aminek eredménye az volt, hogy a VW volt rövid ideig a világ legértékesebb cége (pláne, amikor beszóltak, hogy miénk a cég papírjainak 30%-a, 40%-ra opciónk van, 22% meg Niedersachsen tartományé. Pillanatok alatt marad kb. 8%-nyi szabad részvény, az amcsi hedge found-ok meg nagyban shortra játszottak. Ha a buli összejött volna, akkor a Porsche megveszi a VW-t, majd a VW felvásárlására felvette hitelt a VW készpénz-állományából fizették volna vissza. A kishal megeszi a cápát. Végül fordítva lett, de ez már történelem. )
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Ilyenkor érzed azt, hogy megöregedtél.
47433854_10213829511313773_2928961558916628480_n.jpg


Azt tudod, hogy nagyon komolyan visszajött a bakelit kultúrája????
Már 2017-ben erőteljesen meglepődtem, mert karácsonykor meg akartam venni a Metallica új dupla lemezét, és a Fehérvári MédiaM.-ban választhattam CD vagy bakelit formátum között :)
Elég nagy zeneb...i vagyok, így van rendes bakelit és CD gyűjtemény is, ráadásul a bakelit-hez van egy direkt hajtású Technics lemezjátszó viszonylag komoly erősítő rendszerrel. Ami az én tapasztalatom, egy CD alaú rockzenei koncert felvétel nem szól olyan jól, mint ugyan az bakeliten. A CD ehez elég steril.... (szigorúan saját vélemény)
 
M

molnibalage

Guest
Azt tudod, hogy nagyon komolyan visszajött a bakelit kultúrája????
Már 2017-ben erőteljesen meglepődtem, mert karácsonykor meg akartam venni a Metallica új dupla lemezét, és a Fehérvári MédiaM.-ban választhattam CD vagy bakelit formátum között :)
Elég nagy zeneb...i vagyok, így van rendes bakelit és CD gyűjtemény is, ráadásul a bakelit-hez van egy direkt hajtású Technics lemezjátszó viszonylag komoly erősítő rendszerrel. Ami az én tapasztalatom, egy CD alaú rockzenei koncert felvétel nem szól olyan jól, mint ugyan az bakeliten. A CD ehez elég steril.... (szigorúan saját vélemény)
Tudom, hogy visszajött. Arról meg nem maga a CD formátum tehet, hogy a mai számok úgy vannak megírva és hangszerelve, hogy eleve szarok. Nem azért szarok, mert a CD képességeit feszegetnék. Volt erről egy jó link valahol, hogy a dinamika tartomány hogyan változott meg 30 év alatt és a klasszikus zenéket is mutatták referenciának. Régen a popzene spektruma nem volt annyira eltérő a klasszikustól. Ma ránézel egy master anyagra is a popezénben és azt modod, arra amit látsz, hogy "ez zaj" erős túlzással.
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Tudom, hogy visszajött. Arról meg nem maga a CD formátum tehet, hogy a mai számok úgy vannak megírva és hangszerelve, hogy eleve szarok. Nem azért szarok, mert a CD képességeit feszegetnék. Volt erről egy jó link valahol, hogy a dinamika tartomány hogyan változott meg 30 év alatt és a klasszikus zenéket is mutatták referenciának. Régen a popzene spektruma nem volt annyira eltérő a klasszikustól. Ma ránézel egy master anyagra is a popezénben és azt modod, arra amit látsz, hogy "ez zaj" erős túlzással.

Absz egyet értek, s pont ez a bajom a mai sztárocskákkal és a mögöttük álló menedzsmenttel, hogy a felvételeknél olyan stúdió technikákat használnak, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi hogy ezek a sztárocskák mindezt élőben is visszaadhassák. Inkább a klippekbe ölik bele az innovációt és a pénzt, tisztelet a kivételnek.... Még szerncse, hogy lassan van megint egy újabb irányzat, főleg a rock zenében, ami alapvetően visszanyúl az alapokhoz, a tiszta blues/rock zenei világhoz. A nagy öregek közül a U 2 is olyan albumot hozott, ami megint arról szól, hogy abból a pár akkordból mit lehet még kihozni, valami újat. a Metallica tavaly bombát robbantott, ők is újra elővették a régi alapokat. De a fiatalok között is van meglepően jóízű hangzásvilág, ami a fentebb írt jelenséget nélkülözi. Két kedvencem van:
- Royal Blood, már a felállás is unikum, csak basszus és dob. De olyan torzított basszusgitárral, amit még Jimy Hendrix is megirigyelhetne. (koncerten lehet látni a srác technikáját, az alsó 2-3 húron fogja a szólógitár hangjait, a felső 1-2 húron meg szinte fogás nélkül megy a basszus közben természetesen egyszerre).
- Greta Van Fleet, amcsi kölyök banda, három testvér (ének-szóló-basszus) és a haverjuk a dobos. A tesók apja Zeppelin rajongó volt, és a banda valami hihetetlen. Elsőre Zeppelin klónnak tűnik, de több annál, mert az ének és a szólógitár nem arra törekszik hogy kiszorítson minden mást, hanem kiegészítik egymást egy alapvetően virtuóz basszussal és egy jó rock dobossal. A kölykök tanultak, mert láttam olyan számot tőlük koncerten amikor a basszeros leült egy Hammond orgonához (NEM szintetizátor), és Doors stílusban szólógitár, a basszus helyett Hammond orgona dobbal zenéltek. Nagyon tetszik, és ezt sem éreztem "nyúlásnak", mert a maguk stílusát is hozzárakták a kölykök.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Román zászlót tűztek ki a Kékestetőre december elsején
Erdély elszakításának centenáriumára időzítette a legmagasabb magyarországi hegycsúcs, a Kékestető „meghódítását" egy besztercei román alpinista csoport. Erről fényképet is készítettek, amit feltöltöttek Facebookra, de később törölték.

