"közepes és nagy hatótávolságú, irányított páncéltörő képesség kialakítására" ez csak Spike lehet, nem? Abból van kis- közepes meg nagy hatótávú változat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
"közepes és nagy hatótávolságú, irányított páncéltörő képesség kialakítására" ez csak Spike lehet, nem? Abból van kis- közepes meg nagy hatótávú változat.
Nem vagyok a mai Honvédségi szervezésben otthon ,így kérdezem. Amennyiben mind három beígért dandár, rendelkezne saját felderítő századdal, mennyire szükséges egy külön, önálló felderítő ezred léte ?
"Elmondta azt is, hogy mindezek mellett megkezdődött az önjáró tüzér-, a tábori és páncéltörő tüzér-, a vállról indítható, többcélú páncéltörő, a közepes és nagy hatótávolságú, irányított páncéltörő képesség kialakítására irányuló fejlesztés."
A jegyzőkönyvből másolnám ide a vezérkari főnök válaszából: "
Jelentem, a Leopard 2 A7 nem
nehézharckocsi. Különbséget teszünk könnyű-, közepes és nehézharckocsik között. A
Leopard 2-es mindegyik verziója, az A3, A4, A5, A6 és A7+ is a közepes kategóriába
tartozik, nem nehézharckocsi"
Eddig én tudtam rosszul?
A jegyzőkönyvből másolnám ide a vezérkari főnök válaszából: "
nehézharckocsi. Különbséget teszünk könnyű-, közepes és nehézharckocsik között. A
Leopard 2-es mindegyik verziója, az A3, A4, A5, A6 és A7+ is a közepes kategóriába
Eddig én tudtam rosszul?
Ja ja ja valami ilyesmire gondoltam en is. Szoval nem kell nagyon kimenni meg beszivarogni elore. Harcjarmu sem kell igy annyipancelozott gondolom mintregen.Lokátorok, hőkamerák stb
Ezt megérteném, ha a htka hírek között nem lenne ott az új amerikai könnyűharcskocsi-hír. Az nyilván nem MBT....Ma már nincs értelme ennek a könnyű közepes, nehéz, harckocsi besorolásnak.
MBT. A dedikalt nehezharckocsik az 50-es, 60-as evek fordulojan kihaltak. Konnyu meg volt, van alacsony szamban par helyen, joreszt teruleti adottsagok es extra nagy meratu haderok miatt. De szerintem feloldodik a vonal az Ifv vonalban. A pz V, Centurion, T54/55 vonaltol kezdve meg minden mar MBT.A jegyzőkönyvből másolnám ide a vezérkari főnök válaszából: "
Eddig én tudtam rosszul?
Az a kérdés hogy a vesszővel elválasztott képességek önálló rendszerek lesznek e?"Elmondta azt is, hogy mindezek mellett megkezdődött az önjáró tüzér-, a tábori és páncéltörő tüzér-, a vállról indítható, többcélú páncéltörő, a közepes és nagy hatótávolságú, irányított páncéltörő képesség kialakítására irányuló fejlesztés."
Akkor lehet megtenni a tétetek, főleg a páncéltörő tüzér érdekelne.
Spike"Elmondta azt is, hogy mindezek mellett megkezdődött az önjáró tüzér-, a tábori és páncéltörő tüzér-, a vállról indítható, többcélú páncéltörő, a közepes és nagy hatótávolságú, irányított páncéltörő képesség kialakítására irányuló fejlesztés."
Akkor lehet megtenni a tétetek, főleg a páncéltörő tüzér érdekelne.
A spike az külön kategóriaként van "irányított páncéltörő képesség", itt inkább pct ágyúra gondolok, hogy olyan van-e még? Emlékszem valahol ezt már beszéltük 1x, de, hogy mi lett a vége akkoriban arra már nem nagyon. Valami olyasmi dereng, hogy M12-t kár volt kivonni.
Nincsen modern hadseregben.A spike az külön kategóriaként van "irányított páncéltörő képesség", itt inkább pct ágyúra gondolok, hogy olyan van-e még? Emlékszem valahol ezt már beszéltük 1x, de, hogy mi lett a vége akkoriban arra már nem nagyon. Valami olyasmi dereng, hogy M12-t kár volt kivonni.
A spike az külön kategóriaként van "irányított páncéltörő képesség", itt inkább pct ágyúra gondolok, hogy olyan van-e még? Emlékszem valahol ezt már beszéltük 1x, de, hogy mi lett a vége akkoriban arra már nem nagyon. Valami olyasmi dereng, hogy M12-t kár volt kivonni.
Fügétől bonyolultabbat ne vegyünk a törököktöl.Yep. Csak ugye @Szittya írt olyat korábban, hogy lesz valami a törököktől ....
további 1 darab Airbus A319 és 3 darab közepes, többcélú katonai szállítógép beszerzésének előkészítésével megkezdődött annak második fázisa. “Ezzel teljessé válik azon képesség, amiben biztosított a magyar erők hadszínterek közötti, és hadszíntereken belüli légi szállítás.”
az önjáró tüzér-, a tábori és páncéltörő tüzér-, a vállról indítható, többcélú páncéltörő, a közepes és nagy hatótávolságú, irányított páncéltörő képesség kialakítására irányuló fejlesztés.
hazai védelmi és gépipar bázisán kifejlesztésre és beszerzésre került 40 db Aries multimoduláris busz
a C4ISR-képesség kapcsán történt további 1 Falcon beszerezése, amely a korszerű vezetésirányítás alapvető eszköze, formája és módszere. Ebben a tárgyban pedig további 1 darab A319-es kaliberű gép beszerzése lesz még folyamatban.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..