Nem.Úgy értettem, hogy magánemberek a Fallknivent, de a KA-BAR késeket nem mindenki kapja seregben?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem.Úgy értettem, hogy magánemberek a Fallknivent, de a KA-BAR késeket nem mindenki kapja seregben?
https://tldr.444.hu/2019/02/13/a-szovjet-megszallas-ota-nem-vett-ennyi-fegyvert-magyarorszag
Egy értelmes cikk a 444-től életemben először.
Amúgy a gyártók 30 évig szavatolják a páncélzat védelmi képességeit, szóval nem mond hülyeséget teljesen."A régi tankok szavatossága pedig már évekkel ezelőtt lejárt, le is selejtezték őket."
Megromlottak a 72-esek na...
![]()
Az a naivitás,hogy szerinted egy majdani USA orosz háborúban mi nem engebnénk meg az amerikaiaknak a hazai bázisok használatát függetlenül attól,hogy van-e ma szerződés erről vagy nincs.
Az anaivitás,hogy szerinted mi olyan pozícióban vagyunk,hogy dönthetünk ilyen kérdésekben.
A fenti gondolatmeneteket olvasva, az jut eszembe, hogy a hidegháború alatt hány atomcsapást terveztünk a teljesen semleges (nem NATO tag) Ausztriára, a balhé kitörése utáni órában...
... Bécs, repterek, egyszem Osztrák harckocsizó alakulat, stb.
Aki azt hiszi hogy nagybalhé esetén ne szórnák meg a reptereinket - városainkat, függetlenül hogy tartózkodnak-e amcsik éppen az országban, az szerintem végtelenül naiv civil.
Itt jegyezném meg, a H145M szintén nincs még teljesen készen, pl. integráció spike vonalon a jövő.
Nasams amit a legtöbben várnak, ahhoz hogy valóban közepes rendszerként lehessen vele számolni, AMRAAM ER(amraam elektronika gyakorlatilag egy csak névben sparrow új rakétában, ESSM), szintén hasonló cipellő, van róla fénykép, tesztelgetik, de még ropogós az is a Nasamshoz hányan is használják?
Nem látok nagy nagy különbséget...
A hidegháborúban, ha jól emlékszem három töltetet szántak Magyarországnak, abból egyet Bp-nek, részben, hogy a lakosság nagy részé kiirtsák.
Nem kell igérnie...A Spike integrációt hol ígérte az Airbu
Csak ehhez az is hozzátartozik, hogy 65 ben volt mivel, és volt mire mondjuk érdemben ledobni ennyi taktikai atombombát.Sokszorosát.
Ez például egy 65-ös elképzelés...
![]()
Én csak a HForce3 ról emlékeztem, de ez a lényegen nem változtat valóban.Nem kell igérnie...
Mivel a HForce 2-3 csomag tartalmazza a mission computert (olyan softwarrel ami alapból kompatibilis a Spike-kal) van EO/IR célzórendszer, vannak pilonak ezért az alkamazó dolga ammyi hogy megvegye a Spikeot és használja.
A szovjet megszállás óta nem vett ennyi fegyvert Magyarország
https://tldr.444.hu/2019/02/13/a-szovjet-megszallas-ota-nem-vett-ennyi-fegyvert-magyarorszag
"A fő irány eddig tehát az, hogy amije már egyszer volt a magyar hadseregnek, olyanból megint legyen. Új képességeket nem erőltetnek, és a létszám sem lesz nagyobb, mint a 90-es években már volt. "
ehh... ne ezzek fekudjetek le ma aludni. de az infografikak tetszetosek!
Az lehet de arról azért lehetett olvasni hogy az irányított páncéltörő képesség integrációja még fejlesztés alatt van...Nem kell igérnie...
Mivel a HForce 2-3 csomag tartalmazza a mission computert (olyan softwarrel ami alapból kompatibilis a Spike-kal) van EO/IR célzórendszer, vannak pilonak ezért az alkamazó dolga ammyi hogy megvegye a Spikeot és használja.
Az USA egy esetleges keleti irányultságú konfliktus és annak eszkalálódása esetén ezekben számíthatna logikusan Magyarország NATO-tevékenységére a politikai támogatás mellett:
1. Logisztikai bázis - repülőtérrel, raktárral.
2. Felvonulási területként áthaladási célból.
3. Pihentetés, kórház.
4. Javítóbázis.
5. Esetleg ezek külső őrsége.
6. Ezek védelméhez mért légvédelem.
Mindenki saját belátása szerint értékelje e célpontok fontosságát. Valamint, hogy - NATO-tagságunkat figyelembe véve - adhatunk-e ennél kevesebbet, illetve többet.
Magyarország szerepe kb. ugyanaz lenne, mint Szlovákiáé... Ők azonban, mint szláv állam,és a határos országokat figyelembe véve védettebb és jobb választás lenne a jenkiknek. --- Szerintem.
Amúgy a gyártók 30 évig szavatolják a páncélzat védelmi képességeit, szóval nem mond hülyeséget teljesen.
A Zlin is 2+2 db,nem?
Amúgy azt mondtad hogy 130 darabot gyárt most a kmw. A románok meg valami 85 darab beszerzését lebegtették. Ezzel az ki is jön.
A fenti gondolatmeneteket olvasva, az jut eszembe, hogy a hidegháború alatt hány atomcsapást terveztünk a teljesen semleges (nem NATO tag) Ausztriára, a balhé kitörése utáni órában...
... Bécs, repterek, egyszem Osztrák harckocsizó alakulat, stb.
Aki azt hiszi hogy nagybalhé esetén ne szórnák meg a reptereinket - városainkat, függetlenül hogy tartózkodnak-e amcsik éppen az országban, az szerintem végtelenül naiv civil.
Már 2010 körül szerintem cserélni kellett volna őket. Na tudom, pénz, szándék nem volt akkor rá. Sötét ló mi lesz velük, mert erről senki nem szivárogtat. Áldozunk még rá, mint a MI-24 helikopterekre, vagy kohó.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..