T
Törölt tag
Guest
Egy részét már más megválaszolta, de még egyszer. A 140000-es szám (nem tudom pontos-e) de az összes legyártandó fegyvert jelenti.Egy 81 mm aknavető elég közönséges gyalogsági fegyver.
A Bren 2 ből is - a hírek szerint - legalább 140 ezer db-ot kívánnak rendszeresíteni ami sokszorosan több mint 3 dandár felszerelése.
Az ilyen eszközökből komoly mozgósítási tartalékot szokás képezni.
Ilyen tekintetben az 1000 db szerintem egyáltalán nem túlzás.
Lecserélik az összes fegyveres szervezet fegyverét ezekre. Karabélyostul, géppisztolyostúl, pisztolyostúl.
Az a gond, hogy jelenleg a tartalékosokon kívül nem nagyon van már túl sok mozgósítható kiképzett állampolgár. Ha jól tudom, akkor jelenleg a korhatár 50 év. Azonban az utolsó sorkatonai évek alatt már csak töredék volt a tênylegesen bevonultak száma. Mindenki elblitzelte. Az utolsó sorkatona majdnem 20 éve leszerelt. Tehát jelenleg a kb. 40-50 közötti korosztály az, akik behívhatók lennének, de a 70-80%-uk nem kapott kiképzést. Ehhez vedd hozzá a kivándoroltakat. Akik ténylegesen behívhatóak, azok az 50 alatti volt katonák, akik elhagyták a pályát.
Meg lennék lepve, ha az aktív állomány, az önkéntes és a "kényszer" tartalékosokkal elérnénk a 70.000főt.
Akinek pontosabb adatai lennének segítsen!
Persze vannak még behívhatók, de ők már egyáltalán semmilyen kiképzést sem kaptak.