Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Egy már meglévő probléma lett súlyosabb.De koránt sem annyira,mint a propaganda hirdeti.
Inkább foglelkoznának a hazai no-go zónákkal és közbiztonsági gondokkal.Mert nyugodt lehetsz,hogy Szolnokon nagyobb veszélyben vagy északa,mint Nijmegenben.
Különben ma Nijmegenben a kutya sem fog bűnözni.40fok van.Migráncs alol kiesik a teve hőgutától
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 306
113
Nem vették el a rendőrök plusz pénzeit. Azért van hiány leginkább, mert az egyéb problémák mellett amik valósak szintén(túlterhelt az állomány, sokan érzik úgy hogy a papírmunkába halnak el értelmetlenül, túl van bonyolítva sok sok minden, harcolsz az ügyészséggel, nem elég lassan már az sem ha tetten érsz valakit, még kéne bizonyíték stb. stb.) egyszerűen a civil szféra egy része elhúzott az államigazgatás, és a rendvédelmi szervek mellett fizuban. Kevés a pénz ahhoz hogy versenyképes legyen, de nem azért mert elvettek. Nem emeltek eleget.
Azért tavaly a szokásos 200 helyett 2000-en szereltek le. A 10X-es emelkedést mivel indoklod?
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

Cifu

Well-Known Member
2010. július 12.
3 047
10 154
113
Neked meg rossz szokásod, hogy 2 perces felületes google keresgélés után néha mindféle forrás vagy érvrendszer nélkül badarságokat írsz, aztán amikor rajtakapnak, jön a szokásos "érvrendszered" hogy csakazértis neked van igazad és mindenki aki korrigál biztos csak személyeskedik.

Az érvrendszernél ott tartunk, hogy ezen rendszer alapján kaptam nem egész három évig a fizetésem, a kollégákkal rágtuk a vezetés fülét, hogy kevés a fizetés, lobbyzzanak már az érdekünkben. Ők próbálkoztak, és a minisztériumból jött a magyarázat, mely szerint a szorzókhoz nyúlni nagyon macerás, nagyon indokolt helyzetben lehet csak, az alaptétel az, hogy a bértáblát és az illetményalapot emelik, ha a kormány jóváhagyja. Aha, hát arra meg várhat mindenki...

Persze én ugye "2 perces felületes google keresgélés után" szoktam a témákhoz hozzászólni, szóval inkább csendben is maradok... :p

Hagyjuk, jó?
Nem ok nélkül vagy ignored státuszban nálam, csak ugye néha, ha olyan napom van, ránézek, az ignoráltak éppen mit szóltak az adott témához hozzá (ilyen szempontból milyen jó is a HTKA...). :cool:
 
T

Törölt tag 008

Guest
Különben ma Nijmegenben a kutya sem fog bűnözni.40fok van.Migráncs alol kiesik a teve hőgutától
Az jó. Ideje, hogy kis pihenőt tartsanak mert van miből. 2 hónappal ezelőtti stat a holland központi stat hivataltól:

01PDmGnx5QxI1GHwGQLXbiEg3PV05GCCXy5qs-Dj4vn9YXbB0uf8zMc7cJzLoaRvtKFS6XDbFpCppg=s640-nd
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Tudtommal órakedvezmények vannak, de pótlék nincs több. De lehet hogy van...
A pedagógusoknál van kistelepülési meg hátrányos települési is, nem tudom, hogy van-e még pótlék a spec gyerekek után (ha eléri a 33%-ot az arányuk)? Persze van olyan, hogy az intézményfenntartó lenyúlja ezeket.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 085
10 258
113
A pedagógusoknál van kistelepülési meg hátrányos települési is, nem tudom, hogy van-e még pótlék a spec gyerekek után (ha eléri a 33%-ot az arányuk)? Persze van olyan, hogy az intézményfenntartó lenyúlja ezeket.
https://eduline.hu/kozoktatas/pedagogus_potlekok_2017_oktobertol_BCDPTT
Én úgy tudom hogy ez még van, legalábbis tavaly még volt mikor egy pedagógussal beszélgettem.
És a KLIKK fizeti, hogy tudná azt valaki lenyúlni?
 