A Magyarországot és a teljes magyar nemzetet megalázó fotót Ioan Bâca geológiatanár, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatója töltötte fel a közösségi oldalára - írja a Maszol.ro

A képen három román hegymászó látható – köztük Ioan Bâca - az 1014 méter magas mátrai hegycsúcson,a magyar zászló fölé kifeszített piros-sárga-kék trikolórral, „besztercei és román premier Magyarország legmagasabb hegycsúcsán" kísérőszöveggel.A fotó kommentelőinek többsége szerint egyértelmű, hogya „csúcshódítás" időzítése a magyarokat sértő szándékkal történt.Ezt pedig a román nemzetiségű hozzászólók közül is többen elítélték.Ez kínos... Rosszat tesztek ezzel Romániának is– írta egyikük.

A fényképet a kolozsvári BBTE tanára időközben törölte vagy elérhetetlenné tette a Facebook-oldalán.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181203-roman-zaszlot-tuztek-ki-a-kekestetore-december-elsejen.html
 
M

molnibalage

Guest
Román zászlót tűztek ki a Kékestetőre december elsején
Erdély elszakításának centenáriumára időzítette a legmagasabb magyarországi hegycsúcs, a Kékestető „meghódítását" egy besztercei román alpinista csoport. Erről fényképet is készítettek, amit feltöltöttek Facebookra, de később törölték.

A Magyarországot és a teljes magyar nemzetet megalázó fotót Ioan Bâca geológiatanár, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatója töltötte fel a közösségi oldalára - írja a Maszol.ro

A képen három román hegymászó látható – köztük Ioan Bâca - az 1014 méter magas mátrai hegycsúcson,a magyar zászló fölé kifeszített piros-sárga-kék trikolórral, „besztercei és román premier Magyarország legmagasabb hegycsúcsán" kísérőszöveggel.A fotó kommentelőinek többsége szerint egyértelmű, hogya „csúcshódítás" időzítése a magyarokat sértő szándékkal történt.Ezt pedig a román nemzetiségű hozzászólók közül is többen elítélték.Ez kínos... Rosszat tesztek ezzel Romániának is– írta egyikük.

A fényképet a kolozsvári BBTE tanára időközben törölte vagy elérhetetlenné tette a Facebook-oldalán.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181203-roman-zaszlot-tuztek-ki-a-kekestetore-december-elsejen.html
Vihar egy pohár vízben. Felteszem egyetlen magyar hegymászó sem vitt soha magyar zászlót egyetlen hegycsúcsra sem...
 
M

molnibalage

Guest
Biztos, hogy csak véletlen....na ne már....
Azt nem zavarja aki nemzetietlen ebben az országban. Ennyi.
Nem véletlen, de engem aztán nem avar. Ha valaki ettől érzi magát jól, hogy szeret trollkodni (?), vagy ettől hiszi magát keménynek, felőlem...
Persze turbónak lenni sajnos lassan divat...
Valahol szomorú, hogy ilyen marhaságokon szarrágnak még mai is sokan,
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Nem véletlen, de engem aztán nem avar. Ha valaki ettől érzi magát jól, hogy szeret trollkodni (?), vagy ettől hiszi magát keménynek, felőlem...
Persze turbónak lenni sajnos lassan divat...
Valahol szomorú, hogy ilyen marhaságokon szarrágnak még mai is sokan,
Az nem volt véletlen, hogy pont ez a geográfus dec. 1-jén ott fent volt Magyarország legnagyobb csúcsán. Ennek üzenetértéke volt....persze van olyan ember aki ezt csip-csup dolognak gondolja, de ezt sajnos sokan nem értik meg. Nem értik meg a sértést...