Leginkább a kohóba csúszik.Vonjunk le ebből messzemenő következtetést?
Amúgy abból a szempontból mindenképpen előnyösnek látom, hogy a BTR-80 legalább egy szerepkörből kicsúszik, amire végkép alkalmatlan.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Leginkább a kohóba csúszik.Vonjunk le ebből messzemenő következtetést?
Amúgy abból a szempontból mindenképpen előnyösnek látom, hogy a BTR-80 legalább egy szerepkörből kicsúszik, amire végkép alkalmatlan.
Francokat, hála istennek.Baj az?
nem értik meg amit mondasz hiába is próbálod , én már feladtam megértetni hogy most van pénz és akarat és a legjobbat kéne/kell beszerezni ennek 3 nyamvadt dandárnak....
nem csak ebből de amit kriss levont következtetés (illetve azért kicsit többet tud mint sokan itt) elég helyes
Mi a baja kocka ladával? :OA Fuchs egy BTR szintjén van* nem szabad olyat vennünk.
*Na jó kb úgy kell ezt érteni,hogy 1-es Golf vs kocka Lada szóval sokkal jobb a német vas de alapvetően ugyan azok így már nem felelnek meg a modern kor követelményeinek.
az, hogy 50 éves dizájn.Mi a baja kocka ladával? :O
Nem kell fejlesztgetni ha alapból tökéletes.az, hogy 50 éves dizájn.
Fuxot 3 kilós arany kereszttelÁtugrottam 10 oldalt, vettünk valamit? Fuxot,Jácintot miegyebet?
Csak azon diskurálunk hogy milyen 30 éves prototípusokat kéne gyártanunk.Átugrottam 10 oldalt, vettünk valamit? Fuxot,Jácintot miegyebet?
Álmodik a nyomorNekem erről az a a véleményem hogy a 3 dandár kapja meg mindenből a legjobbat(Leok, Puma, Boxer, Patria stb.), ez nem is kérdés. Ez szerintem megkönnyítné a tartalékos toborzást is, egy tartalékos nyilván tudja hogy ő Leot nem fog vezetni de a korszerű Leókkal a háta mögött hamarabb bevállalná egy felújított T-72-ra képzést mintha csak azt látná hogy T-72-n kívül nincs semmi modernebb.És szerintem ez igaz a Btr-ekre is. Minél erősebb, korszerűbb a főerő annál könnyebb lesz a tartalékba is toborozni szerintem.
Álmodik a nyomorHogy 3 dandár pumákkal meg leokkal meg boxerrel, patriakkal lesz felszerelve. Ahhoz valami öböl menti gdp is kellene.
Én már össze tenném a kezemet ha egy nehéz dandárt képesek lesznek fullosan kiállítani.
És a laktanyákat a telephelyeket miből újítanád fel. Plusz háttérre is nagyon sok kellene. Lakhatási támogatások,bér,toborzás,emberek megtartása stb..... és még nagyon sok minden ahogy páran leírták itt.12 milliárdból úgy hogy nem vesznek se Patriotot se F-35-öt azért jutna pénz a szárazföldi erőknek i rendesen.
Haditechnika cikke irt a Fuchs családrol,és hogy eredetileg terveztek ifv változatot is,beirtam a gugliba és kidobta ezt mint olyan járgányt,amit a régi papiron maradt tervböl fejlesztettek ki.Volt egy gyakorlatilag értékelhetetlen rajz is az eredeti tervről,de pocsék-inkább betettem az utód képét.Különben eddig én sem tudtam.
FH77 csöve,és a Pzh módositott töltrendszere van benne az Archerben.Ez is valamelyik HTben volt irva.Lényegében svéd AGM,de svéd igényekre módositva.Mellesleg az Archer,vagy Rába alvázra kalibrált AGM,nekünk is jo volna támogató tüzérségnek.
Töltőrendszer a löveghez tartozik.Tehát a töltőrendszer, nem a löveg...
Hát izé, ez nem igazán forrás, elég közvetett bizonyítéknak hangzik nekem.A Fuchs 2 merev hidas, a chameleon független felfüggesztéses és tud egyik oldalra "dönteni" és hasmagasságot változtatni menet közben is, mint a GPV/Pars, amiből valószínűleg megörökölte az active suspension megoldását. Ugyhogy a felfüggesztés sem alapulhat a Fuchson. A kormányt is át lehet "lökni egyik oldalról a másikra", ami szintén az előd sajátja. Ez inkább egy átmaszkirozott GPV/Pars. Talán kicsit egyszerűsítve. Gondolom az FNSS megvette a kizárólagos gyártási jogot, igy a srácoknak kellett valami más a palettára.
Véletlenül nem így nézett ki az a Fuchs variáns? Ami pdf-ből ez a kép való, ott is az ifv variáns kimerül egy alapváltozatra ráapplikált toronyban.
![]()
Bradly,Leo2,Abrams,Piránya,mind a 70es évekbeli fejlesztésekböl indult,és mai változatai korszerűek,és fejlesztik tovább őket.F15,F16 ránézésre alig különbözik az első sorozatoktol,de a ma gyártott változataik igencsak élvonalbeliek.Kutya se irt neked olyat,hogy 30évvel ezelötti protót gyártsunk újraCsak azon diskurálunk hogy milyen 30 éves prototípusokat kéne gyártanunk.
És mind a fejlesztési potenciálja végén jár sajnos, (a Bradley meg gyárilag retek egy konstrukció) egy évtized max 2 és mindegyik kikerül az élvonalból. (ez sajnos a leóra is igaz)Bradly,Leo2,Abrams,Piránya,mind a 70es évekbeli fejlesztésekböl indult,és mai változatai korszerűek,és fejlesztik tovább őket.F15,F16 ránézésre alig különbözik az első sorozatoktol,de a ma gyártott változataik igencsak élvonalbeliek.Kutya se irt neked olyat,hogy 30évvel ezelötti protót gyártsunk újra
A Leopard 2-t nem tudom, de az amerikai "Big Five" program - Abrams, Apache, Blackhawk, Bradley, Patriot - szinte mind a post-Vietnam 70s-80s forduloja designt kepviselik.És mind a fejlesztési potenciálja végén jár sajnos, (a Bradley meg gyárilag retek egy konstrukció) egy évtized max 2 és mindegyik kikerül az élvonalból. (ez sajnos a leóra is igaz)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..