[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Az arrogancia szülője az ostobaság, gyermeke a bukás. Nem tudom, hogy ezt olvastam-e régebben valahol, vagy csak most jutott eszembe, de végigpörgetve a történelmet igaznak tűnik. Az USA sorsa is ez lesz, ha nem áll le a birodalmi politikával.
Nem ők az egyetlenek akik birodalmi politizálnak és megsértik a nemzetközi jogot.

Nemrég hallottam a TV-ben, talán ATV, hogy Tramp erősíti az USA katonai jelenlétét Irakban és Szíriában. Biztos összefügg a Golannal.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Lehet, hogy nem ide való.

Volt budapesti egyezmény, ért is annyit mint anno a müncheni egyezmény és a Molotov-Ribbentrop paktum!! Talán azokat is vissza kellene hozatni és betartani?! Szóval attól hogy papírra írnak valamit és gumigerincű politikusok aláírják, nehogy már kitaláljuk hogy az automatice jó és erkölcsös, humanista megoldás lesz!!
A példaként hozott egyezmények be nem tartása után elég "érdekes" események következtek, lehet jobb lenne a hasonlókat elkerülni!

Nem ők az egyetlenek akik birodalmi politizálnak és megsértik a nemzetközi jogot.
Na ja, csak úgy elég súlytalan és képmutató másokat a nemzetközi jog megsértésével vádolni, ha a vádló maga is jogot sért.... Nem mintha engem különösebben zavarna, hogy annektál Izrael egy olyan területet amit amúgy sem adna vissza békésen soha. Engem inkább az Egyesült Államok hibás lépése zavar. Nem hiszem, hogy ez a lépés szükséges volt. Feleslegesen fullba nyomták a kretént.

Na ja, csak úgy elég súlytalan és képmutató másokat a nemzetközi jog megsértésével vádolni, ha a vádló maga is jogot sért.... Nem mintha engem különösebben zavarna, hogy annektál Izrael egy olyan területet amit amúgy sem adna vissza békésen soha. Engem inkább az Egyesült Államok hibás lépése zavar. Nem hiszem, hogy ez a lépés szükséges volt. Feleslegesen fullba nyomták a kretént.
Tanulság: mától mindenkinek szabad a préda. :confused::oops::hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: Pogány and blogen
Ezt a lépést azért kellett megtenniük, mert katonailag maradniuk kell a közel keleten, az amerikai birodalom csak úgy tud létezni ha a világ minden pontján jelen van. Az álítólagos isis legyőzésével a kk jelentős részéről menniük kellene, de így, ráfoghatják a maradásukat israhell védelmére.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Off

Úgy tűnik, hogy több, a Topichoz hozzászóló ki lett gyomlálva! Gondolom - hirtelen felindulásból! Van visszaléptetési funkció?

On

A példaként hozott egyezmények be nem tartása után elég "érdekes" események következtek, lehet jobb lenne a hasonlókat elkerülni!
Aha, szóval szerinted a Müncheni egyezménnyel és a Molotov-Ribbentrop paktummal csak és kizárólag az volt a baj, hogy egy idő után nem tartották be őket, jogi-erkölcsi-etikai problémák nem is voltak?!! Hááát, "gratula" a felfogásodhoz ... szerintem inkább eleve már az aláírásukkal hatalmas problémák voltak!

Amúgy a SzU-nak nem kellett volna hadat üzenni miután megtámadták Lo-t?
De és majdnem meg is tették. Egyébként Sztálin azért sem szállta meg Finnországot és csinált belőle bábállamot mert a szövetségesek már megkezdték a csapataik beküldését a finnekhez. Sztálin ezért is kötött velük gyors békét.

De és majdnem meg is tették. Egyébként Sztálin azért sem szállta meg Finnországot és csinált belőle bábállamot mert a szövetségesek már megkezdték a csapataik beküldését a finnekhez. Sztálin ezért is kötött velük gyors békét.

Tudod mi a különbség a ...@szni és a majdnem ...@szni között? :D