M

molnibalage

Guest
Nekem egy rendőr ismerősöm mondta, hogy többen leszerelnek, mert a pótlékokat szabadsággal váltják meg, csak így alig keres. Ha ő hazudott, én is.
Egy pillanatra se zavard meg a kormipropi hívőket, mert az nekik nagyon kenyelmeten...

Keresztül kasul tekerek bp-n de nem tudnam megmondani mikor láttam utoljára járőrt egyes kerületekben...

Ez ma a rendőri jelenlét...
 
  • Tetszik
Reactions: Schurrer and migfun

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Magyarul négerek. Hasznukat csak akkor veszed, ha Jazzzenekart (zzz:)), vagy atlétika csapatot alapítasz.

Mert nyugodt lehetsz,hogy Szolnokon nagyobb veszélyben vagy északa,mint Nijmegenben.

Hollandiában a veszélyesebb környékeket marokkói negyednek nevezi a köznyelv. Jellemzően inkább arabok és nem négerek lakják. Sok a török és a marokkói.
Nijmegenben élő ismerőssel folytatott rövid üzenetváltásból ez derült ki.
A város hírhedt kerülete a Hatert volt. A kétezres évek közepén nagy szociális lakásfejlesztés vette kezdetét, és az igazán súlyos arcokat eltüntették. Ma sem számít jó környéknek, különösen a focipálya környéke nem, de nem tragikus.
Az egész városban előfordulhat betörés, lopás(neki a régi bringáját, az új bringájáról pedig a nyerget vitték el), fegyveres rablás(pillangókést mondott), és sok a robogós bandák számlájára írható kisebb-nagyobb bűncselekmény, hangoskodás, utcai versenyzés.
Hollandia pöcegödrének Rotterdamot mondta.
Hágában élő húgom azt mondta, hogy náluk a Schilderswijk kerület és környéke számít veszélyesnek. A helyiek csak sharia háromszögnek becézik. Oda a hollandok nem mennek be. A rendőrök se szívesen. Szerinte az ott olyan résznek számít, mint amilyennek a VIII. kerület vagy a Havanna lakótelep számított Budapesten 20 éve.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
835
4 237
93
Egy már meglévő probléma lett súlyosabb.De koránt sem annyira,mint a propaganda hirdeti.
Inkább foglelkoznának a hazai no-go zónákkal és közbiztonsági gondokkal.Mert nyugodt lehetsz,hogy Szolnokon nagyobb veszélyben vagy északa,mint Nijmegenben.
Csak kivàncsisàgból kérdem, Szolnokon milyen veszèlyek leselkednek éjszaka egy àtlagos, nem részeg emberre?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 164
83 822
113
Egy pillanatra se zavard meg a kormipropi hívőket, mert az nekik nagyon kenyelmeten...

Keresztül kasul tekerek bp-n de nem tudnam megmondani mikor láttam utoljára járőrt egyes kerületekben...

Ez ma a rendőri jelenlét...

Mai példa. Megyek be egy utcába ahol a posta van. Előtte megállni tilos. Bekanyarodás előtt még nézem, hogy a postától pár méterre a főúton éppen büntizik a zsernyák egy Audist, aki vsz nem állt meg a zebránál a gyalogosnak. Villogóval.

Szóval, megyek be az utcába és látom, hogy gyökér M5ös ott állt meg éppen a posta előtt, kikerülni is körülményes. Megyek tovább, közben anyázok, hogy a hülyéje a rendőrtől pár méterre áll meg a tilosban? Megállok, szállok ki, közben nézem, hogy megy a zsaru tovább, túl van a büntin. Majd annyit látok, hogy tolat vissza villogóval, és kanyarodik be a postához. A BMWs éppen menne el, de a rendőr utána. Villogó és sziréna, már tudja is miért kell megállnia. Kb. egy autóra tőlem büntizett a rendőr. Tíz percen belül kétszer. De nap, mint nap találkozom hasonlóval, szóval van azért járőr az utakon. És ez is Budapest.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and Cifu