Némá,belefutottam a 90es évek elején elsszőr T72 korszerűsitéshez megvenni tervezett dél afrikai/izraeli korszerűsités protojának képébe
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Picit összezavarodtam. Azt hittem az L55A1 az akkor már Leo2A7V. Eddig abban a hitben éltem hogy az A7+ és az A7V között a különbség pont az L55A1 löveg. Ez nekünk jó hír csak egy picit összezavarodtam mert eddig mindig A7+-ról beszéltek az meg a sima L55-ös vagy L44-es löveget feltételezi. Persze az is lehet csak simán rosszul informált vagyok. Mindenesetre ha a hír igaz én annak nagyon örülök! Márpedig az mert fent van a Rheinmetall oldalán is:
https://www.rheinmetall-defence.com...ic_relations/news/latest_news/index_21504.php
Van már jópár ilyen HX-ünk. Ők a nehéz konténerszállítók.Nem volt olcsó a cucc. Ami nekem új volt: az ár meg a 13 logisztikai jármű.
Ők lesznek:
https://rheinmetall-defence.com/en/...cts/vehicle_systems/military_trucks/index.php
Valamelyik országban (talán nálunk is) jedinek is lehetett írni magad meg minden más egyébb faszságnak. Na akkor léteznek jedik? Btw 1954 előtt nem volt ukrán a Krím de még a donyec medence sem. Jó rettegést kívánok.Nem figyelsz!
Belinkeltem a hivatalos népszámlálás eredményeit.![]()
Nem tudom. Dudi előbb tudhatja mint énElvileg ezek tatai katonák, egy olasz járőrversenyen. Ami érdekes, a fegyver. nem vihették a sajátot, vagy ez is saját már ? Krisss ?
![]()
Mondjuk ezt lehet rendesen "tuningolni" 30 mm-es gépágyú, vagy az Egyesült Arab Emírségeknek tervezet jármű.
Ahogy nézem olyan 1 millió USD/db az ára, a Boxer olyan 4.5 millió/db áron van.
http://www.military-today.com/apc/arma_8x8.htm
Mondjuk ezt lehet rendesen "tuningolni" 30 mm-es gépágyú, vagy az Egyesült Arab Emírségeknek tervezet jármű.
Ahogy nézem olyan 1 millió USD/db az ára, a Boxer olyan 4.5 millió/db áron van.
http://www.military-today.com/apc/arma_8x8.htm
Na csak most olvastam, hogy tataiak, akkor szerintem azt helyben kapták, macerás a fegyver határon átvitele jogilag, aztán leginkább csak akkor csinálják ha muszáj.Nem tudom. Dudi előbb tudhatja mint én![]()
Ez az Enigma török alvázra épülő változat.Az Enigma meg egy BMP-3 toronnyal ellátott Patria XP.Magam részéről inkább a pátria uszóképes változatáat választanám-de azt szivesen látnám lvészharcjárműként.
Csak nekem új, hogy ott villog az árcédula? 100 milliárd forint kb a 44 harckocsi meg a 24 PZH 2000 + a 12 A4 + 13 logisztikai jármű(+extrák)?Itt is meglegyen:
"A német Rheinmetall fogja gyártani a magyar Leopard 2A7+ általános harckocsik és a Panzerhaubitze 2000-es önjáró tarackok fő fegyverzetét és tűzvezérlő rendszerét – jelentette be a német vállalat weboldalán. A tankok L55A1-es lövegeket kapnak majd, ezeket a korszerű fegyvereket eddig még csak két ország rendszeresítette. A 300 millió eurós megállapodás része 13 darab HX és TGS logisztikai jármű is."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ern-magyar-pancelosok-legyartasaba-402375?amp
Csak nekem új, hogy ott villog az árcédula? 100 milliárd forint kb a 44 harckocsi meg a 24 PZH 2000 + a 12 A4 + 13 logisztikai jármű(+extrák)?
"A tankok L55A1-es lövegeket kapnak majd, ezeket a korszerű fegyvereket eddig még csak két ország rendszeresítette. A 300 millió eurós megállapodás része 13 darab HX és TGS logisztikai jármű is."300-at nem csak a Rheinmetall kap?
Sőt...senkinek ne legyenek illúziói. ez a 3 ország az német tartomány. volt, van és lesz. nem is szlávok...talán..mint ahogy fél lengyelország sem az. ami volt 2000 évig, azt nem lehet eltörölni csak úgy..A lengyelek papiron lengyelek. gyakorlatilag 1/3-uk német. a csehek is, meg a szlovakok is meg hat mi is...europa már csak ilyen...Ne légy már ilyen gyenge ott az "emeleten", Észtország (és egyik balti állam se) katonailag önmagában majdnem nem is létezik, csak mint NATO- tag számítanak, nem fognak egyedül háborúzni, hanem csak mint a NATO tagjai.
véleményem szerint ez csak akkor ér majd valami, ha bejelentik, hogy 2030-ra ugyanezt még1x..akkor lehetne gondolkozniuk a valamin a szomszédoknak...addig semmin..sajnos"A tankok L55A1-es lövegeket kapnak majd, ezeket a korszerű fegyvereket eddig még csak két ország rendszeresítette. A 300 millió eurós megállapodás része 13 darab HX és TGS logisztikai jármű is."
Gondolom nem csak a lövegek ára![]()
plussz a régi dolog: minimum annyi haderő, mint a 2 legerőssebb szomszédod..(technológia számit azaz 10 ukrán tank=1 db cg4)véleményem szerint ez csak akkor ér majd valami, ha bejelentik, hogy 2030-ra ugyanezt még1x..akkor lehetne gondolkozniuk a valamin a szomszédoknak...addig semmin..sajnos
Ja persze mi nem is létezünk.. csak még nem tudjuk...Sőt...senkinek ne legyenek illúziói. ez a 3 ország az német tartomány. volt, van és lesz. nem is szlávok...talán..mint ahogy fél lengyelország sem az. ami volt 2000 évig, azt nem lehet eltörölni csak úgy..A lengyelek papiron lengyelek. gyakorlatilag 1/3-uk német. a csehek is, meg a szlovakok is meg hat mi is...europa már csak ilyen...
voltak a romaiak, a germanok meg a frankok...a többi lofasz se volt soha..
Inkább 2x ennyit, de most nem a mennyiségről beszélünk, hanem az árról. Ugyanis ha ez az ár, akkor valami nem stimmel... Túl olcsónak tűnik.véleményem szerint ez csak akkor ér majd valami, ha bejelentik, hogy 2030-ra ugyanezt még1x..akkor lehetne gondolkozniuk a valamin a szomszédoknak...addig semmin..sajnos
Ezt az úszóképes mániát fejtse már ki nekem valaki miért van ennyire beakadva?? Tudod kinek kell úszóképes APC? Akinek van tengerészgyalogsága vagy tengeri roham csapata, na azok úsztatják esetleg. Mi hol úszkálnánk vele?? A BTR úszóképes mégis hányszor úsztunk vele?? Meg mit is kéne itt átúsznia?? A dunát??? Balatont??Ez az Enigma török alvázra épülő változat.Az Enigma meg egy BMP-3 toronnyal ellátott Patria XP.Magam részéről inkább a pátria uszóképes változatáat választanám-de azt szivesen látnám lvészharcjárműként.
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..