?????Nem sűlyedt el szu atomtaj?Javasolj jobbat.
Teljesen elsüllyedt atomtengeralattjárók: Usa-Su 2-0
Súlyos műszaki okból bekövetkezett havária: 0-5
Reaktorsérülésbe, reaktorbalesetben meghalt tengerészek: 0-1
Ezeket fejből írtam, nem biztosak.
?????Nem sűlyedt el szu atomtaj?Javasolj jobbat.
Teljesen elsüllyedt atomtengeralattjárók: Usa-Su 2-0
Súlyos műszaki okból bekövetkezett havária: 0-5
Reaktorsérülésbe, reaktorbalesetben meghalt tengerészek: 0-1
Ezeket fejből írtam, nem biztosak.
Nem süllyedt el teljes személyzettel.?????Nem sűlyedt el szu atomtaj?
A Kurszk az micsoda...? Csónak...?Nem süllyedt el teljes személyzettel.
Ha tudsz ilyet, most mondd.
A Kurszk az micsoda...? Csónak...?
A topik címe még mindig tengerészeti atomreaktorok és nem, "elsüllyedt tengeralattjárók".
Olyan hosszú listát tett be az orosz reaktorbalesetekről, hogy halottakról, hogy vergődésed nevetséges. Ehhez képest a problémás reaktorral üzemelő tengókat csak a Szu összeomlása után szórták ki, ami azért valahol LOL.
A Kurszk nem a SZU idején süllyedt el.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sunken_nuclear_submarines#Soviet_Union?????Nem sűlyedt el szu atomtaj?
Nagyon elegem van hülye összehasonlításokból, ahogy egy követelményrendszer összerakása is meghaladja a képességeit egyeseknek. Mondjuk gacsattól nem várok lassan el semmit. Kb. egysoros beböfögéssekkel "cserél eszmét"
- Senkit sem érdekel, hogy mikor süllyedt el. Tervezési és üzemeltetési filozófiákat kezdtek méregetni itt az emberek. Az meg hidegháborús.
- A Szu idejét tervezték az Oscar II osztályt. Még akkor is kezdték építeni, akkori technológia.
Nagyon elegem van hülye összehasonlításokból, ahogy egy követelményrendszer összerakása is meghaladja a képességeit egyeseknek. Mondjuk gacsattól nem várok lassan el semmit. Kb. egysoros beböfögéssekkel "cserél eszmét"
- Senkit sem érdekel, hogy mikor süllyedt el. Tervezési és üzemeltetési filozófiákat kezdtek méregetni itt az emberek. Az meg hidegháborús.
- A Szu idejét tervezték az Oscar II osztályt. Még akkor is kezdték építeni, akkori technológia.
Az igaz, hogy szovjet tervezés és még a SZU-ban(1990) kezdték építeni, de 1994-ben már OF-ben adták át, így orosznak számít. Ettől függetlenül nem atomreaktor meghibásodása okozta a vesztét -így nem függ ösze a topikkal.
Végigbogarásztam az amerikai atomtengeralattjárók baleseteit. Hajótűz nem volt. Műszaki hibára visszavezethető haláleset vagy személyi sérüléses baleset nem volt a Tresher esetén kívül. egyet elsüllyesztett, egyet meg majdnem a parti civil karbantartó brigád.Pedig jó lenne összeszedni, a szovjet eseteket is a hajó egységek történetét egyenként (mind az 55db-ot) végiglapozva, gyűjtöttem össze...
Hö. Ez se igaz. Az USS Ray esete.Végigbogarásztam az amerikai atomtengeralattjárók baleseteit. Hajótűz nem volt. Műszaki hibára visszavezethető haláleset vagy személyi sérüléses baleset nem volt a Tresher esetén kívül. egyet elsüllyesztett, egyet meg majdnem a parti civil karbantartó brigád.
Az USS San Francisco mind a 6000 tonnájával teljes sebességgel hegynek ütközött. Se a nyomásálló hajótest, se a gépészet nem sérült. A hajón mindenki összetörte magát, egy matróz meghalt.
Az dízeles volt. Nem ennek a topiknak a témája.Hm.Ha jol emlékszem elslyedt egy korai rakétahordozó a Csendes óceánon.Személyzetestűl.De lehet,hogy öregszem,és romlik a memóriám.Az északi tengeren elsűlyedt egy vadászhajó,egy másik kiégett,de azokból azthiszem kimenekült a személyzet.
Fúú. Sokkal jobbra emlékeztem. Még filmnek is rossz volt. Tele volt hibákkal, amikhez a szakértelmetlen magyar fordítás még egy csomót hozzá tett. Annál rosszabb egy film, minél többet értünk a témájához :-(Emlékezzünk meg az "Ellenséges Vizeken" "(Hostile Waters)" c kiváló filmről is. Rutger Hauer a főszereplő.
![]()
Este meg is nézem.
Én ebben nem találtam reaktorproblémát, te igen?
Az ütközéseket (mólóval, egymással, kiszolgáló hajóval, tengerfenékkel, és jósokszor amcsikkal) nem is soroltam fel ebben a topicban, bár a legérdekesebbet ami egy fantom tengeralattjáróval történt, majd lehet hogy megemlítem.
... csak évtizedek múlva említették a kínaiak, hogy egy saját ballisztikus rakéta hordozójukat elvesztették 83-ban.
Nem. Semmit.Én ebben nem találtam reaktorproblémát, te igen?
Az ütközéseket (mólóval, egymással, kiszolgáló hajóval, tengerfenékkel, és jósokszor amcsikkal) nem is soroltam fel ebben a topicban, bár a legérdekesebbet ami egy fantom tengeralattjáróval történt, majd lehet hogy megemlítem.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..