A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Ajánlom ezt a videót. Lengyel hadipar hol tart jelenleg. Nem tudom náluk miért nem lehetne e nézelődni. Egyébként a modernizációkat is dijazom náluk. Ha kifutnak 10-12 év múlva még mindig el fogják tudni passzolni "afrikába" vagy közel keletre.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/watch?v=mR2OpyoUx24&ved=2ahUKEwiCsoSpnIrhAhVSiYsKHVEWDgkQwqsBMAx6BAgGEAU&usg=AOvVaw2NHtGQdDZQ_jOkjQWSuhpZ
Az a kézi drónvadász érdekes, ilyet más is csinált már? Én még nem láttam.... Bár működés közben is jó lenne látni...

Magyorországról beszélünk és Magyarország védelméről.Nincs olyan képességünk és nem is lesz,hogy egy lövész zászlóalj egyik százada* a zászlóaljtól 50-100km-re autonóm módon bármit végrehajtson!Értem én,hogy a US ARMY-nak van ilyen képessége,de könyörgöm!!!Ott minden dandárnak meg hadosztálynak van helikopter zászlóalja vagy ezrede.Nálunk ilyen nem lesz,talpon meg nem tudsz ilyen műveletet végrehajtani mert az targikusan lassú a 21.században.

*FIGYELEM!Nem a dandár egyik zászlóalja!!!

Na, hát nálunk is lesz egy helikopteres zászlóalj. :D

a páncélzatra sajnos nem tudom hogy van megoldás de ha ráraknánk az összesre egy 30-as csúzlit ATGM-el akkor szerintem a fegyverzet ideális lenne támogató szerepre , de mint olyan anno sem tetszett a BTR , ha már ennyire vásárolunk akkor miért ne kaphatnának az ÖMT-ek is Rosomakokat
a BTR meg az ÖSSZES vsz szutyokkal mehetne végre a kukába, vagy elajándékozzuk vagy eladjuk édes mindegy számomra csak itthon legyen valami jobb végre helyettük

A 14,5-es géppuskás verzió nem azonmos sem futóműben sem sok más dologban a 30mm-es gpa-s verzióval..... Gyakorlatilag normális pénzen nem átépíthető.

Pont ezért nem kellene megtartani a BTR-t, harcértéke gyak. nulla, cserébe legalább drága az üzemeltetése.
Ebből az összegből vehetsz egy pickupot, rakhatsz rá páncélt és a nehézgéppuskára elektrooptikai eszközöket, aztán irány a tartalék.

Ez se jó megoldás. Ne egy pickupot pimpeljünk fel, hanem egy erre tervezett járművet rendszeresítsünk. A Humveeben sokkal több tartalék volt mint egy civil pickupban, de a felpáncélozott változatai a vezethetőség határán egyensúlyoztak.

Ez se jó megoldás. Ne egy pickupot pimpeljünk fel, hanem egy erre tervezett járművet rendszeresítsünk. A Humveeben sokkal több tartalék volt mint egy civil pickupban, de a felpáncélozott változatai a vezethetőség határán egyensúlyoztak.
Arról volt szó, hogy a BTR-be ölt pénzből mivel lehetne ellátni a tartalékot. Például ezzel, és még nőne is a harcérték.
Meglepődnél, milyen jó járműveket csinálnak Hilux vagy F350 alapokon. Ha és amennyiben a tartalék területvédelmi feladatkörét vesszük alapul, akkor egy ilyen, a különleges műveleti járművekhez hasonló (tehát nem teljesen zárt, és nem annyira páncélozott mint az általad említett Humvee-k) terepjáró beszerzése modern kiegészítőkkel felaggatott fegyverzettel logikus lehet, a BTR javítgatásához képest.

• Tetszik
Reactions: Szittya
Arról volt szó, hogy a BTR-be ölt pénzből mivel lehetne ellátni a tartalékot. Például ezzel, és még nőne is a harcérték.
Meglepődnél, milyen jó járműveket csinálnak Hilux vagy F350 alapokon. Ha és amennyiben a tartalék területvédelmi feladatkörét vesszük alapul, akkor egy ilyen, a különleges műveleti járművekhez hasonló (tehát nem teljesen zárt, és nem annyira páncélozott mint az általad említett Humvee-k) terepjáró beszerzése modern kiegészítőkkel felaggatott fegyverzettel logikus lehet, a BTR javítgatásához képest.

A BTR javítgatásnál minden logikusabb. Egy Jackal szerű járműben gondolkozol?

