Inkább mint a 150. Rossz irányban tapogatózol szerintem a Patriottal.20-40 km az közepes hatótáv?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Inkább mint a 150. Rossz irányban tapogatózol szerintem a Patriottal.20-40 km az közepes hatótáv?
20-40 km az közepes hatótáv?
20-40 km az közepes hatótáv?
Én még arra sem vennék mérget, de mondjuk a Patriotnál azért több esélye vanAkkor Nasams?
Akkor Nasams?
Attól függ kit kérdezel. Zord pár hónapja pont azt találta ki, hogy az AMRAAM-os NASAMS az inkább már SHORAD. Csak félig csuklottam, de azért eltöprengtem. Bár a Tor-M2 sem közelíti meg HMZ-ben, ami meg SHORAD. Az AMRAAM-ER vagy ESSM Block II-vel már egyértelműen MRAD.20-40 km az közepes hatótáv?
A NASAMS hivatalosan közepes hatótávolságú rendszernek van beállítva. Szerintem sem az az alap AMRAAM-al igazából, az nekem valahol az ASTER 15/BUK/HAWK mérete és kategóriája lenne.Attól függ kit kérdezel. Zord pár hónapja pont azt találta ki, hogy az AMRAAM-os NASAMS az inkább már SHORAD. Csak félig csuklottam, de azért eltöprengtem. Bár a Tor-M2 sem közelíti meg HMZ-ben, ami meg SHORAD. Az AMRAAM-ER vagy ESSM Block II-vel már egyértelműen MRAD.
Na, akkor ez mégsem olyan egyértelmű mint fentebb páran annak vélték.... Javítson ki aki tényleg ért hozzá, de a közepes hatótáv kb. 70km-ig hat, itt a max is majdnem a fele...A NASAMS hivatalosan közepes hatótávolságú rendszernek van beállítva. Szerintem sem az az alap AMRAAM-al igazából, az nekem valahol az ASTER 15/BUK/HAWK mérete és kategóriája lenne.
Bizony. Én nem akarok magyarázni semmit tovább, de a MEADS egy Német-USA-Olasz közös program, az a rakéta ami közepes hatótávú a rendszerben azt a DIEHL gyártja. Az az a cég, aki korábban komoly beruházást jelentett be hazánkban, és előtte pár nappal felső szinten kötöttetek katonai együttműködési megállapodást hazánk és a németek vezetői.Maradjunk annyiban, hogy ez a dolog nem zárta le a kérdést (már persze elméletben, hiszen nyilvánvalóan kiválasztatott az adott rendszer).
Hiszen a MEADS az bizony medium range rendszer, és (ehhe) a patriot rakétáját (is) használja. Hogy tágítsuk a horizontot.
Nagyon nagyban megnehezítené minden szomszédos ország légierejének azt hogy nálunk szabadon repkedhessenek nagy magasságon. Jó fegyverrendszer az, nagyon. Más kérdés hogy van más jó megoldás is. Ha az USA-tól akarunk venni valamit sok pénzért, akár ki is békülnék vele. Szerintem okosak leszünk, és úgy fogunk venni valamit tőlük, hogy közben a németektől is veszünk, ezért az én tippem a MEADS.Mennyire hátrány a Patriot-tal kapcsolatban az hogy nem képes 360 fokos lefedettséget biztosítani? Azt értem hogy mindenki aki vett az nem 1 rendszert állított üzembe így viszont több rendszer által megvan a 360 fokos lefedettség, viszont ez így ilyen formában hogy meglegyen az a 360 fok egy Magyarországnak nem túlságosan nagy anyagi kihívás? Illetve hülye kérdés de mekkora szüksége van az országnak Patriotra? Mennyire lenne jó döntés vagy éppen rossz beszerezni Patriotot kb 1-1,5 milliárd dollárért?Nyilván persze senki nem tudja hogy milesz holnap és milyen kihívásokkal kell szembenézni......
Nagyon.Mennyire hátrány a Patriot-tal kapcsolatban az hogy nem képes 360 fokos lefedettséget biztosítani?
Különben is, azt mondták rendszerben gondolkodnak szóval nem biztos, hogy csak egy típus.Nem akarok folosleges optimizmust/remenyt kelteni senkiben.
De. /sorbaveve./
Ugye volt hogy hamarosan bejelentik az uj legrakot. /ami ballisztikus raketak elleni kepessegel is rendelkezik./
Erre most kozbejott nasams amit meg meg kell targyalni a bizotsagnak el kell fogadni /tehat egy amcsi ajanlatot kaptunk MOST./
De ha az eredeti tervek szerint nemsokar jott volna a bejelentes az uj legrakrol akkor ott vegulis minden el van mar rendezve talan mar nyelbe is utve.../bizotsag ugye azt mar elkellett fogadja./
Nem lehet hogy ez is az is lessz. /hisz az amcsi ajanlat kis kozepes rendszer objektum vedelemre lessz../
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..