Minden ami Francia hadsereg

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 452
10 532
113
Jaa, szóval már leállt a gyártásuk és régiek. Csak mert az amerikai tengerészgyalogosok már vagy 50 éve elég jól elvannak az M40-esükkel, most már az A7 változatnál tartanak.
Na ezt így fejből nem tudom gyártják e még, de nem hiszem, különben lenne csőcsere esetleg felújítás. A famas pl fel lett újítva, az frf2 nem, az okot nem tudom, talán anyagi?? Ugyanígy érik a cseréje a 12.7 pgm nek is.
Sok fegyver szerető francia egyébként lázadozik hogy ki y írták a francia kézifegyver gyártást. Mert a kapacitás megvolt rá most már asszem kézifegyverbe való lőszert sem gyártanak. sokan a H&K helyett is saját fegyvert látnának szívesen
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 452
10 532
113
A Tigre mk3 (mlu)
A "félélettartamos" nagyjavítás mellett néhány fontosabb ráncfelvarrás:
  • Integrálás a Scorpion al érkező hálózati/információs rendszerbe,
  • Képessé válik az amcsi GPS mellett az európai GALILEO helymeghatározó rendszer használatára (ezt én kiváló ötletnek tartom),
  • Képessé válik a különböző drónokkal való kommunikációra à MUM-T adatátvivő rendszer beépítésével (ez is okos)
és a link
http://www.opex360.com/2018/10/05/a...que-tigre-pourra-communiquer-avec-les-drones/
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 452
10 532
113
A SCORPION programmal egy kis haderő átszervezés is jár.
utcg8xaz9298bml37rmv.jpg
[/URL][/IMG]
Ez pedig egy ábra a múlt a jelen és a jövő járműiről
znp5zjot7hfliafjeai4.jpg
[/URL][/IMG]
utcg8xaz9298bml37rmv_thumb.jpg
[/URL][/IMG]
znp5zjot7hfliafjeai4.jpg


utcg8xaz9298bml37rmv.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 251
13 615
113
Érdekes, hogy a lánctalpas gyalogsági harcjárművet egy kerekes váltja. Viszont kétlem, hogy ez képes lépést tartani a Lecleckel.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 251
13 615
113
Nem elég, hogy zavaros a víz, de azzal a ronggyal a fejükön még annyira sem látnak.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 452
10 532
113

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 452
10 532
113
Nemsokára használatba kerülnek az új légiszállítható egészségügyi központok.
A "SERVAL" tapasztalataiból tanulva, az új eü központok nagyobb mobilitással rendelkeznek hogy követni tudják a csapatok mozgását és a berendezések is modernizálva lesznek, ezen felül növelik a személyzet létszámát.
5 tonna súlyú és 30 köbméter térfogatú, 2 óra alatt üzembe helyezhető.
Képes napi 10 súlyos sérült ellátására, 8-10 súlyos sérült életben tartására gépekkel 48 órán keresztül, míg evakuálásra kerülnek egy kórházba vagy Franciaországba.
Az eü központ 4 blokkból áll, "válogatás", újraélesztés, sebészet és ellátás/evakuálásra.
http://www.opex360.com/2019/07/06/o...utilisees-par-le-service-de-sante-des-armees/
 

matou

New Member
2015. április 18.
5
1
3
Érdekes képsorozat a GIGN-ről a kezdetektől kb. mostanáig. A kezdő kép nekem azért érdekes, mert a GIGN 1974-ben alakult és pontosan (lehet, hogy ugyanez a csapat) ilyen francia szocreál háttérben szerepelnek Belmondo csodálatos filmjének, a Félelem a város felettnek, a zárójelenetében (Peur sur la Ville),
Azóta nagyon kinőtte magát az alakulat, lefednek minden területet a beavatkozó alegységektől a személyvédelmen át a felderitésig, érdekes hogy már szinte a kezdetektől részt vesznek (belügyi alakulat léttükre) külföldi missziókban (és nemcsak francia tengerentúli területeken, ahol van jogositványuk).
http://archives.ecpad.fr/le-gign-quarante-annees-de-disponibilite/

Afganisztánban is tevékenyed dolgoztak, hol civilruhás tanácsadóként (pld. civil kontraktor cégeknek is tartottak tanfolyamokat operátorok) hanem katonai alakulatként is.
Megpróbálok feltenni valahová egy cikket a RAIDS magazin francia verziójából róluk.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 452
10 532
113
A Francia katonai hírszerzés fel akarja térképezni a cyber teret. Mint mondják, a cyber tér egy új típusú csatatér ezért fontos egy "térkép" a harc megvívásához. Nemzetközi léptékű dologra gondolnak, ami az adatok mozgását és a cyber infrastruktúrát is feltérképezné.
Pályázatot írtak ki a megfelelő program kifejlesztésére, első körben szeptember 25 én méretettnek meg a jelentkezők, a győztest 2020 május végén hirdetik ki.
http://www.opex360.com/2019/07/05/l...-militaire-veut-cartographier-le-cyberespace/
 
  • Tetszik
Reactions: BiancoGasto