Nem érted,hogy nem is arra akarom képezni?Elötte,egy alapkézést adnák vele,hogy ne a PzHn kelljen az abszorut alapokat megtanulnia.Eto kés,eto villa,eto tapéta.Ez a cső,ez a lövegzár,ez a lövedék,ez a töltet.Egy 17éves gyereket sem a Ferrárin kell megtanitani vezetni.Arra használnám,hogy ne a PzHt szétgányolva derüljön ki a manusrol,hogy alkalmatlan tüzérnek.És egy hivatásos/szerződéses katonát jobban kiképeznék,többet várnák el mint egy berángatott sorkötelestöl.Egy hk személyzetének minden tagjátol elvárnám,hogy alapszinten tudja vezetni a járgányt.a soförtöl meghogy alapszinten tudja kezelni az irányzó müszereit.Hogy ez tüzér szinten mennyire elképzelhető,azt Ijász tudná megmondani.Valamilyen szinten biztosan.De nem érted hogy nem tudsz vele pzhra képezni mert teljesen máshogy működik? Va
Lőkiképzőként,de kamionsoförként is az a tapasztalatom,hogy nem jó,ha valaki a nulláról röktön a bonyorúlt,legerősebb kategoriára kerül.Mert senki sem születik se puskával,se ágyúval,se kormánykerékkel a kezébe.És minden kezdő valami hülyeséget csinálni fog.Elkerülhetetlen,akármilyen tehetséges.Simán csak azért,mert nincs gyakorlata,tapasztalata.És hasznos,szükséges és jó dolognak tartom a szimulátort-de kevésnek.Mert nincs az a szimulátor,ami visszaadja a valódi,éles eszköz gyakorlati viselkedését tökéletesen.Mert már 30 éve is volt lézeres sörétes gyakorló patron,de az más,ha egy 12/76 sörétes hangját,rugását ténylegesen érzed.
Különben baromi nagy marhaságnak tartom az MHSZ megszüntetését.Baromira könnyebb volt azt a kopaszt kiképezni az AMD kezelésére,akinek volt már fegyverkezelési gyakorlata az MHSZ lövészklubbol.És most,hogy megszünt(szünetel) a sorozás,még mindig lenne értelme szerintem a szervezetnek.Egy jol műkdő MHSZ többet érne,mint 20tonna toborzóplakát,és értelmes szabadidős elfoglaltságot is adna az ifjaknak.Nem csak lvészklubbol állt az.Én a modellező szakkörének is tagja voltam,Marci barátom meg a rádiós szakkörnek