Meglepődnél, milyen jó járműveket csinálnak Hilux vagy F350 alapokon. Ha és amennyiben a tartalék területvédelmi feladatkörét vesszük alapul, akkor egy ilyen, a különleges műveleti járművekhez hasonló (tehát nem teljesen zárt, és nem annyira páncélozott mint az általad említett Humvee-k) terepjáró beszerzése modern kiegészítőkkel felaggatott fegyverzettel logikus lehet, a BTR javítgatásához képest.[

"Például ezzel"
Mire gondolsz?Nincs aktív link.
Amúgy ez a toyota pickupos dzsihádjohnys dolgot el kéne felejteni ha tényleg normális hadeőt akarunk. Megvan az ilyen extrakönnyű platformoknak is a létjogosultsága persze, néhány darabban és különleges műveletekben. De ha ezt a tartalék dolgot is komolyan gondolnák akkor eleve valami szűrőt kellene a rendszerbe a humánanyag tekintetében, illetve akkor rendes technika, ok nem kell elsővonalas, de ne is guruló koporsók, kevesen vagyunk baromira kell(ene) számítson a vérveszteség!

• Tetszik
Reactions: Loken
Pickup kapcsan a jltv program resztvevoire lehet egy pilantast vetni tobb jarmu is epult civil pickup alapon... Jo az matv lett a nyertes es teny hogy klasszisokkal verte a pickupokat. Egy matvt nem is tudnank gazdasagosan osszehozni mig a pickupos megoldasoknal a civil szferabol szinte minden beszerezheto... Es nem olyan rossz vasak azok amelyikek nem nyertek attol hogy usarmy igenyei magasabbak voltak.

Ied elleni vedelem szerintem szamunkra nem olyan szukseges /tartalekosoknak./rendelkezzen valamekkora vedelemmel de nem szukseges sok kg tnt nek ellenalnia.../ boven eleg ha puskaloszernek ellen all. Tartalekosoknak boven eleg nem hk kat fognak kiserni... Es egy csomo egyeb szempont ami lehet az matv nel kicsit alacsonyabb mercevel merni... Ezzel maga a jarmu is jelentosen olcsobba vallik.

A BTR javítgatásnál minden logikusabb. Egy Jackal szerű járműben gondolkozol?
Valamelyik pinterest profilomon mentettem egy nagyon jót, de most nem találom. Helyette inkább mutatom ezt:
1377efe44d6cbf1bba7c19dda9cda58b.jpg

csak még tennék rá néhány páncéllapot a rácsozat helyett. Az állványra mehet a BTR-ekből kiszerelt KPVT vagy ha van még raktáron akkor NSZV (nem tudom milyen állapotban vannak, úh. ez is csak elméleti), arra hőképalkotó optika (2 misi körül már lehet kapni az M-107-re) aztán máris jók vagyunk.
De számtalan variációt tudnék mutatni a USSOCOM Hiluxaitól kezdve a Jobb Szektor Munkácson szétlőtt járműveiig. A lényeg,hogy legyen egy kevés páncél, egy nehézgéppuska önálló éjszakai célleküzdési képességgel, és ne legyen túlterhelve. Ha minden BTR-re csak 15 millió forint költséget számolunk megtartás esetén (ami az abroncsok árát ismerve még kevés is), máris helyben vagyunk.

• Tetszik
Reactions: krokomach and tonyo
Valamelyik pinterest profilomon mentettem egy nagyon jót, de most nem találom. Helyette inkább mutatom ezt:
1377efe44d6cbf1bba7c19dda9cda58b.jpg

csak még tennék rá néhány páncéllapot a rácsozat helyett. Az állványra mehet a BTR-ekből kiszerelt KPVT vagy ha van még raktáron akkor NSZV (nem tudom milyen állapotban vannak, úh. ez is csak elméleti), arra hőképalkotó optika (2 misi körül már lehet kapni az M-107-re) aztán máris jók vagyunk.
De számtalan variációt tudnék mutatni a USSOCOM Hiluxaitól kezdve a Jobb Szektor Munkácson szétlőtt járműveiig. A lényeg,hogy legyen egy kevés páncél, egy nehézgéppuska önálló éjszakai célleküzdési képességgel, és ne legyen túlterhelve. Ha minden BTR-re csak 15 millió forint költséget számolunk megtartás esetén (ami az abroncsok árát ismerve még kevés is), máris helyben vagyunk.

Ha ilyet szeretnél arra tökéletes alap a Wolf. Ezeket felesleges páncélozni, Spec. op. járművek, feleslegesek a tarcsisoknak. Oda is inkább Ottokar Cobra, Iveco LMV, Mowag Eagle kellene.