Én bevallom picit elvesztettem a fonalat. Egy csomó igazán drága dolog még csak most jön.Például a belengetett rakéták elleni légvédelem, mert ahogy én olvasom a külföldi beszerzéseket az nem nagyon jön ki 1000 milliárd forint alatt. 2026-ra nehéz dandárt ígértek amit számomra nehéz elképzelni láncos ifv nélkül szóval az sem kis tétel lesz. És akkor még szállítógépek, meg emlegettek vontatott tüzérséget meg még apró cseprő dolgokat fegyverek gripenhez, atgm, gripen lízing lejár stb. stb. Én úgy emlékszem mikor erről a 3000 milliádról beszéltek akkor még arról volt szó a BTR marad. Ne értsetek félre én örülök ha cseréljük csak nem látom hogy jön ki még új apc is ebből a pénzből. Szerintem legjobb esetben is elköltöttünk eddig ezret egy másik ezres lesz a légvédelem szóval minden mást a maradék ezerből kéne megoldani... persze ha mindenből csak valami jelképes mennyiséget veszünk lehet kijön a matek... bár elismerem hogy alulinformált vagyok végülis eddig egyetlen szerződésről sem hoztak nyilvánosságra semmitSzóval simán lehet hogy tévedek...
1000 milliárd forintot nem fognak elkölteni légvédelemre ne aggódj. Légvédelemnél egy milliárd körüli összeget emlegettek.