Ha megnézed az illetmény táblázatot ami nyilvános és elérhető a neten akkor ha nem is kilőve de lassan biztosan emelkedik.ez a mentalitás hála égnek kb a 90-es évek végére csak eljutott fentebb is , anno én is mondtam és most is mondom hogy nem feltétlen kell egy városba betuszkolni egy dandárt , pl ha Debrecenbe raknék egy "nehéz dandárt" akkor Debrecenbe csak mondjuk 1 vagy max 2 lövészzászlóaljat raknék, a felderítőket Nyíradonyra , a harckocsikat Nádudvarra ,a légvédelmiseket meg a páncéltörőket Karcagra a többi támogató egységet meg vagy Debrecenbe vagy Balmazújvárosba , esetleg Hajdúböszörménybe
De ez a nyugati országrészben még egyszerűbb lenne , konkrétan 1 zászlóaljnyi helyet kéne csinálni 1-1 nagyvárosban /városban és meglenne simán egy normális dandár (csak hááát ember ugye megint)
nem a hely a gond , még mindig , hanem hogy még így is hogy zászlóaljnyi embereket kéne összekaparni (800-1000 ember) elég nagy területekről és még így se megy mert a rendszer olyan amilyen , sokszor mondtam már , éhbérért ilyen világban ami ma van hogy az utolsó utáni emberért is kb harcolniuk kell a cégeknek nem fog menni
Baranyát il dél nyugat dunántúl ideális lenne egy tartalékos központnak pl zala megyében il ahogy írtátok pécs mohács és 30-50 km es vonzáskörzetében is egy magasabb szintű laktanyával. Valahogy munkahelyek nem nagyon akadnak arrafelé, mert ami van az inkább szalag és bio robot munka. Értelmes jól fizető melo kevés lehet arrafelé. Továbbá ott van egy egyetem is több közép iskolával egyetemben és azzal együtt rengeteg fiatal. Pl annak a zászlóaljnak miért nem lehetne egy része műveleti tartalékos is. Pl plusz kredit pontokért és egy kis ösztönzéssel bevállalhatnak a fiatalok 9-11 hónapot is. szerintem ennyi idő bőven elég lenne nekik mire elérnének egy használható lövész szintet. (műveleti szinten-tartalékos)
Ha évente össze lehetne stabilan toborozni azokra a hónapokra műveleti tartalékosként a fiatalokat (nagy részt) pl 100-150 főt vagy többet abban a térségben (zala és baranyában) akkor szerintem a létszámmal is jobban lehetne tervezni. Egy normálisan feltöltött lövész zászlóaljat pár év alatt szerintem ott össze lehetne hozni. Részben a civil munkahelyek miatt is.