A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

44 db A7-es+12 A4-es azért elnézve a szomszédaink nem rossz mennyiség...Persze lehetne több, de őszintén ki gondolt volna Leo2A7 beszerzésre?
A portfólio cikke(amikor még nem lehetett tudni a pontos típust) ezt írta:"Bár vélhetően nem a világ legmodernebb tankjairól van szó (hiszen jó eséllyel nem 2A7-esek kerülnek a Honvédséghez)"
Erre senki sem gondolt, maximum csak merészebb álmokban!

Azért jó lenne valami hivatalosabb infó, mert eddig csak Zord írta....

• Tetszik
Reactions: gacsat
Valamit venni kell az USA-tól is. (már volt szó az USA-magyar hadiipari együttműködésről, valamiről tárgyalnak) Akkor már adja magát a Javelin, Stinger és ami a legjobb volna a HIMARS beszerzés. A drága román szomszédainkat így is a guta kerülgeti, hátha még ha HIMARS-t is vennénk.

Remélem A7eseket veszünk. Különben milyen forrásból? Gyártanak még újakat, vagy a régebbieket pofozzák ki?

Valamit venni kell az USA-tól is. (már volt szó az USA-magyar hadiipari együttműködésről, valamiről tárgyalnak) Akkor már adja magát a Javelin, Stinger és ami a legjobb volna a HIMARS beszerzés. A drága román szomszédainkat így is a guta kerülgeti, hátha még ha HIMARS-t is vennénk.
Kizárólag Sidewindert!
Aufkleber_Trollface.jpg

Lehet rosszul irok de en mar nyar elejen megirtam hogy ez ev vegere jovo ev elejere varhato a bejelentes.hogy mire esett a valasztas.../nem gyanus.../.. Mind hk mind tuzerseg... Hat akkor osszon meg mas veletek barmit is..mer en nem rizikozok tovabb ezert hogy segitsek ravezetni titeket barmire is... Csa
Ne mérgelődj,mert úgy érezzük magunkat mint szegény család gyerekei,amikor Szent Este rájuk rúgja az ajtót az amerikai nagybácsi. Ilyen beszerzésről a klotyón fantáziáltam eddig!

Vagy F-35 a Gripenek mellé XD
(és akkor románia is belerokkan a counter-fegyverkezésbe....)
A svédek pár éven belül elkezdik a régebbi Gripen C/D-t cseréjét az új NG-re, bőven lesz eladó gép. Kérdés az, hogy akarunk-e venni majd. Nyilván mérlegelik majd pro és kontra. Ez nagy döntés lesz, de még van pár év addig.

Lehet rosszul irok de en mar nyar elejen megirtam hogy ez ev vegere jovo ev elejere varhato a bejelentes.hogy mire esett a valasztas.../nem gyanus.../.. Mind hk mind tuzerseg... Hat akkor osszon meg mas veletek barmit is..mer en nem rizikozok tovabb ezert hogy segitsek ravezetni titeket barmire is... Csa
Eddig is sejtgetük hogy leo-2 ek várhatóak. Tavasszal még olyan infok terjengtek hogy lizing kontsrukcióban kívánták forgalmazni. De gondolom erre a lehetséges vevők nem igazán akartak ráharapni.
Egyébként még valahol a európában (lengyel? Spanyol) várható leo beszerzés????? Mert ez igy ez a db számnál vajon megéri e legyártatni? Százas tételeknél éri meg. Ez alatt inkább modernizálás magasabb szintre.
Visszatérve hazai pályára akkor apc (kerekes?) "licensz" gyártását legalábbis bejelentését tavasszal várhatjuk :D
Ifv meg szerezhetünk be a piacról. Mert nekem eddig ez esett le eddig.