Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem a probléma az hogy Trump bácsi a NATOt használja arra a mérhetetlen emberiség elleni bűnre amit folyamatosan csinálnak hosszú évek óta. Ezzel legalizálja a háborús bizniszét, ami az amerikai gazdaságot eltartja.... A NATO mögé bújva mégis máshogyan néz ki hogy nem egyedül b@ssza szét a világot, pedig de!! Létesítsen vérfertőző testi kapcsolatot az anyukájával.... tömörenA probléma ezzel, hogy Trump bácsi ezzel "rázza a rongyot".
8x Venom + 4x Viper = 646 millió USD. Ha ez nekik jó!
Csak én gondolom, hogy meg kellene vennünk az alig tizenöt éves cseh mihukat az összes fegyverükkel együtt? Mert az meg nekünk lenne jó!
![]()
Azért milyen érdekes:8x Venom + 4x Viper = 646 millió USD. Ha ez nekik jó!
Csak én gondolom, hogy meg kellene vennünk az alig tizenöt éves cseh mihukat az összes fegyverükkel együtt? Mert az meg nekünk lenne jó!
![]()
De latod nekunk csak tenger ette kivenhedt gepek jutottak volnaAzért milyen érdekes:
- A cseheknek a szerződés hosszabitás előtt drága volt az amerikai F-16, igy maradtak a Gripennél.
A szlovákok, akik előtte nem tudtak 6 db Gripen-t lizingelni nagyhirtelen beleugrottak az 14db F-16V-be.
- A cseheknek drága ill. nem megfelelő volt a 12 db Blackhawk ajánlat, inkább vették a 8+4-es Venom/Viper csomagot.
A szlovákok korábban váratlanul berendeltek 9 db csupasz Blackhawkot.
Jó... és legfőképpen elég nekünk a 20+16 vadiúj Airbus HForce3-al![]()
Az hogy mire volt /lett volna/ hasznalva igazabol teljesen lenyegtelen… soha se volt tervbe a hasznositasuk... Az hogy del amerikai gyartotol vettuk eleg fricska volt/be mertek vallalni./ de en is csak pletykakat hallottam... Az meg vagy igaz vagy sem...
Politikus dontott hogy kell mert kiadtak MH dontott hogy hogy is...Nem tulbuzgo okos politikusaink vettek oket a misszios feladatokhoz még a "gyorsan NATO kompatibilissé valas" es a "déli nyitas" jegyeben? Még az is lehet hogy cseresznyevel fizettek ezert is.
Mondjuk ezt a cső alatti dolgot korábban jó ötletnek tartottam, de jobban belegondolva külön több értelme van. Remélem a Bren 2-k mellé a különálló lesz rendszeresítve, ha egyáltalán. Különben egy CG4 mellé indokolt egyáltalán? Mer' ugye az nem csak páncéltörőnek lesz rendszeresítve, hanem az élőerő ellen is!
A csehek maximum 2025-27-ig akarják a mihukat rendszerben tartani.Valahogy csak be kellene téged nyomni a cseh Védelmi Minisztériumba.![]()
Mondjuk ezt a cső alatti dolgot korábban jó ötletnek tartottam, de jobban belegondolva külön több értelme van. Remélem a Bren 2-k mellé a különálló lesz rendszeresítve, ha egyáltalán. Különben egy CG4 mellé indokolt egyáltalán? Mer' ugye az nem csak páncéltörőnek lesz rendszeresítve, hanem az élőerő ellen is!
Amit eladtak azok lényegében a legrégebbi eszközök voltak, lényegében már csak a vázuk volt meg, egy kézifegyvernél kicsit komolyabb dologgal akárhol átlőhetőek voltak, legtöbbje már mozgóképes sem volt.
T72M1-ek azok az A-k.A táblázat alapján a régi Cseh és Lengyel verziók lettel eladva. Azok még a Néphadsereg beszerzése volt, ami 1978-ban indúlt talán és a 80-as évek elejéig tartott. Ekkor állt fel a tatai páncélos dandár, a maga 120 db T-72 harckocsijával. Ennyi volt a rendszerváltásig T-72-es harckocsink. Ezek mentek el először. A Fehéroroszoktól vett példányok, amik szerintem T-72 A verziók, azokból van akkor még meg a zöm. Amennyiben van 81 db.
A csehek pont azok, aki fű alatt mindent el tudnak adni ha akarnak.... A csehek eladni úgyse tudják másnak...
Az excalibur simán átveszi a cseh hadseregtől aztán mennek afrikába.A csehek pont azok, aki fű alatt mindent el tudnak adni ha akarnak...
Ezekre a helikre 26 után ne költsünk mi már többet könyörgöm.
Erről beszéltem, igen...Az excalibur simán átveszi a cseh hadseregtől aztán mennek afrikába.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..