MiG-29 / MiG-35 Fulcrum (Mikojan-Gurjevics)

Csak a támadás ne hétvégén és/vagy munkaidőn kívül érje őket:)
Az, hogy akkor van AP riasztás, amikor ők nem látják el és más csinálja, az nem jelenti azt, hogy a svájciak nem felkészültek. Csak ott is van úgy látszik pilótahiány.

Ha jól olvasom, akkor a Gromov Intézet valamelyik festett gépe lehetett, talán épp ez:

230855.jpg

Két hete voltam a malborki keritésnél, de csak földmunkát láttam a torony környéken. Gépet egy darabot se.
Amúgy tök jó hely szpotterileg.
Remélem, ha van repülés, akkor is hasonlóan inaktív az őrszolgálat és nem viszi el a lelkes magyar kukkolót a lengyel sintér...

Két hete voltam a malborki keritésnél, de csak földmunkát láttam a torony környéken. Gépet egy darabot se.
Remélem, ha van repülés, akkor is hasonlóan inaktív az őrszolgálat és nem viszi el a lelkes magyar kukkolót a lengyel sintér...

Allesmor hozzászólásához egy videó, bár ez egy belga hadgyakorlat során készült. Az üzemeltetési kultúra címszó alatt roppantmód tetszik a beszállólétra aljára helyezett kis kefe, melyen a T. pilóta megtörli bakancsának talpát (02:13-nál), nehogy koszos legyen a gép padlója...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: borisz
Allesmor hozzászólásához egy videó, bár ez egy belga hadgyakorlat során készült. Az üzemeltetési kultúra címszó alatt roppantmód tetszik a beszállólétra aljára helyezett kis kefe, melyen a T. pilóta megtörli bakancsának talpát (02:13-nál), nehogy koszos legyen a gép padlója...

Ez nem hadgyakorlat volt, hanem a 40. Sanicole Airshow szpotternapja Kleine Borgelben. Ezt én végignéztem élőben :cool:

Hétfőn Minsk Mazowiecki-ben a 28-as oldalszámú gép biztos hogy repült.

• Tetszik
Reactions: fishbed

A Zsuk-AME (FGA50) AESA lokátorról magyarul!
Elkészült a prototípus, hamarosan beépítik a MiG-35 repülőgépbe és elkezdhetik vele a teszteket. Igyekezniük kellett, mert az orosz HM csak az új lokátorral hajlandó megrendelni a MiG-35 típust!
Az Zsuk-AE lokátorról már régebben is szó eset, alapvetően a 160 km-es (nagy méretű célok esetén) "kis" felderítő hatótávolsága miatt feküdt meg a Mig-35 az Indiai tenderen. (A mechanikus antennával rendelkező N010M Zsuk-M lokátor hasonló adata: 180 km.)
A két meghibásodás közötti 100-150 órát az új lokátor esetben sikerült felhozni 500-600 órára. A 2009-ben még 170 g-os TR (adó-vevő) modult 2013-ra 10 g-ra "fogyasztották" le.
A Zsuk-AME lokátor felderítési hatótávolsága (nagy méretű célok esetén) 260 km. 30 légi célt képes követni és 6 célra rakétát rávezetni. A földi célok esetén 4-et.

MiG-35-ös géppár bírkózik az elemekkel az An-12-es mögött. Nem ismerem az időjárási körülményeket, de szemmel láthatóan jobban kell küzdeni a pozíció tartással, mint a Szu-57-eseknek.
Ajtó-ablak kinn van, ritka látvány a nyitott hátsó féklap (szerintem sokan azt se tudták, hogy a 9.15-ös óta van ilyen), ahogy a hatalmas és igen nagy szögben kitéríthető fékszárny is látványos.
Ahogy a Krüger-lapok is a LERX-en.

De ami igazán fajsúlyos, az a kedvenc akcióriporterünk jellegzetes ordibálása, ami még ezen a hatalmas zajon is átüt! :)