Értem...és ebbe már nem illeszthető bele a vontatott tüzérség? Akkor miért küldték ki a 101. tüzérosztályt a Dynamic Front 2019-re az "elavult" D-20-okkal, mikor más is vitt oda vontatott tüzérséget...A hadsereg nem magányos elemek egymásrapakolása,hanem együtműkődő elemek összessége.Van csapatlégvédelem,hogy lelője az UAVt.REH részleg,hogy zavarja az adatkapcsolatát.Felderités,hogy azelött meg lehessen semmisiteni a rakétainditót,mielőt bevetnék.És csatolni lehet olyan SPAAG tipust,mint a PVO 57milise.
Önmagában a PzH2000 nem korszer tüzérség.Kell hozzá löszerfeltöltő jármű,tüzérfelderitő,tüzvezetőrendszer,földi célfelderitő lokátor,tüzérségi felderitő-bemérő lokátor,söt,az ellen hasonló lokátorait bemérő-zavaró REH alegység a tüzérség szervezetében.Plusz olyan hirrendszer,ami biztositja a zavarmentes és lehető legkevésbé bemérhető adatforgalmazást.Meg egy halom dolog,amikröl könyvtárnyi könyvet irtak már
szerintem a NATO sem fogalmazott meg olyan direktívát, hogy nincs rájuk szükség. Ahogyan úgy tudom itthon sem hangzott el olyan hivatalos nyilatkozat, hogy kivonnák a D-20-kat a forgalomból, amint megjönnek a PzH2000-ek.