A BMP-1-el felszerelt lövészrajoknál a BMP vezetőnek, a BMP irányzónak (leánykori néven toronylövész), a két géppuska irányzónak és az RPG-7 irányzónak pisztolya volt, a raj parancsnokoknak és a lövészeknek (1.-2.-3.-4. lövésznek) volt gépkarabélya. Hármas szervezésnél: a szakasz első kocsijában volt még a szakasz pk (pisztoly, gépkarabély), a szakasz második kocsijában volt még a szakasz mesterlövész (Dragunov + a készletébe tartozó rohamkés /!!!/), a szakasz harmadik kocsijában nem négy, hanem 5 lövész volt (gépkarabéllyal). Négyes szervezésnél (1999. 07. 01-től), ugyanez volt csak a negyedik raj is 5 lövész katonával rendelkezett gépkarabéllyal.
Szombathelyen, 87-88-ban, a szakaszparancsnoki gépekben volt az SZVD-s, ha még nem fakult meg az emlékezetem, de lehet én emlékszem rosszúl. Szakaszonként volt egy, az biztos. A pisztolyokban igazad van. Bár a géppuskásnak miért volt, rá nem jöttem volna, hisz a géppuska volt a fegyvere. Az RPG-7 kezelő esetében érthető talán, hisz így is nehéz cuccot viselt. Bár ha közel az ellen, hát egy gépkarabély hasznosabb, mint inkább egy kocsmai balhéban hasznos, de nagyon rövid hatásos lőtávolságú pisztoly.